افزایش دما، افزایش میزان مصرف برق را با خود به همراه دارد. چندسال است که با فرارسیدن فصل تابستان هشدارهای خاموشی تب و تاب بیشتری به خود می گیرد، به طوریکه مسوولان مدام هشدارهایی از جنس خاموشی میدهند.
به گزارش ایسنا، پیک بار کشور در سال جاری در اواخر نیمه اول تیرماه سال جاری به ۵۵ هزار و ۳۹۶ مگاوات رسید. این روند مصرف برق نشان میدهد صنعت برق با یک رویه افزایشی قابل تأمل و هشدار دهندهای روبرو شده، این میزان نشانگر رشد پنج درصدی مصرف برق است که به تنهایی برابر با کل مصرف برق کشوری مثل ارمنستان با ۱۸۰۰ مگاوات مصرف و نزدیک به کشور آذربایجان با مصرفی بالغ بر ۳۸۰۰ مگاوات است.
برای جبران این میزان رشد، سالانه باید حدود ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار کرد که خود به تنهایی حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان هزینه روی دست صنعت برق میگذارد.
پایین بودن تعرفه های برق در ایران دلیلی بر عدم مدیریت مصرف توسط مشترکان است اما با این وجود با مدیریت های صورت گرفته و با خنک شدن هوا سایه خاموشی نیز از سر کشور برداشته شد و اکنون طبق اعلام مسوولان برقی دیگر تهدید تاریکی کشورا دنبال نمیکند اگرچه فصل تابستان همواره یک تهدید برای صنعت برق است اما در مجموع احمال خاموشی تا حد زیادی کاهش یافته است.
در همین راستا محمود رضا حقیفام معاون هماهنگی توزیع توانیر به ایسنا گفت در حال حاضر پیک اضطراری صنعت برق که نگرانی زیادی برای آن وجود داشت برطرف شده، اما معمولا هر سال تا انتهای شهریورماه در حالت آماده باش قرار داریم تا اگر هوا مجددا گرم شد در تامین برق دچار مشکل نشود.
وی ادامه داد: با توجه به اعلام سازمان هواشناسی به نظر میرسد که برای هفته آینده نیز از نظر تامین برق مشکلی وجود نداشته باشد، اما در هر صورت صنعت برق تا انتهای تابستان در حالت آماده باش است.
در طول چهار سال گذشته حدود ۸۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار شده و طبق براوردهای صورت گرفته قرار است که تا قبل از تابستان ۱۳۹۷ حدود ۴۰۰۰ مگاوات دیگر وارد مدار شود اما آنچه اکنون حائز اهمیتاست برطرف شدن خطر خاموشی در تمام کشور است که موجب شد امسال تابستان نیز بدون خاموشی سپری شود.