کارتهای بانکی علاوه بر دستگاههای پوز فروشگاهی از طریق اینترنت نیز قابل استفاده هستند و میتوانید توسط آن به صورت آنلاین اقدام به خرید نمائید.
به گزارش ایرپول، رمز یک کارت بانکی مانند کلید گاو صندوق پولهای شماست؛ لذا عدم مراقبت از این رمز، منجر به خالی شدن حساب شما در کمتر از چند ثانیه خواهد شد.
کلاهبرداری و دزدی از طریق کارتهای بانکی اکنون بسیار سادهتر از زمانهای گذشته بوده و دیگر حتی نیاز به حضور فیزیکی سارق در محل دزدی نمیباشد و این فرد با استفاده از یک رمز به راحتی میتواند نسبت به انتقال تمام موجودی حساب شما به حساب خود اقدام نماید؛ لذا اهمیت حفظ و نگهداری رمزهای کارتهای بانکی بسیار بیشتر از وجه نقد میباشد.
روشهای حفاظت از حساب و کارتهای بانکی:
بلافاصله پس از تحویل کارت بانکی خود نسبت به تغییر رمز کارت اقدام نموده و پاکت حاوی رمز را بسوزانید.
درصورت مفقود شدن کارت خود بلافاصله اقدام به مسدود نمودن آن نمائید. برای این منظور میتوانید از طریق مراجعه به شعبه، دستگاههای خودپرداز، همراه بانک و یا اینترنت بانک خود اقدام نمایید.
از نوشتن رمز کارت و یا رمز خرید اینترنتی بر روی کارتهای بانکی خودداری نمائبد.
به هیچ عنوان اطلاعات حساب خود یا رمز دوم یا رمز کارت خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
رمز حسابها و کارتهای خود را بر روی تلفن همراه خود ذخیره نکرده و یا از طریق شبکههای اجتماعی ارسال نکنید.
از انتخاب رمز قابل حدس نظیر سال تولد، سال ازدواج، شماره شناسنامه و …، برای رمز اول و دوم کارت بانکی خود، اجتناب نمایید.
نسبت به تغییر دورهای رمزهای خود اقدام نموده و از انتخاب رمزهای یکسان برای تمام کارتها خودداری نمائید.
بانکها به هیچ وجه اطلاعات محرمانه حساب شما (نظیر مشخصات شناسنامهای، کدملی، اطلاعات مربوط به کارت و حساب بانکی و …) را از طریق تلفن، ایمیل یا پیامک درخواست نمیکنند.
به هیچ عنوان واسط انتقال وجه نشوید. به عنوان مثال در صورتی که فردی ادعا نمود کارت خود را گم کرده است و از شما درخواست کمک مینماید تا شماره کارت خود را در در اختیار همسر وی قرار دهید تا بتواند به کارت شما مبلغی را واریز نموده و از طریق کارت بانک شما برداشت وجه نماید.
روشهای حفاظت از اطلاعات حین استفاده از دستگاههای کارت خوان (ATM):
مطمئن شوید دیگران حین کار با دستگاهها حداقل یک متر با شما فاصله داشته باشند.
در هنگام استفاده از دستگاههای خودپرداز و پایانههای فروش، از عدم نصب تجهیزات اضافی بر روی آنها و یا دوربینهای غیرمجاز در اطراف اطمینان حاصل نمایید.
رسیدهای خرید از دستگاههای پوز یا خودپردازها را در خیابان رها نکنید.
رمز کارت خود را در اختیار فروشندگان قرار نداده و خود اقدام به خرید از دستگاههای پوز نمائید، زیرا دستگاه هایی به جهت کپی اطلاعات کارت شما وجود دارد که میتواند به راحتی منجر به خالی شدن حساب شما گردد.
از صفهای شلوغ جهت دریافت پول یا انجام امور بانکی از طریق دستگاههای خود پرداز پرهیز کنید.
در صورتی که کارت شما توسط دستگاه ضبط شد بلافاصله مکان را ترک نکرده و در صورت مشکوک بودن اوضاع، بلافاصله کارت خود را توسط همراه بانک خود مسدود نمائید.
از دستگاههای کارت خوان موجود در مکانهای تاریک، کم رفت و آمد و در طول شب استفاده نکنید.
روشهای خفاظت از اطلاعات حین استفاده از درگاههای بانکی و انجام خرید اینترنتی:
از آپدیت بودن ویروس کش خود اطمینان حاصل نموده و از عدم نصب ابزارهای سرقت کلمه (key logger) سخت افزاری و نرم افزاری بر روی رایانه خود اطمینان حاصل نمایید.
از نصب نرم افزارها یا اپلیکیشنهای متفرقه بر روی تلفن همراه، تبلت یا رایانه خود اجتناب نمائید.
سعی نمائید سیستم عامل تلفن همراه و ویندوز خود را همواره به روز نگهدارید.
قبل از انجام خرید اینترنتی و وارد نمودن اطلاعات حساب خود از صحیح بودن آدرس صفحه پرداخت، اطمینان حاصل نموده و از از وجود نشانگرهای امنیتی (SSL و Https) اطمینان حاصل نمائید
از کافی نت ها، مراکز کامپیوتر عمومی و رایانههای ناشناس و شبکههای بی سیم عمومی وارد حساب اینترنت بانک خود نشده و یا اقدام به خرید اینترنتی نکنید.
ترجیحاً از صفحه کلید مجازی تعبیه شده در سایتهای بانک، جهت وارد نمودن مشخصات کارت بانکی استفاده نمایید.