ایسنا نوشت: پیک مصرف برق در این روزها قصد پایین آمدن ندارد و در یک روند شتابان پرمصرف قرار گرفته است، به طوری که در روز گذشته بازهم در محدوده ۵۳ هزار مگاوات باقی ماند.
پیک مصرف برق در روز گذشته (سهشنبه) بازهم روی خط ۵۳ هزار و ۵۲۵ مگاوات باقی ماند، عددی که تا پیش از روز چهارشنبه گذشته میتوانست به عنوان رکورد بیسابقه مصرف برق تلقی شود.
این میزان مصرف برق در حالی برای روز گذشته ثبت شد که در مدت مشابه سال گذشته پیک مصرف برق ۴۸ هزار و ۴۸۲ مگاوات بوده است و این یعنی افزایش بیش از ۵۰۰۰ مگاوات مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
مصرفی که به نظر میرسد عمدتاً در بخش غیر مولد در حال اتفاق است و این معنایی جز هدر رفت سرمایههای ملی کشور نمیتواند داشته باشد.
شاید به همین خاطر است که در این روزها یکی از راه حلهای بسیار ساده و البته موثری که از سوی کارشناسان صنعت برق برای مدیریت مصرف تجویز میشود، این است که شهروندان میتوانند با قراردادن کولرهای آبی روی «دور کُند» و قرار دادن کولرهای گازی بر روی «۲۵ درجه» به منافع ملی و صنعت برق کشور کمک شایانی بکنند.
گزارشها حاکی از این است که علت تأکید مستمر مسئولان وزارت نیرو روی وسایل سرمایشی و دقت در انتخاب آنها، این است که این وسایل به تنهایی بیش از «یک سوم» از مصرف برق کشور را در بر میگیرند.
همچنین گزارشهای روز گذشته نشان میدهد میزان مبادلات برق در این روز برابر با یک هزار و ۸۵۳ مگاوات بوده که سهم صادرات برق یک هزار و ۲۸۸ مگاوات و سهم واردات ۵۶۵ مگاوات است.
امار وزارت نیرو نشان میدهد میزان مصرف برق صنایع نیز برابر با ۴۱۴۵ مگاوات بوده که نسبت به روز دوشنبه حدود ۳۰۰ مگاوات افزایش داشته است.