کد خبر: ۱۲۵۱۹۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۶ - 28 January 2018
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه عمرانی کشور از سال 77 رو به نزول است و در 10 سال گذشته از 37 درصد فراتر نرفته است بنابراین چگونه می شود با این وضعیت عمران و آبادانی در کشور ایجاد و در کنار آن حتی اشتغال ایجاد کرد.
بانكداري ايراني- نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه عمرانی کشور از سال 77 رو به نزول است و در 10 سال گذشته از 37 درصد فراتر نرفته است بنابراین چگونه می شود با این وضعیت عمران و آبادانی در کشور ایجاد و در کنار آن حتی اشتغال ایجاد کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، زهرا سعیدی روز یکشنبه در مخالفت با کلیات بودجه 97 افزود: باید قبول کنیم که دخل و خرج دولت بسیار نامیزان است یعنی برای جبران کسری بودجه پیشنهادی هم باید از بخش خصوصی استقراض کنیم و هم از صندوق توسعه ملی برداشت کنیم.
وی ادامه داد: نظام اداری ما یک نظام بسیار فربه و در حال ترکیدن است طوری که پیشنهاد دولت بیش از 200 هزار میلیاردتومان برای هزینه های حقوق و دستمزد و غیره است. 

نماینده مردم مبارکه یادآور شد: از ابتدای انقلاب در سال 58 سعی شده بود در نظام بودجه ریزی کشور سهم قابل توجهی به عمران اختصاص یابد به طوری که در بودجه 73، 53 درصد بودجه عمرانی ، در سال 75، 51 درصد و در سال 76، 46 درصد بودجه عمرانی کاهش یافته که متاسفانه که از سال 77 روند نزولی بودجه عمرانی روبرو هستیم.

سعیدی گفت: در 10 سال گذشته بودجه عمرانی کشور از 37 درصد فراتر نرفته است. در سال 95 به 20 درصد و در نیمه اول امسال هم حدود زیر 10 درصد محقق می شود اینک با این وضعیت انتظار عمران و آبادانی در کشور را داریم.

وی افزود: وقتی از 73 هزارمیلیاردتومان برای اشتغال 17 هزار و پانصد میلیارد تومان از بودجه عمرانی برداشته می شود آیا این کار مغایر اشتغال زایی نیست چرا که طرح های عمرانی خود موجب اشتغال می شود.

نماینده مردم مبارکه در ادامه به چاپ اوراق اشاره کرد و گفت: چاپ اوراق و اسناد دو سالی است که بلای جان بودجه شده است. چاپ این اوراق در کوتاه مدت ممکن است به تامین مالی پاسخگو باشد اما در یک روند میان مدت 5 تا 10 ساله آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد می کند و موجب افزایش بدهی های دولت می شود.

سعیدی یادآور شد: دولت در تبصره 18 پیشنهاد داده بود از منابعی که با سرمایه گذاری و سپرده گذاری از طریق صندوق توسعه ملی بدست می آورد برای اشتغال زایی هزینه خواهی کرد.
وی خطاب به رییس جمهوری، نوبخت و وزیران اقتصادی کشور گفت: تا برنامه مشخصی برای اشتغال ارایه نشود دولت قادر به اشتغال زایی نخواهد بود و این وعده ها امیدواری بیهوده به مردم خواهد بود.
نماینده مردم مبارکه گفت: حل معضل اشتغال که به بحرانی ترین معضل نظام منجر شده است فقط با حمایت از سرمایه قابل حل است که باید روند سرمایه گذاری را تسهیل کنیم.
سعیدی خطاب به رییس جمهوری افزود: در کشوری که برخی مواقع صدور یک مجوز سرمایه گذاری 18 ماه طول می کشد با این وضعیت مشکل اشتغال حل نخواهد شد. بانک ها را ملزم کنید از بنگاه داری دست بردارند و بانک ها را ملزم کنید بخشی از سود خود را از نظام بانکداری به سمت تولید با سود کم هدایت کنند.
نماینده مبارکه به یارانه ها اشاره کرد و گفت: قبل از این که بخواهیم بگوییم مقصر مجلس است یا دولت در بحث یارانه ها برنامه مشخصی برای بهره برداری و استفاده هدفمند از یارانه ها ارایه کنیم. من نمی گویم یارانه ها قطع شود اما معتقدم دولت باید جرات کند یک برنامه منسجم و منظم ارایه دهد و از افراد دهک پایین حمایت کند که با برنامه درست آن را صرف اشتغال کنیم.
وی بحث استانی بودن بودجه اشاره کرد و گفت: حدود 80 درصد بودجه را ملی اعلام کردند و کمتر از 20 درصد بودجه به صورت استانی هزینه می شود . دلیل آن چیست. این همه تشکیلات اداری برای چیست؟ آیا فکر نمی کنید شناخت دوستان در استانها بیشتر از افرادی است که در وزارتخانه ها از دور کار را دنبال می کنند. چرا اجازه نمی دهید بودجه به سمت استانها سراریز شود.
سعیدی در ادامه افزود: طبق این بودجه، بودجه آموزش و پرورش و بنیاد شهید استانی شده که این مخالف اصل 30 قانون اساسی است. دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه فراهم کند.
نماینده مبارکه گفت: در این بودجه به نخبگان کمتر توجه شده است در حالی که در تمام دنیا به نخبگان بیشترین حقوق و مزایا برخوردارند.
وی از رهبر معظم انقلاب خواستند که ایشان اجازه برداشت از صندوق توسعه ملی را برای پاداش پایان خدمت فرهنگیان و همچنین ساماندهی استفاده از آب که بحران آب در بعضی از استانها جدی شده است.
سعیدی در پایان گفت: امیدوارم اتفاقات خوبی در بودجه کشور بیفتد تا شاهد رونق اقتصادی باشیم.
دکتر حسن روحانی رییس جمهوری، لایحه بودجه سال 1397 کل کشور را در موعد مقرر و در تاریخ 19 آذر ماه به عنوان نخستین لایحه بودجه دولت دوازدهم برای بررسی و تصویب به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.
کمیسیون تلفیق مجلس از پنجم دی بررسی لایحه را آغاز کرد و پس از 25 روز، کلیات این لایحه را در جلسه دهم دی تصویب کرد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: