کد خبر: ۱۱۲۷۳۷
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۴ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ - 17 September 2017
یک کارشناس بازار کار می‌گوید به دلیل فراهم نکردن زیرساخت‌های لازم در بخش‌های کشاورزی و صنعت، اقبال جامعه به سمت مشاغل خدماتی رفته است.

یک کارشناس بازار کار می‌گوید به دلیل فراهم نکردن زیرساخت‌های لازم در بخش‌های کشاورزی و صنعت، اقبال جامعه به سمت مشاغل خدماتی رفته است.

علی اکبر سیارمه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اگر وضعیت اشتغال در سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات را بررسی کنیم، مشاهده می‌شود که اشتغال در دو بخش کشاورزی و صنعت کمتر از بخش خدمات است و این روند در چند سال گذشته بیشتر شده است.

وی ادامه داد: یکی از علل پایین بودن آمار اشتغال در بخشهای صنعت و کشاورزی فراهم نبودن امکانات و زیرساختهای لازم است.به عنوان مثال در بخش کشاورزی برای تولید به سه عامل آب، خاک و نیروی انسانی نیازمندیم ولی آیا با نبود زمین و کمبود شدیدی که در بخش منابع آبی داریم می‌توان در بخش کشاورزی اشتغالزایی کرد؟

این کارشناس بازار کار افزود: وقتی زیرساختهای اساسی در تولیدات کشاورزی که نیروی انسانی باید در آن اشتغال پیدا کند فراهم نیست، طبیعی است که تمایلی برای اشتغال در این بخش وجود ندارد یا کمتر است.

سیارمه متذکر شد: لازمه اشتغال در بخش صنعت هم تامین مواد اولیه، وجود بازار مصرف و صادرات و سرمایه‌گذاری مناسب است، از سوی دیگر هزینه ایجاد شغل در این بخش بالاست و تسهیلاتی هم که برای تولید در نظر گرفته می‌شود، انگشت شمار در آن هزینه شده و غالبا در بخشها و طرح‌های دیگر استفاده شده است.

این کارشناس بازار کار با انتقاد ازعدم پرداخت یارانه تولید به کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی، اظهارکرد: قرار بود از محل هدفمندی حامل‌های انرژی رقمی تحت عنوان یارانه تولید در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد ولی این هدف محقق نشد و اعتراض و گلایه تولیدکنندگان از عدم تعهد دولت و هزینه‌های بالای حامل‌های انرژی را به دنبال داشت.

وی از حمل و نقل به عنوان یکی از بخش‌های خدمات نام برد و گفت: امروز با گسترش جمعیت و جابه جایی بار و مسافر، تمایل به ورود و فعالیت در این بخش افزایش یافته است لذا نیازمند حمل و نقلی پویا و اقتصادی هستیم که بر اساس آن به سمت توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل حرکت کنیم.

سیارمه تصریح کرد: بخش عمده‌ای از مباحثی که درباره آلودگی هوا و مسایل زیست محیطی مطرح می‌شود، ناشی از فرسودگی ناوگان حمل و نقل کشور است در حالی که توجه به این بخش از اقتصاد می‌تواند موجب جذب سرمایه‌گذاری و ورود نیروهای متخصص و کارآمد شود.

وی از " اسنپ و تپسی" به عنوان نمونه‌های موفق در حوزه مشاغل خدماتی نام برد که موجب جذب نیروهای انسانی و استفاده از ظرفیت افراد تحصیلکرده شده است.

به گفته این کارشناس بازار کار، به دلیل فراهم بودن زیرساختها و پایین بودن هزینه‌ها، اقبال عمومی به سمت مشاغل خدماتی رفته است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: