عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این که در حوزه اشتغال سند مورد قبولی از سوی دولت به مجلس فرستاده نشده است گفت: در حال حاضر هیچ سیاست مدون و مشخصی در خصوص اشتغال وجود ندارد و آنچه هست، بازی با کلمات است و بس.
به گزارش تسنیم، عبدالرضا مصری در ارتباط تلفنی با استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان این که در حوزه اشتغال سند مورد قبولی از سوی دولت به مجلس فرستاده نشده است ادامه داد: هر از گاهی مسئولی از سوی دولت بحثی را در مورد کار و اشتغال مطرح می کند که به جایی هم نمی رسد بعد می بینیم سال بعد موضوع جدیدی مطرح می شود که ان هم بدون بررسی و فرجام مسکوت می ماند.
او گفت: در حال حاضر هیچ سیاست مدون و مشخصی در خصوص اشتغال وجود ندارد و آنچه هست، بازی با کلمات است و بس.
مصری افزود: همیشه نیمه کاره ماندن موضوعات مطرح شده در خصوص کار از سوی دولت موضوع تکراری مجلسی هاست.
این نماینده مجلس ادامه داد: اشتغال نمی تواند خارج از تولید رشد کند، اول باید تولید باشد که ایجاد اشتغال انجام پذیرد و ما هم هنوز نمی توانیم تولید کننده خود را راضی نگه داریم چرا که وقتی تولید کنندگان خارجی با حداکثر دو درصد وام می گیرند و تولید کنندگان داخل با حداقل 20 درصد، در وهله اول تولید کنندگان ما 18 درصد عقب تر از همتایان خارجی شان هستند پس چطور می توان چرخه تولید را به حرکت در آورد.
او با بیان اینکه مشکلات بانکی عمده مشکل پیشروی تولید است تصریح کرد: از سوی دیگر شاهد آنیم که بازار ایران ظرفیت تولید برخی از کالاها را دارد اما همزمان محصولات مشابه از چین وارد می شود و ما نمی دانیم باید یقه چه کسی را بگیریم چون هیچکس پاسخگو نیست.
مصری افزود: ما سالانه به غیر از 40 میلیارد دلار کالای وارداتی 25 میلیارد دلار هم قاچاق به کشور داریم و این رقم یعنی چیزی برابر 80 میلیارد دلار کالای وارداتی، و این حجم واردات حدود چندین میلیون فرصت شغلی را از بین می برد حتی به جایی رسیده ایم که فروشندگان فروشگاه های جنوب کشور چینی هستند.
این نماینده مجلس گفت: برای ایجاد اشتغال نیازی نیست که کار ریشه ای انجام دهیم ابتدا شغل های فعلی را حفظ کنیم که توسط خارجی ها از ما گرفته نشود.
ازوجی مدیرکل سیاست گذاری اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استودیو گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه در برنامه چهارم توسعه سند اشتغال داشتیم و در برنامه ششم توسعه هم برنامه ای مدون طرح ریزی شده است تصریح کرد: در برنامه پنجم توسعه سند اشتغالی نداشتیم.
او ادامه داد: برای برنامه ششم توسعه در سال 96 طرحی از سوی دولت ارائه شده که طی آن دولت موظف است هماهنگی سیاست های اشتغال و همچنین نظارت بر اشتغال در دستگاه های گوناگون را پیگیری کند.
مدیرکل اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه اولویت اصلی در برنامه ششم، اشتغال و رفع بیکاری است، گفت: توجه اصلی دولت به اشتغال و رفع بیکاری است.
علاءالدین ازوجی افزود: کلیت برنامه کلان اقتصادی کشور در چارچوب بازار کار به ویژه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی است.
وی اضافه کرد: اشتغال بر اساس ماده 3 قانون برنامه ششم توسعه جزو موضوعات خاص است که دولت توجه اساسی روی آن دارد.
ازوجی با اشاره به اینکه دبیرخانه شورای عالی اشتغال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، گفت: اصل بر این است که آیا این دبیرخانه می تواند هماهنگی اشتغال در سطح بخش های مختلف اقتصادی را انجام دهد یا خیر؟
وی افزود: بر اساس قانون، جلسه شورای عالی اشتغال باید حداقل 2 بار در سال بر گزار شود اما برخی تاکید دارند که باید تعداد این جلسات بیشتر باشد.
ازوجی اضافه کرد: جایگاه این شورا مشخص است اما چگونگی هماهنگ میان دبیرخانه شواری عالی کار و دیگر دستگاه ها هم مهم است.
ازوجی ادامه داد: نه تنها همه دستگاه های اجرایی به تدوین برنامه ویژه اشتغال کمک کردند بلکه دستگاه های نهادهای عمومی غیر دولتی و نهادهای حمایتی هم وارد شدند.
وی گفت: دولت سند برنامه ششم را ارائه کرد که فصول مختلفی داشت و فصل اول آن ، تولید ، اشتغال و سرمایه گذاری است.
ازوجی افزود: برنامه اشتغال فراگیر در سند فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب و کلیات آن در هیئت دولت مصوب شد و هفته آینده ابلاغ می شود.
وی اضافه کرد: بر اساس آمار و اطلاعات، دولت ها باید سالانه حدود 25 تا 35 هزار میلیارد تومان برای اشتغال خرج کنند و این در حالی است که دولت مجبور است حدود 40 هزار میلیارد تومان برای هدفمندسازی یارانه ها پول تزریق کند.
مدیرکل اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه باید ظرفیت های اشتغال را شناسایی کنیم، گفت: بر اساس آمار و اطلاعات، بخش اصلی اقتصاد ما مانند کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به بخش های خدماتی بر می گردد مانند گردشگری، آی تی، موسسات پولی و بانکی ، حمل و نقل و بازرگانی .
ازوجی با بیان اینکه بیش از 70 درصد اشتغالزایی در 2 سال گذشته مربوط به خدمات بوده است، افزود: باید کاری کنیم اشتغال هایی که ایجاد می شود پایدار بمانند.
عبدالرضا مصری نماینده مجلس شورای اسلامی هم گفت: در مجلس اهدافی را برای اشتغال تعریف کردیم اما آیا صرف تشکیل جلسات شورای عالی اشتغال بدون نتیجه کافی است؟
وی افزود: برای رفع معضل بیکاری نیاز به اقدامات اورژانسی داریم و نباید دست روی دست گذاشت و باید به صورت جدی اقدام کرد.
مصری اضافه کرد: باید بانک اطلاعاتی بیکاران را ایجاد کنیم و با اولویت بندی برای اشتغال آنان چاره اندیشی کنیم.
وی گفت: اگر سیاست های پولی بانکی، سیاست های تجارت خارجی، سیاست های واردات کالا، سیاست های مالیاتی و بیمه ای را بتوانیم با تولید داخلی همراه ، از کالاهای وارداتی پیش پا افتاده جلوگیری و از تولید داخلی حمایت کنیم می توان بیش از رقم پیش بینی شده در برنامه، اشتغال ایجاد کرد.