کد خبر: ۱۱۴۶۳۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۱ - ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - 08 October 2017
شبکه یاری کودکان کار به مناسبت روز جهانی کودک(16مهرماه) بیانیه ای منتشر کرد که در آن آمده است: حال کودکان در جهان خوب نیست، کودکانی که در برخی از کشورهای جهان در جنگ و یا قربانی فقر و تبعیض قومی و مذهبی هستند.
 بانكداري ايراني -شبکه یاری کودکان کار به مناسبت روز جهانی کودک(16مهرماه) بیانیه ای منتشر کرد که در آن آمده است: حال کودکان در جهان خوب نیست، کودکانی که در برخی از کشورهای جهان در جنگ و یا قربانی فقر و تبعیض قومی و مذهبی هستند.


به گزارش روز یکشنبه ایرنا، در بیانیه شبکه یاری کودکان کار آمده است: ما کودکان خیابانی هستیم،ما کودکان جنگیم،ما قربانیان تبعیضات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی،دینی و محیطی هستیم،ما کودکانی هستیم که به صدای آنها گوش داده نمی شود، ما خواستار دنیایی شایسته برای کودکانیم؛ چرا که دنیای شایسته برای ما،دنیایی شایسته برای همگان است.'
این جملات بخش کوتاهی از سخنرانی نماینده کودکان در نشست ویژه سازمان ملل متحد برای کودکان در سال 2002بود که با بهترین کلام رنج ها و خواست های کودکان توسط خود آنان بیان شده است.
اینک در روز جهانی کودک پس از گذشت 15سال، مروری کوتاه بر وضعیت کودکان جهان نشان می دهد که نه تنها 'دنیایی شایسته 'برای آنان ایجاد نکرده ایم،بلکه با برافروختن آتش جنگ،افزایش استثمار و فقر،کاربرد انواع تبعیض ،بی عدالتی و خشونت مشکلات فراوانی را برای آنان بوجود آورده ایم.
در واپسین روزهای شهریور و در آغاز سال تحصیلی، برخلاف پیام وزیر آموزش و پرورش 'از مهر جا نمانید' بسیاری از کودکان کار در خیابان ،به دلیل 'جمع آوری' و اعزام آنان به مراکز 'پذیرش' نه تنها از رفتن به مدرسه که از زندگی با خانواده نیز جا مانده اند و آسیب های عاطفی- روانی متعددی برای آنان و خانواده هایشان ایجاد شد که متاسفانه هیچ مرجعی پاسخگوی آن نیست.
خشونت نسبت به کودکان به اشکال گوناگون، در سطح جامعه، خانواده و مدرسه، براساس آمارها و گزارش های موجود از جمله اورژانس اجتماعی کشور ،نگران کننده است.
باتوجه به ساختار جمعیت کشور، براساس گزارش های مرکز آمار ایران از جمعیت حدود 15 میلیون افراد زیر 18 سال ،حدود 12 میلیون نفر به مدرسه می روند.سه میلیون کودک و نوجوان به مدرسه نمی روند و یا در سن مدرسه نیستند و با توجه به اهمیت دوران کودکی در رشد و پرورش انسان، برنامه های مناسبی تدوین نشده است.
آموزش و پرورش با پوشش حدود 12 میلیون دانش آموز و خانواده های آنان، به دلایل گوناگون از پرداختن به نقش اساسی خود که کمک به رشد و پرورش کودکان و آماده سازی آنان برای زندگی در جهان امروز است، باز مانده است.
شبکه یاری کودکان کار با گرامیداشت روز جهانی کودک و آغاز فصل آگاهی و مهربانی ، آن را فرصتی برای طرح مهمترین مطالبات خود، به شرح زیر می داند:
-برنامه ریزی در سطح کلان برای کاهش فقر در دو بعد اقتصادی و آموزشی به عنوان مهمترین عوامل ایجاد و باز تولید مشکلات و اسیب های اجتماعی است.
-تحقق حق آموزش رایگان، برای همه کودکان با توجه به اصل سی قانون اساسی و جلوگیری از خصوصی سازی آموزش و پرورش
-منع خشونت و تبعیض نسبت به کودکان در همه اشکال آن در حوزه خانواده ،مدرسه و جامعه
-تصویب ' لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان ' که سالهاست در مجلس شورای اسلامی متوقف شده است.
- اقدام فوری برای رفع بدترین اشکال کار کودکان باتوجه به پذیرش مقاوله نامه 182 سازمان جهانی کار توسط جمهوری اسلامی ایران 
-توقف 'جمع آوری ' کودکان کار در خیابان و اجرای آیین نامه حمایت اجتماعی از کودکان کار که سالهاست در وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی معوق مانده است.
یادآور می شود،در سال 1946 بعد از جنگ جهانی دوم در اروپا، مجمع عمومی سازمان ملل به‌ منظور حمایت از کودکان، سازمانی به نام یونیسف را ایجاد کرد که نخست «انجمن بین‌المللی ویژه کودکان سازمان ملل» نام گرفت. در سال 1953، یونیسف یکی از بخش‌های دائمی در سازمان ملل متحد گردید و روز 8 اکتبر روز جهانی کودک نامگذاری شد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: