روزنامه اعتماد در گفت وگویی با الهه کولایی عضو هیات رییسه شورای عالی سیاستگذاری فعالان زن اصلاحطلب می نویسد: در مقایسه با کابینه یازدهم این کابینه نیازمند به بازسازی جدی است تا انرژیها، تواناییها و ابتکارات جدید به آن راه پیدا کند.
در گزیده ای از این گفت وگو می خوانیم: پس از دو انتخابات مجلس دهم و شورای شهر و روستای پنجم که زنان اصلاحطلب توانستند از طریق سهمیهبندی کرسیهایی را کسب کنند، امروز تلاش میکنند تا در کابینه دولت دوازدهم سهمی از زنان را بگنجانند.
** حضور زنان در کابینه دولت دوازدهم چقدر در پیشروی مطالبات زنان اهمیت دارد؟
تردیدی نیست که یکی از بزرگترین آموزههای انقلاب اسلامی که از دیدگاههای امام خمینی به جامعه انتقال پیدا کرد، نگاه انسانی به زنان و مبارزه با دیدگاههای ابزاری نسبت به آنان و به کار بردن هویت انسانی و توانمندیهای انسانی آنها در عرصه سیاست بوده است. همچنین در متن قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز این مساله به درستی مورد توجه قرار گرفته و گفته شده که دولت باید امکان فعلیت یافتن استعدادهای انسانی همه شهروندان ایرانی را فراهم کند.
** مجموعه زنان اصلاحطلب برای حضور در کابینه دولت چه اقداماتی را تاکنون انجام دادهاند؟
در طول دهههای گذشته شاهد بودهایم که زنان همواره در تحولات سیاسی کشور و در شکل دادن به قدرت سیاسی تاثیرگذار بودهاند اما سهم آنها در عرصههای تصمیمگیری همواره بسیار ناچیز باقی مانده است. پس از انتخابات سال 92 و به دنبال طرح شعارهای آقای روحانی در ایجاد فرصتهای برابر برای همه شهروندان و از جمله زنان، اصلاحطلبان زن گامی دیگر به پیش نهادند و برای اجرایی کردن این مطالبه بر تلاشهای خود افزودند. تجربه موفق زنان در انتخابات مجلس دهم و سپس در شورای پنجم نشان داد که اگر آنها بتوانند در مجاری تصمیمگیری و در راس نهاد تصمیمگیری قرار بگیرند، خواهند توانست تبعیضهای ناروا علیه زنان را کاهش دهند.
** در چینش کابینه دوازدهم چه بایدها و نبایدهایی وجود دارد و چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
در مقایسه با کابینه یازدهم این کابینه نیازمند به بازسازی جدی است تا انرژیها، تواناییها و ابتکارات جدید به آن راه پیدا کند. در این چارچوب نیازمند آن هستیم که تخصصها، توانمندیها و تجربههای موفق را در یک رویکرد گسترده برپایه وسعت دید مناسب که نیاز امروز جامعه است، مورد توجه قرار دهیم. بر همین اساس باید همانگونه که تعلق به مناطق و شهرهای مختلف کنار گذشته میشود، تعلق به جنسیت نیز به عنوان یک شاخص کنار برود.
** چه وزارتخانههایی با رایزنیهایی که مجموعه زنان اصلاحطلب داشتهاند، برای معرفی وزیر زن مناسب ارزیابی شدهاند؟
در حوزههای سیاست و قدرت مانند وزارتخانههای امنیتی، دفاعی و نظامی و سیاسی مانند وزارت خارجه یا وزارت کشور به طور طبیعی فعلا پیگیری جدیای در حال شکلگیری نیست. ما بر این باور هستیم که زنان در وزارتخانهها باید در سطوح بالای مدیریت راه یابند. در سطح معاونتها و مدیران کل و سفرا و استانداران این امکان باید به زنان داده شود تا طبق توانمندیهایشان ارتقا پیدا کنند و سهم خود را در رفع نیازهای کشور و پیشبرد اهداف توسعه به خوبی ایفا کنند.
** جلسهای که زنان اصلاحطلب با آقای جهانگیری داشتند، چه نتایجی در بر داشت و چه مسائلی در آن مطرح شد؟ آیا بنا است که لیستی از زنان شایسته از سوی اصلاحطلبان زن به آقای روحانی معرفی شود؟
جلسه با آقای جهانگیری در مورد طرح تقاضای مطالبه بر حق و قانونی فعالان زن از معاون اول رییسجمهور و گوشزد کردن و یادآوری کردن وعدهها و شعارهای آقای روحانی و نقش زنان در پیشبرد برنامههای توسعه بود. در این موارد توافق وجود داشت اما مهم توافق روی افراد مناسب برای تحقق این اهداف بود.
*منبع: روزنامه اعتماد، 1396.3.31