بانكداري ايراني- فعال اقتصاد مقاومتی برای ۵ نفر اشتغالزایی کرده و با تقاضای زیادی از طرف مشتریان برای خرید محصولاتش رو به رو است.
به گزارش تسنیم،پرورش پرندگان زینتی یا گونه های خاص و کمیاب از ماکیان یکی از پرسودترین شاخه های پروش طیور است. پرندگان زینتی و گونه های خاص و کمیاب ماکیان علاقمندان زیادی در سراسر جهان دارد که بخشی از نیاز به سرگرمی و نشاط در محیط زندگی شان را از طریق نگهداری از این پرندگان دنبال می کنند. همین مساله موجب شده است که پرورش پرندگان زینتی و ماکیان کمیاب به عنوان یک رشته تحصیلی در بسیاری از دانشگاه های جهان مورد توجه قرار بگیرد.
رضا رجبی یکی از افراد موفق و فعال در این عرصه است. او که در روستایی از توابع شهرستان ملکان واقع در آذربایجان شرقی زندگی می کند، در یک محوطه 300 متر مربعی از حیاط منزلش، 25 گونه نادر از پرندگان زینتی و ماکیان کمیاب را پرورش می دهد.
وی درباره علت ورود به این عرصه می گوید: «از کودکی به کار پرورش طیور بویژه پرندگان زینتی و کمیاب علاقمند بودم. وقتی بچه بودم به باغ پرندگان رفتم و از همانجا ایده نگهداری از گونه های مختلف در ذهنم پیدا شد.»
این فعال اقتصاد مقاومتی می افزاید: «همزمان با دوره دانشجویی و فراگیری دانش نگهداری از طیور، به صورت عملی از تعداد زیادی پرنده زینتی و گونه کمیاب نگهداری می کردم و همین مساله موجب شد تسلط فوق العاده خوبی بر همه جوانب این امر پیدا کنم. نگهداری از پرندگان نادر کار دشواری است و برای موفقیت در این حرفه باید بر مشکلات زیادی فائق آمد.»
رضا رجبی خاطرنشان می کند: «کلیه دستگاه های جوجه کشی، دان خوری، مادر مصنوعی و قفس ها را خودم به صورت تمام اتوماتیک می سازم و علاوه بر تامین نیاز واحد تولیدی ام، این دستگاه ها را به فروش می رسانم. در حال حاضر با استفاده از 300 مترمربع از فضای منزلم در روستا، بیش از 25 گونه نادر طیور را پرورش می دهم که تعداد آن ها بالغ بر 500 قطعه است.»
وی اضافه می کند: «سال 1389 با رتبه 3 وارد دانشگاه شدم و در رشته پرورش طیور تحصیل کردم. در دانشگاه یکی از اساتید که در جایگاه پروفسوری قرار داشت، هر وقت تدریس تمام می شد، به دانشجویان می گفت من تئوری را گفتم، حالا عملی اش را از رجبی بپرسید. می گفت من استاد تئوری هستم و رجبی استاد عمل و تجربه.»
رجبی برای 5 نفر اشتغالزایی کرده و با تقاضای زیادی از طرف مشتریان برای خرید محصولاتش رو به رو است.
وی درباره گونه هایی که پرورش می دهد، می گوید: «قرقاول بومی ایران، قرقاول سیلور، قرقاول بلژیکی، قرقاول هلندی، قرقاول پاکستانی، مرغ فونیکس، مرغ نیهوماشیه، مرغ پوشین، مرغ سیبرایت، بوقلمون اصلاح شده ترکیه ای، بوقلمون اصلاح شده ایرانی، بوقلمون برنزی، غاز اوکراینی، غاز اصلاح شده ایرانی، اردک پکنی، بلدرچین ژاپنی، کبک توکا و ... تعدادی از گونه هایی است که پرورش می دهم و در سال حدود 5 هزار قطعه از آن ها را به فروش می رسانم.»
وی درباره نحوه فروش محصولاتش، اظهار می کند: «در منطقه محل زندگی، همه واحد پرورش طیور من را می شناسند و برای تهیه انواع پرندگان و ماکیان کمیاب به من مراجعه می کنند. ماهانه حدود 3 میلیون تومان سود خالص از فروش پرندگان حاصل می شود. در حال حاضر مهمترین مشکل کمبود فضاست. اگر زمین مناسب در اختیار داشته باشم می توانم کار را چند برابر توسعه دهم. تعداد زیادی از مسئولان از واحد تولیدی من بازدید کرده اند و امیدوارم با همراهی آن ها بتوانم کار را توسعه دهم و برای تعداد بیشتری از مردم اشتغالزایی کنم.