کد خبر: ۱۱۸۷۶۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۴ - ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - 21 November 2017
حدود ۲۳۰۰ مگاوات قرارداد خرید تضمینی برق در کشور وجود دارد که حدود ۴۰ درصد از این درخواست‌ها مربوط به نیروگاه‌های بادی است که به گفته بسیاری از کارشناسان حوزه انرژی ورود به جزییات و الزامات اتصال نیروگاه‌ها به شبکه برق کشور جزو ضرورت‌ها است.

بانكداري ايراني - حدود ۲۳۰۰ مگاوات قرارداد خرید تضمینی برق در کشور وجود دارد که حدود ۴۰ درصد از این درخواست‌ها مربوط به نیروگاه‌های بادی است که به گفته بسیاری از کارشناسان حوزه انرژی ورود به جزییات و الزامات اتصال نیروگاه‌ها به شبکه برق کشور جزو ضرورت‌ها است.

به گزارش ایسنا، کاربرد نوین انرژی باد به شکل توربین‌های بادی جهت تولید برق در ایران سابقه ای بیش از ۲۰ سال دارد و در این مدت ضمن همکاری با کشورها و شرکت‌های صاحب نام در عرصه ساخت توربین‌های بادی به تولید در داخل کشور این توربین‌ها نیز توجه شده است.

ایران از نصب توربین‌های چند ۱۰۰ کیلوواتی به ساخت توربین‌های چند مگاواتی دست یافته و بر اساس برنامه ششم توسعه کشور مبنی بر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر جهت رسیدن به ظرفیت ۵۰۰۰ مگاوات لازم است که بخش قابل توجهی از این ظرفیت به توسعه نیروگاهی بادی با مشارکت بخش خصوصی اختصاص یابد.

در این بین پایین بودن بهای برق و یارانه ای بودن آن، ناپایداری در منابع مالی اختصاص یافته به خرید برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر، بالابودن نامتعارف هزینه‌های خرید برق تضمینی از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، متغیر بودن تولید انرژی حاصل از منابع تجدیدپذیر و وابستگی آن‌ها به شرایط محیطی و همچنین عدم اطمینان به تولید برق حاصل از نیروگاه‌های تجدیدپذیر درزمان پیک مصرف از جمله چالش‌های جدی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور شناخته می شود.

همچنین دوربودن منابع تجدیدپذیر از مراکز مصرف برق نیزیکی دیگر از مشکلات برق بادی ها است که این موضوع تمرکز شبکه‌های انتقال برق را جهت اتصال این نیروگاه‌ها به شبکه ضروری می‌سازد. علاوه بر این ستفاده از تجربه کشورها و شرکت‌های پیشرو در احداث و بهره برداری نیروگاه‌های تجدیدپذیر یکی از مهم‌ترین راهکارها جهت مقابله با چالش‌های پیشرو است.

در همین راستا چندی پیش مجید فرمد، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر گفت: ایران قصد دارد از دستاوردهای ارزشمند کشورهای پیشرو در عرصه توسعه تجدیدپذیرها استفاده کند و به زودی مشابه آن کشورها در کنار خرید تضمینی برق براساس روش(تعرفه خرید تضمینی برق) به برگزاری مناقصه برای احداث یک مزرعه خورشیدی ۱۵۰ مگاواتی در یزد اقدام کند.

به گفته وی این اقدام به واقعی کردن قیمت‌های خرید برق از تجدیدپذیرها و ایجاد فضای رقابتی سالم بین دارندگان فناوری تجدیدپذیر منجر خواهد شد.                

دیروز نیز در نشست مشترک قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل و مدیرکل انرژی اتحادیه اروپا بر توسعه همکاری‌های دو طرف در زمینه انرژی‌های نو و افزایش بهره‌وری انرژی تأکید شد و بر اساس گفته های علیرضا دائمی زمینه همکاری بسیار مناسبی بین دو طرف بویژه در زمینه تغییر اقلیم و توسعه انرژی‌های نو و افزایش کارایی انرژی وجود دارد.

ویبا بیان اینکه ایران دارای ۷۵ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاهی است که در بین کشورهای جهان در رده چهاردهم قرار می‌گیرد که از این میان حدود ۱۰ درصد از ظرفیت منصوبه متعلق به نیروگاه‌های برق آبی و کمتر از ۱۰۰۰ مگاوات مربوط به انرژی‌های نو از جمله انرژی خورشیدی و بادی است، اظهار کرد:حال حاضر بیش از ۵۰ درصد برق کشور توسط بخش خصوصی تولید می‌شود و برنامه ما تداوم این روند خصوصی سازی و جذب فاینانس و سرمایه گذاری خارجی به‌ویژه در حوزه انرژی‌های نو در کشور است.

در ایران پتانسیل بالایی برای توسعه تجدید پذیر ها به ویژه انرژی باد و خورشید وجوود دارد که به در چند سال گذشته مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته است و به نظر می رسد که آینده خوبی در انتظار انرژی های نو باشد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: