بانكداري ايراني- شمار بانک ها در ایران باید ظرف شش سال آینده دست کم نصف شود وبرای مدرن کردن صنعت بانکداری ایران که با چالش وام های سمی دست و پنجه نرم می کنند، تعطیلی و ادغام بانک ها مسئله ای لازم می باشد.
به گزارش روزچهارشنبه رویترز، 'پرویز عقیلی' مدیر بانک خاورمیانه درکنفرانسی در زوریخ افزود: سازماندهی مجدد کامل ترازنامه 700 میلیارد دلاری بخش بانکداری ایران بین 180 تا 200 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.
وی افزود: ما استطاعت این هزینه مالی را نداریم.
رویترز ادامه داد: به جای این، این بانکدار سابق بانک چند ملیتی اچ اس بی سی انگلیس حامی برنامه چند گامی برای قرار دادن صنعت بانکداری ایران در مسیر استانداردهای جهانی طرح جدید ' بازل 3' است.
وی عنوان کرد که مدیریت بانک ها سه سال فرصت دارند تا ترازنامه خود را بهبود دهند. پس از آن بانک هایی که دارایی های تجاری شان همچنان کمتر از شش درصد دارایی های همراه با ریسک باشد، به طور کامل تعطیل می شوند.برعکس بانک هایی که سهم شان بین شش تا 10 درصد باشد می توانند ادغام شوند و به دنبال سرمایه برای بقاء باشند.
عقیلی درمجمع اروپا- ایران با هدف ارتقاء روابط اقتصادی نزدیک تر میان دو طرف خاطرنشان کرد: طی یک دوره زمانی شش ساله، دست کم از 35 بانک بین13 تا نیمی از انها در جایگاه بقاء قرار می گیرند. چه ما دوست داشته باشیم چه نداشته باشیم، دولت باید طوفانی عمل کند و برخی از این بانک ها را تعطیل کند. این بانک ها در واقع در شکل و جایگاه قابل قبولی نیستند.
این خبرگزاری نوشت: دردوران تحریم ها علیه ایران، بانک های ایرانی با چالش هایی مواجه بودند. تقویت جایگاه بانک های ایران که همچنان با چالش بدست آوردن سرمایه بین المللی درگیر است، مسئله ای سرنوشت ساز و مهمی است.
'یون فردزگارد سورنسن'ازآژانس اعتبار صادرات EKF دانمارک که به شرکت های دانمارکی برای تجارت با ایران کمک می کند،گفت:یک صنعت با ساختار و سازماندهی بازسازی شده که از سقوط آشفته بانکی جلوگیری کند برای تضمین اینکه شرکای بین المللی اعتمادشان را نسبت به این صنعت از دست ندهند، امری ضروری و حیاتی است.