کد خبر: ۱۲۶۶۵۵
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۹ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - 13 February 2018
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن از دولت خواست با واردات تجهیزات مدرن مورد نیاز در حوزه اکتشاف، به کاهش هزینه‌های این حوزه کمک کند و گفت: معدن در کشور موضوعی کلان و بالادستی است که صنعت به آن نیاز دارد و رکن اساسی کشور است.
بانكداري ايراني - رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن از دولت خواست با واردات تجهیزات مدرن مورد نیاز در حوزه اکتشاف، به کاهش هزینه‌های این حوزه کمک کند و گفت: معدن در کشور موضوعی کلان و بالادستی است که صنعت به آن نیاز دارد و رکن اساسی کشور است.

به گزارش ایسنا، مهرداد اکبریان در نخستین کنگره ملی مهندسی معدن ایران با بیان اینکه صنعت و معدن در امتداد یکدیگر هستند، اظهار کرد: بزرگترین مشکل موجود در کشور که به عنوان اشتباه تکرارپذیر ادامه دارد، این است که صنایع را باید در کنار معادن و مواد اولیه مورد نیاز آن صنعت احداث کرد تا از نظر تأمین مواد اولیه با مشکل و دوری راه مواجه نباشند و قیمت تمام‌شده تولیدات و فرآوری‌ها کمتر و مقرون به صرفه باشد.

وی بر لزوم اکتشاف و شناسایی معادن مورد نیاز احداث صنایعی چون ذوب‌آهن، فولاد و کانی‌های غیرفلزی تأکید کرد و افزود: با اجرای درست و احداث کارخانجات و صنایع بزرگ بعد از جانمایی مناسب می‌توان شاهد رشد و توسعه صنایع بود.

اکبریان دانشگاه‌ها را به عنوان محلی برای آموختن مباحث مربوط به کارآفرینی و کارفرمایی معدن معرفی کرد و یادآور شد: مدیریت ریسک و بحران نیز از جمله تخصص‌هایی است که در بخش معدن دانشگاه‌ها باید آموزش داده شود و فارغ‌التحصیلان رشته معدن باید بدانند بی‌نهایت فرصت شغلی برای آنان وجود دارد.

وی با بیان نمونه‌هایی در حوزه تخصصی خود و کانی‌های فلزی گفت: اکتشاف معادن ما در ابتدای راه قرار دارد و هنوز در معدن‌داری به شیوه سنتی عمل می‌کنیم و به فعالیت صنعتی در این زمینه دست نیافته‌ایم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران با اشاره به اینکه هنوز راهکارهای کاهش قیمت تمام شده تولیدات معدن که در دنیا اجرا می‌شود، در کشور ما مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، گفت: ۷ طرح توسعه‌ای معادن در سند ۱۴۰۴ بیان شده که به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد دست یابیم که هنوز زیرساخت‌های لازم برای اجرای این امر محقق نشده است.

وی با تأکید بر لزوم نفی خام‌فروشی در بخش معدن یادآور شد: معادن ما با استخراج بیش از ظرفیت مصرف فعالیت می‌کنند که این مازاد تولید صادر می‌شود.

اکبریان خاطرنشان کرد: درآمد حاصل از صادرات محصولات بخش معدن باید به مصرف حوزه اکتشاف معادن برسد تا شناسایی معادن، هزینه گمانه‌زنی‌ها را به حداقل برسد.

وی از دولت خواست تا با واردات تجهیزات مدرن مورد نیاز حوزه اکتشاف به کاهش هزینه‌های این حوزه کمک کند و گفت: عارضه‌یابی و نیازسنجی از جمله کارهایی است که در دانشگاه‌ها می‌توان آموخت و ارتباط با تشکل‌ها و اتحادیه‌های صنفی حوزه معدن می‌تواند فارغ‌التحصیلان را در این زمینه راهنمایی کند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: