بانكداري ايراني -خبرگزاری خبرآنلاین در یادداشتی آورده است: حالا دیگر اغلب ایرانیان پاول دورف مدیرعامل تلگرام را می شناسند؛پیام رسانی که البته در کشورمان به محاق فیلترینگ رفته و مشخص هم نیست که بازگشتی دوباره خواهد داشت یا نه؟
مهدی بذرافکن در این یادداشت آورده است:قصدم نوشتن بیوگرافی جوان روس و معرفی شاهکارش- تلگرام- نیست که :«آب در هاون کوبیدن است».
الان دیگر اغلب ایرانیان جناب پاول دورف را می شناسند؛ اگر تا 10 روز پیش این آقا در کشورمان آنچنان که باید شناخته شده نبود اما پس از اغتشاشات اخیر و فیلترینگ تلگرام و اظهار نظرهای پاول دورف حالا خیلی ها او را می شناسند.
هفته پیش مطلبی درباره درآمد تلگرام منتشر شد بخش کوتاهی از آن را بخوانید:« زمانی که از پاول دورف سوال شده که هزینههای تلگرام را چگونه تامین میکند او در پاسخ ادعا کردهاست که این هزینهها با سخاوت مردم و Donate (کمکهای بلا عوض) تامین میشود و تلگرام درحال حاضر به اندازه کافی پول دارد و اگر نیاز به پول داشته باشد اعلام میکند.»
حقیقتش من هنوز نتوانسته ام این حرف آقای پاول دورف را درک کنم. آن گونه که او می گوید تلگرام که به خودی خود برایش درآمدی ندارد،بلکه هزینه هم دارد. کافی است با این حجم پیام ها، مطالب،عکس ها و فیلم ها بدانیم چه تعداد سرور قدرتمند برای آن نیاز است؛این تنها بخشی از هزینه هایی است که باید برای تلگرام صرف شود.
اما وقتی مدیر تلگرام از «کمک های بلاعوض» و «سخاوت مردم» برای جبران هزینه های تلگرام سخن می گوید ماجرا ضمن تعجب آمیز بودن کمی هم وارد فاز مشکوک بودن می شود.
حقیقتش هزینه های تلگرام که ظاهرا درآمدی هم ندارد کم نیست که هر بار با سخاوت مردم تامین شود.
می ماند همان گزینه با معنی و مفهوم «کمک های بلاعوض» که آقای پاول دورف منبعش را مشخص نکرده است. برایم سوال است «کمک های بلاعوض» تلگرام- که قاعدتا باید چشمگیر هم باشد- از سوی چه کسانی و با چه هدفی انجام می شود؟
آیا هدف کمک کنندگان به تلگرام تنها مشارکت سخاوتمندانه در یک کار خیر فرهنگی است یا این که ماجراهای دیگری پشت آن نهفته است؟ پی نوشت:گفته می شود برخی دولت ها هم به تلگرام کمک مالی می کنند. این دولت ها کدامند؟ با چه قصد و هدف و نیتی؟ یعنی باید باور کنیم؛مشارکت سخاوتمندانه تنها برای هیچ؟
خبرآنلاین/21دی 96