نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان این که در 3ماهه اول سال 2017 مبادلات ایران و چین رشد 30 درصدی را تجربه کرده گفت: این رشد عمدتا به دلیل افزایش قیمت حاملهای انرژی و مواد خام معدنی بوده است.
مجید رضا حریری در گفتوگو با میزان، با اشاره به اینکه عمده مبادلات ایران و چین و صادرات به این کشور انرژی،مواد اولیه پتروشیمی و مواد خام معدنی بوده، اظهار کرد: کلیات صادرات کشورمان نه تنها به چین بلکه به اکثر کشورها مواد اولیه بوده که در ارتباط با کشور چین هم این امر صدق میکند و در سوی دیگر واردات ایران از چین اکثرا ماشین آلات صنعتی بوده است.
نایب رئیس اتاق مشترک ایران و چین، افزود: از اوایل سال 2000 به بعد روند مبادلات ایران و چین صعودی بوده و از دهه نود میلادی که مبادلات دو کشور زیر یک میلیارد بوده، در سال 2014 میلادی به بالاترین سطح خودیعنی رقم 52 میلیارد دلار رسیده البته که تا این سال تراز تجاری دو کشور مثبت بوده و در برخی سالها کفه ترازو، تراز تجاری ایران و چین به نفع کشورمان سنگینی کرده که علت آن این است که ایران یکی از تامین کنندگان اصلی نفت و مواد اولیه این کشور بوده است.
وی با بیان این که آمار نشان میدهد در 3ماهه اول سال 2017 مبادلات ایران و چین رشد 30 درصدی را تجربه کرده، گفت: این رشد عمدتا به دلیل افزایش قیمت حاملهای انرژی و مواد خام معدنی بوده اما آنچه مد نظر اتاق مشترک ایران و چین است تلاش چند ساله اخیر برای صادرات بیشتر به چین بوده و با برگزاری سمینارهای مختلف چالشهای صادرات به چین را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: در سال 2006 کشور چین جزو 5 مقصد اصلی صادرات محصولات کشورمان نبوده و در آن زمان عجیب بود وقتی صحبت از صادرات به چین میشد اما خوشبختانه در چند سال اخیر چین شریک اول صادراتی محصولات ایرانی بوده و اولین مقصد صادرات غیر نفتی ایران است.
حریری ادامه داد: در حال حاضر کشور چین به غیر از محصولات پتروشیمی و مواد خام معدنی پذیرای محصولات مختلف ایرانی مانند فرش، زعفران و پسته بوده و جزو شرکای عمده ایران در تجارت این محصولات هستند لذا امیدواریم در آینده نزدیک در زمینههای مختلف از جمله گیاهان دارویی و دیگر کالاهای ساخته شده که دارای ارزش افزوده برای کشورمان هستند با این کشور معاملات بیشتری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: تولید کنندگان داخلی باید این باور را داشته باشند که میتوانند به کشورهایی مانند چین کالا صادر کنند و از سوی دیگر مسئولان باید هرچه سریعتر مشکلات سرمایه گذاری خارجی را از میان برداشته و زمینه را برای این مهم فراهم سازند زیرا کشور چین به دنبال فرصت مناسب سرمایهگذاری در کشورهای مختلف بوده همانگونه که مشاهده میشود در بسیاری از کشورهای جهان این سرمایهگذاری را انجام داده است.