کد خبر: ۱۱۴۰۶۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - 02 October 2017
رئیس بخش بهداشت و بیماری‌های زنبورعسل موسسه واکسن و سرم سازی رازی، از آغاز تحقیقات برای بهره‌گیری از پروبیوتیک‌های مفید در تغذیه زنبورها خبر داد.

بانكداري ايراني - رئیس بخش بهداشت و بیماری‌های زنبورعسل موسسه واکسن و سرم سازی رازی، از آغاز تحقیقات برای بهره‌گیری از پروبیوتیک‌های مفید در تغذیه زنبورها خبر داد.

رئیس بخش بهداشت و بیماری‌های زنبور عسل و معاون پژوهشی موسسه واکسن و سرم سازی رازی، در گفتگو با مهر گفت: در راستای توسعه مبارزه بیولوژیک با بیماری‌ها و همچنین پیشگیری و کنترل عوارضی که می‌تواند بهره‌وری را در صنعت زنبورداری تحت تاثیر منفی قرار دهد، شناسایی باکتری‌های پروبیوتیک در موسسه رازی در دستور کار قرار داشته و امید می‌رود تا سال‌های آینده به نتیجه قطعی برسد.

مجتبی محرمی، با اشاره به اینکه پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که می‌توانند از دستگاه گوارش زنبورعسل، گرده گل و ژل رویال استخراج شوند، افزود: پس از جداسازی، این باکتری‌ها می‌توانند به عنوان مکمل غذایی برای زنبورها استفاده شده و از این طریق بسیاری از عوامل بیماری‌زا را مهار کنند.

وی تاکید کرد: پس از تحقیقات صورت گرفته در این راستا و مثبت بودن نتایج به دست آمده، مکمل‌های حاوی پروبیوتیک تجاری سازی شده و در اختیار زنبوردارها قرار خواهد گرفت. اتفاقا یکی از اولویت‌هایی که صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری در دستور کار قرار داده، تجاری سازی محصولات مختلف از جمله زهر زنبور، ژل رویال، عسل و غیره است که فراورده‌های پروبیوتیکی نیز می‌تواند در این راستا هدایت شود. ضمن اینکه موسسه رازی و صندوق با همکاری چند شرکت دانش‌بنیان، موارد گفته شده را با جدیت تمام پیگیری می‌کنند.

محرمی، با بیان اینکه از سال ۹۰ تاکنون روش تشخیص هفت بیماری ویروسی از لحاظ آزمایشگاهی شناسایی شده است، عنوان کرد: پیش از این بیشتر بیماری‌های زنبور تنها با علائم بالینی قابل تشخیص بود و به دلیل مشابهت‌های فراوان، این تشخیص نمی‌توانست قابل اطمینان باشد. در حالی که تشخیص آزمایشگاهی، درصد خطا را در این زمینه به صفر نزدیک می‌کند.

رئیس بخش تشخیص، بهداشت و بیماری‌های زنبورعسل موسسه واکسن و سرم سازی رازی، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حضور قدرتمند ایران در چهل و پنجمین کنگره آپی‌موندیای ترکیه، گفت: کنگره آپی‌موندیا یکی از مهم‌ترین رویدادهای بخش زنبورداری به شمار می‌رود که خوشبختانه امسال با تلاش‌های صورت گرفته از طرف صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری، بیش از ۳۰۰ نفر از زنبورداران با بهره‌گیری از ۱۲ غرفه در آن شرکت کرده و با توجه به استقبال صورت گرفته، به نظر می‌رسد این حضور در سال‌های آینده بسیار پررنگ‌تر باشد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: