کد خبر: ۱۲۶۹۱۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - 17 February 2018
یک اقتصاددان با انتقاد از خلف وعده مکرر مسئولان در زمینه اجرای وعده یکسان‌سازی نرخ ارز، شرایط فعلی را که مردم در حال تجربه تبعات فشار نوسانات شدید نرخ ارز هستند، بهترین زمان برای اجرای سریع یکسان‌سازی و تثبیت نرخ ارز دانست.
بانكداري ايراني - یک اقتصاددان با انتقاد از خلف وعده مکرر مسئولان در زمینه اجرای وعده یکسان‌سازی نرخ ارز، شرایط فعلی را که مردم در حال تجربه تبعات فشار نوسانات شدید نرخ ارز هستند، بهترین زمان برای اجرای سریع یکسان‌سازی و تثبیت نرخ ارز دانست.

به گزارش  تسنیم، سید یعقوب زراعت کیش در مصاحبه با رادیو درباره سناریوهای مختلف افزایش شدید نرخ ارز در روزهای اخیر، گفت: رشد حدود 30 درصدی نرخ ارز در یک مدت زمان بسیار کوتاه در کشوری که اقتصاد آن به ترمیم و اصلاح نیاز دارد، یا سیاست اشتباه دولت است یا پدیده‌ای غیرعمدی و نتیجه ندانم‌کاری و اهمال مسئولین بخش ارزی کشور است.

وی افزود: اگر این افزایش نرخ ارز به دلیل اخلال کوچکی در جریان صادرات و واردات بوده یا قرار بوده ارزی با تاخیر وارد کشور شود اما اطلاعات بر اثر رانت بیرون رفته است، هم لازم است مسئولین در قبال بی‌احتیاطی‌شان مسئول و پاسخگو باشند.

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: پاسخگویی شفاف باعث می‌شود که بسیاری از شبهه‌ها اعم از اینکه مخصوصا برای عده‌ای رانت اطلاعاتی درست کرده‌اند تا در زمان‌های معینی به خرید و فروش ارز بپردازند، و یا این شبهه که دولت به طور عمدی نرخ ارز را افزایش می‌دهد تا کسری بودجه‌ای خود را جبران کند، از بین می‌رود.

رئیس بسیج اساتید واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در صورتی که افزایش بی‌محابای نرخ ارز، پدیده‌ای کنترل نشده است، شایسته است که مسئولان ذیربط به ملت پاسخگو باشند که چرا نتوانستند این نوسانات را پیش‌بینی کنند و برای آن تدابیر لازم را بیندیشند. اما عجیب اینجاست که متصدیان و مسئولان بخش ارزی کشور با وجود این جهش و بی‌ثباتی نرخ ارز، همچنان سر جای خود نشسته و به دست فرمان غلط ادامه می‌دهند.

زراعت کیش با انتقاد از اجرایی نشدن وعده‌های مکرر و زمان‌دار مسئولان برای یکسان‌سازی نرخ ارز در کشور، خاطرنشان کرد: ثبات نرخ ارز از طریق حفظ ارزش پول ملی یک شتاب‌دهنده برای رشد اقتصادی است چون در این صورت، بازارهای مالی کشور تعدیل می‌شوند.

وی با اشاره به نتایج مطالعات اقتصادی درباره اثر منفی نوسانات نرخ ارز بر رشد اقتصادی، تصریح کرد: تثبیت نرخ ارز باعث رشد اقتصادی کشور، تضمین امنیت سرمایه‌گذاری، کنترل تورم و امنیت خاطر تولیدکنندگان می‌شود.

عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: افزایش نرخ ارز بر خلاف برخی اظهارنظرها، به هیچ وجه به نفع تولید و صادرات کشور نیست چراکه بسیاری از کالاهای واسطه‌ای که تولیدکنندگان استفاده می‌کنند وارداتی است و افزایش نرخ ارز، هزینه تولید را بالا می‌برد.

این اقتصاددان، شرایط فعلی که مردم در حال تجربه تبعات فشار نوسانات شدید نرخ ارز هستند را بهترین زمان برای اجرای سریع یکسان‌سازی و تثبیت نرخ ارز دانست و تاکید کرد: اینکه هر چه زودتر به سمت ثبات نرخ ارز برویم، حتی اگر نرخ ارز را در قیمتی خیلی پائین‌تر از شرایط فعلی تثبیت کنیم؛ در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت به نفع اقتصاد ایران عمل کرده‌ایم.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: