بانكداري ايراني - یک کارشناس بازار سرمایه گفت: رشد این روزهای شاخص بورس تمام واقعیت بازار سرمایه نیست و تداوم رکوردشکنی شاخص به این معنا نیست که سهام همه شرکتها در بورس با رشد و افزایش همراه است.
رضا خانلو در گفتگو با تسنیم در خصوص رشد پیاپی شاخص بورس گفت: هر چند شاخص بورس این روزها به نزدیکی رکورد تاریخی خود که ارتفاع 89 هزار واحد است نزدیک شده، اما رشد شاخص بورس تمام واقعیت بازار سرمایه نیست و تداوم رکوردشکنی شاخص به این معنا نیست که سهام همه شرکتها در بورس با رشد و افزایش همراه است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: بر این اساس سهامداران بویژه تازهواردان به بورس باید شرایط بنیادی شرکتها و صنایع را ملاک انتخاب سهام قرار داده و نباید به صورت هیجان اقدام به سرمایه گذاری در بورس کنند.
وی در خصوص دلایل رشد شاخص بورس گفت: بهبود شرایط جهانی برخی کالاها بویژه فلزات پایه، تعادل قیمت جهانی نفت و رشد آرام طلای سیاه و همچنین امیدواریها نسبت به گزارشات شش ماه شرکتها از جمله دلایل رشد این روزهای شاخص بورس است.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تاثیرپذیری معاملات بازار سهام از کاهش نرخ سود بانکی اذعان داشت: در حال حاضر بازار سرمایه سود بدون ریسک و تضمین شدهای بالاتر از بانکها در مجموع نصیب سرمایهگذاران نمیکند که بتوان از کاهش نرخ سود بانکی به عنوان یکی از دلایل اصلی بهبود شرایط بورس و رشد شاخص یاد کرد.
وی ادامه داد: زمانی میتوان ادعا کرد که کاهش نرخ سود بانکی موجب سرازیر شدن نقدینگی به تالار شیشهای شده است که در وهله نخست بورس سود بیشتری را نصیب سرمایهگذاران کند و در وهله دوم نیز در پی کاهش نرخ سود بانکی، بهره تسهیلات ارائه شده به بنگاهها و صنایع نیز کم شود و در پی آن با افت هزینه تمام شده تولیدات شرکتها، بنگاههای تولیدی سودآور شوند و سهام آنها در بورس رشد و سود و منفعت را نصیب معاملهگران کند.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص پیشبینی آینده بازار سهام گفت: در کوتاه مدت با انتشار گزارشات شش ماهه شرکتها و انتظاراتی که از مثبت بودن این گزارشات می رود می توان به تداوم وضعیت کنونی بازار سرمایه و همچنین رشد آرام شاخص بورس امیدوار بود؛ اما در بلندمدت ریسکهای سیاسی از جمله برجام و تداوم رکود یا رونق اقتصادی تعیین کننده سمت و سوی بازار سرمایه هستند.