کد خبر: ۱۱۹۷۰۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۱۰ آذر ۱۳۹۶ - 01 December 2017
بیستمین نمایشگاه تخصصی- صادراتی فرش دستباف روز پنجشنبه با حضور نمایندگان مجلس، رئیس مرکز ملی فرش ایران و استاندار اصفهان در محل نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان افتتاح شد.
بانكداري ايراني - بیستمین نمایشگاه تخصصی- صادراتی فرش دستباف روز پنجشنبه با حضور نمایندگان مجلس، رئیس مرکز ملی فرش ایران و استاندار اصفهان در محل نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان افتتاح شد.

به گزارش ایرنا، این نمایشگاه با حضور 152 مشارکت کننده از استان های اصفهان، تهران، فارس، آذربایجان شرقی، اردبیل، قم، کرمان، چهارمحال و بختیاری، کردستان، گلستان و خراسان رضوی در زمینه فرش دستباف، قالی، قالیچه، گلیم، گبه، چرم فرش، قالی های روستایی و عشایری در چهار سالن نمایشگاهی (این سالن ها به نام اساتید پیشکسوت این هنر به نام های میرزا آقا محمد مهدی امامی، مرحوم حاج میرزا علی دردشتی، حاج حسین تفضلی و حسین جعفری هرندی نامگذاری شده است) به وسعت 9هزار مترمربع برپا شده است. 
این نمایشگاه تا 15 آذر امسال در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی اصفهان واقع در پل شهرستان برای بازدید علاقه مندان دائر است.
رئیس فراکسیون فرش و صنایع دستی مجلس شورای اسلامی در مراسم گشایش این نمایشگاه، گفت: تنها راه برون رفت از چالش های موجود در کشور توجه به بخش خصوصی و تقویت اعتماد به نفس فعالان بخش خصوصی، کوچک شدن دولت و تقویت نقش نظارتی دولت در امور اقتصادی است.
' علی وقف چی ' بیان کرد: رویکرد تولید کنندگان کشور از جمله فعالان صنعت فرش حتی برای مصرف داخلی باید صادرات محور باشد تا بتوانیم به اهداف مهم تعریف شده در زمینه های اقتصادی دست یابیم.
وی تاکید کرد: بهترین جایگزین برای نفت و فرآورده های آن، توسعه صنعت فرش و صنایع دستی است.
رئیس سامان صنعت معدن و تجارت استان اصفهان نیز در این مراسم از مشکلات مربوط به بیمه بافندگان فرش به عنوان مهمترین مشکل صنعت فرش استان اصفهان نامبرد و افزود: به رغم افزایش تولید فرش اما تعداد بیمه شدگان این صنعت کاهش یافته است بطوریکه در سال 91، 52 هزار نفر در استان بیمه بافندگی داشتند که اکنون این آمار به 32 هزار نفر کاهش یافته است.
اسرافیل احمدیه تصریح کرد: بر اساس آمار گمرک استان طی هفت ماهه امسال، استان اصفهان 89 میلیون دلار به میزان حدود 44 تُن به دیگر کشورها فرش صادر کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
وی در عین حال یکی از دلایل مهم کاهش صادرات فرش دستباف اصفهان را صادرات آن از مبادی غیر از این استان بیان کرد. 
رئیس سامان صنعت معدن و تجارت استان اصفهان در این مراسم از اختصاص تسهیلات بانکی به میزان 100 میلیون تومان با بهره 3 تا 4 درصد برای بافندگان فرش در این استان خبر داد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز مهمترین مشکل کشور را بیکاری و مهمترین دغدغه مسئولان را ایجاد اشتغال بویژه برای جوانان دانست و افزود: صنعت فرش به عنوان یک صنعت سبز و بدون آلاینده و شغلی هنرمندانه، بهترین فرصت برای ایجاد اشتغال است.
ناهید تاج الدین خواستار توجه بیشتر مسئولان به صنعت فرش و حمایت از آن شد.
در این مراسم مدیرعامل اتحادیه شرکت تعاونی فرش دستباف روستایی اصفهان هم خواستار توجه بیشتر به صنعت فرش شد و گفت: در همه جای دنیا ایران و ایرانی را با فرش این کشور می شناسند و حتی اگر کسی درمورد ایران اطلاعی نداشته باشد، فرش ایرانی (Persian carpet ) را بخوبی می شناسد.
علی شهبازی افزود: اما در داخل، صنعت فرش دستباف جایگاه شایسته ای ندارد و آنطور که شایسته این صنعت است به آن توجه نشده است.
وی اضافه کرد: حتی به رغم شعارهای مبتنی بر افزایش اشتغال و حمایت از تولید داخلی، سیاست هایی که اجرا شده، این صنعت را منزوی تر کرده است. 
شهبازی از اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده برای صنعت فرش دستباف انتقاد کرد و گفت: با اجرای این طرح دیگر رمقی برای بافندگان و تولیدکنندگان فرش دستباف نمانده است.
وی تصریح کرد: در قانون با صراحت اعلام شده که فرش دستباف معاف از مالیات است.
شهبازی گفت: در کشورهایی که هدف صادراتشان و برند کشورشان محصول قهوه است شاهد وزارتخانه قهوه هستیم اما در کشور ما برای فرش حتی یک کمیسیون ویژه نیز در مجلس وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، اجرای فعالیت های مرتبط با بافت و طراحی فرش دستباف توسط انجمن طراحان و نقاشان فرش دستباف اصفهان از جمله برنامه های جانبی این نمایشگاه است.
حدود 280 هزار نفر بافنده در 150 کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز تولید فرش دستباف در استان اصفهان فعالیت دارند. 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: