کد خبر: ۱۰۶۰۶۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۳ - ۰۳ تير ۱۳۹۶ - 24 June 2017
هتاکی و شعار علیه رئیس‌جمهوری، علی مطهری و جهانگیری آن هم در روزی که مردم آمده بودند تا یکپارچه علیه رژیم صهیونیستی فریاد بزنند.
 روزنامه شرق در گزارشی نوشت: هتاکی و شعار علیه رئیس‌جمهوری، علی مطهری و جهانگیری آن هم در روزی که مردم آمده بودند تا یکپارچه علیه رژیم صهیونیستی فریاد بزنند.

در ادامه در گزیده ای از این گزارش می خوانیم: فیلم‌های منتشر‌شده از راهپیمایی دیروز عده‌ای را در حال نزدیک‌شدن به روحانی و شعاردادن با الفاظی مانند «آخوند آمریکایی»، «منافق»، «دروغگو»، «روحانی بنی‌صدر پیوندتان مبارک»، نشان می‌دهد. عده‌ای دیگر هم وقتی به اسحاق جهانگیری می‌رسند شعار، «مرگ بر سازش کار» سر می‌دهند. علی مطهری هم از هتاکی مصون نبود. افرادی با سردادن «مرگ بر منافق»، «مرگ بر اصلاح‌طلب»، «مرگ بر سازش کار» و «حقوقی که می‌گیری حرامت باد»، نایب‌رئیس مجلس را مورد هجمه و توهین قرار دادند. 

علی مطهری در واکنش به شعار علیه رئیس‌جمهوری و خودش گفته است: «این شعارها ناشی از آزادی در جمهوری اسلامی است».به گزارش ایلنا فردی که بلندگو به دست داشت، در مراسم خطاب به مردم می‌گفت: «روحانی می‌گوید و مردم پاسخ می‌دهند، مرگ بر آمریکا». مجری سپس گفته که «آن روحانی را نگفتم، روحانیت را گفتم. کسانی که می‌گویند شعار مرگ و این حرف‌ها باید جمع شود، لباس زنانه بپوشند از مملکت بروند». سایت «انتخاب» هم همان دیروز نوشت: 
«‎محمدعلی زرین‌قلم که در بسیاری از برنامه‌ها در کنار احمدی‌نژاد است، لیدر اصلی شعاردهندگان علیه مسئولان از جمله مطهری و جهانگیری بود». 

**مطهری: توهین‌ها برنامه‌ریزی‌شده بود
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به شعارهای توهین‌آمیز عده‌ای محدود در حاشیه راهپیمایی روز قدس، خواستار پیگیری توهین‌کنندگان از سوی دادستان تهران شد.

**دستور وزیر کشور برای پیگیری 
در همین حال عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور نیز در پی حواشی غیرقانونی و به گفته او «دشمن‌شادکن تظاهرات شکوهمند روز قدس» به معاون امنیتی و انتظامی خود دستور پیگیری داده است.
وزارت کشور همچنین با انتشار بیانیه‌ای به ضرورت برخورد با جریان‌های زمینه‌ساز تحرکات دشمن‌شادکن اشاره کرده است.در متن این بیانیه آمده «اکنون که در آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان، راهپیمایی روز جهانی قدس با شکوه وصف‌ناپذیر در گوشه گوشه وطن برگزار شده است و ملت مسلمان ایران با احیای این سنت گران‌قدر انقلاب اسلامی، همراهی خود با محرومان و مستضعفان و پایداری و ایستادگی خود بر آرمان اسلامی فلسطین را برابر دیدگان افکار عمومی جهان به منصه ظهور رساندند، وزارت کشور با شکرگزاری به درگاه الهی برای این توفیق بزرگ، مراتب تقدیر و سپاس صمیمانه و خالصانه خود را به پیشگاه ملت سربلند ایران تقدیم می‌کند». 

در این متن همچنین آمده «بحمدالله این راهپیمایی بزرگ در سراسر کشور با حضور مقتدرانه اقشار گوناگون ملت و با تلاش همه نیروهای حافظ نظم و امنیت کشور در امنیت و آرامش کامل برگزار شد و جلوه‌ای دیگر از وحدت و انسجام ملی و استواری این سرزمین پرگهر بر آرمان‌های انقلاب اسلامی، امام راحل و رهبری گران‌قدر را به نمایش گذاشت. وزارت کشور با ابراز تأسف از چنین کوته‌اندیشی‌های وحدت‌شکنانه‌ای بر ضرورت برخورد با جریان‌های شبه‌رسانه‌ای زمینه‌ساز و سبب‌ساز این‌گونه تحرکات دشمن‌شادکن تأکید می‌کند.»


**معتقد نیستم که رئیس‌جمهوری با بنی‌صدر پیوند خورده باشد
آنچه در حاشیه راهپیمایی دیروز رخ داد، با واکنش‌های زیادی از سوی چهره‌های سیاسی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شده است. نبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه، دیروز در واکنش به شعار علیه روحانی در حاشیه راهپیمایی روز قدس به «شرق» گفت: «اینکه شعارهای تندی علیه مقامات رسمی داده شود، به نظر من تأمل‌برانگیز است. من معتقد نیستم که رئیس‌جمهوری با بنی‌صدر پیوند خورده باشد؛ اما اینکه چرا چنین شعاری طرح کرده‌اند، از خود آنها سؤال کنید.»

**شبیه‌سازی‌های نادرست تاریخی
حسن رسولی، نامزد منتخب شورای شهر تهران و عضو بنیاد باران، درباره تشبیه روحانی به بنی‌صدر از سوی یک اقلیت به «شرق» گفت: «من فکر می‌کنم که به‌طور‌کلی استفاده ابزاری و غرض‌ورزانه از رویدادهای تاریخی همانند شبیه‌سازی آنچه در سال‌های اول انقلاب در عرصه سیاسی کشور شاهد بودیم، آن هم بدون توجه به سایر ابعاد و مؤلفه‌های مرتبط به چرایی و چگونگی و چیستی آن رویدادها، قدم‌گذاشتن در مسیری ناصحیح است». 

او در چرایی ناصحیح‌بودن این شبیه‌سازی گفت: «آقای دکتر حسن روحانی که امروز رئیس‌جمهوری هستند و رهبر معظم انقلاب در آن مقطع عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی و جامعه روحانیت مبارز تهران بودند، هر دو به طور مشترک و متفق در مقابل جریان انحرافی و نفاق ‌آن زمان قرار داشتند. رئیس‌جمهور امروز ایران فردی است که به مدت ١٦ سال و بیش از مسئولان قبل و بعد خویش نماینده رهبری در شورای‌عالی امنیت ملی بوده و علاوه بر چهار سال اخیر که ریاست شورای‌عالی امنیت ملی را هم عهده‌دار است، ١٦ سال هم دبیر این شورا بوده است؛ بنابراین دکتر حسن روحانی و رهبری انقلاب بیش از ٤٠ سال با هم در دفع توطئه گروهک‌ها و تجزیه‌طلب‌ها همراه بوده‌اند.»

رسولی با اشاره به اینکه روحانی در دوران دفاع مقدس، جانشین فرمانده جنگ بود و از بالاترین سطح روابط صمیمانه و همکاری همه‌جانبه با رهبری برخوردار بود، افزود: «امروز اگر بخشی از جریانات رادیکال اصولگرا که ناکام از پیروزی در صحنه انتخابات هستند، احساس می‌کنند با این دوگانگی‌سازی‌ها می‌توانند به عقبه نیروهای سیاسی خود روحیه دهند و در جهت تضعیف و تخریب رئیس‌جمهوری گام بردارند، اشتباه می‌کنند». 

رسولی افزود: «باید از این نکته مهم غافل نباشند که توفیق نسبی در رقابت غیراخلاقی و غیرهوشمندانه با رقیب ممکن است تسلی خاطری کوتاه‌مدت ایجاد کند؛ اما در مقابل لطمه‌ای اساسی به مصالح و منافع ملی می‌زند». 

**واکنش‌های چهره‌ها و مقامات
بسیاری از چهره‌های سیاسی در توییتر خود به این رخداد واکنش نشان داده‌اند. شهیندخت مولاوردی نوشته است: «وحدت‌شکنی در روز قدس همگامی با تلاش‌های بی‌وقفه اشغالگران قدس برای انحراف جهان اسلام از مسئله فلسطین است». معصومه ابتکار هم نوشته: «اقدام زشت عده قلیلی با هتاکی و توهین به رئیس‌جمهوری نمی‌تواند وحدت ملی و اقتدار مردم ایران و حمایت قاطع از آقای روحانی را خدشه‌دار کند».

فیض‌الله عرب‌سرخی هم با اشاره به اینکه جمعی در راهپیمایی به رئیس‌جمهور، معاون اول و نایب‌رئیس مجلس توهین و هتاکی کردند اضافه کرده است: «وقتی یاران امام تحمل نمی‌شوند انتظار وحدت با مسلمانان ممکن است؟» آذر منصوری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت نیز در این‌باره در توییتر خود نوشت: «وحدت‌شکنانی که در روزی که باید نماد وحدت ملت ایران باشد، با شعاردادن علیه منتخب ملت، تلاش علنی خود را برای دوقطبی‌سازی جامعه ایران به نمایش گذاشتند».

عبدالله رمضان‌زاده سخنگوی دولت اصلاحات نیز با اشاره به اینکه توسعه کشور و بهبود وضعیت اشتغال و معیشت عمومی در گرو حفظ اتحاد ملی است افزود: «نباید در دام دوقطبی‌سازی مصنوعی عوامل آمریکا افتاد که وحدت ملی را هدف دارند.»

*منبع: روزنامه شرق، 1396.4.3
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: