کد خبر: ۱۰۱۷۱۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۹ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 07 May 2017
کاندیداهای جریان اصلاحات ـ اعتدال تصمیم دارند برخی نقاط خود را در مناظره سوم ترمیم کنند و از فضایی که جریان رقیب مبنی بر اینکه رقیبش نتواند به ارائه و تبیین برنامه‌های مدون و مهم بپردازند، بیرون آیند.
 بانكداري ايراني - روزنامه ابتکار در گفت وگو با مهدی شیخ عضو فراکسیون امید مجلس دهم و حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهوری به بررسی برنامه ها و وعده های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری 96 پرداخت.

در ادامه در گزیده ای از این گفت وگو می خوانیم: کاندیداهای جریان اصلاحات ـ اعتدال تصمیم دارند برخی نقاط خود را در مناظره سوم ترمیم کنند و از فضایی که جریان رقیب مبنی بر اینکه رقیبش نتواند به ارائه و تبیین برنامه‌های مدون و مهم بپردازند، بیرون آیند. 

علاوه بر این استراتژی جریان رقیب، باید به نوع برگزاری مناظره‌ها از سوی صداوسیما هم متمرکز شد؛ به گفته تحلیل‌گران و کارشناسان سیاسی، اشکالات اساسی در اجرا و فرم مناظره‌ها وجود دارد که فضای یک مناظره سالم با سازوکار حرفه‌ای را از کاندیداها سلب کرده است. 

از سویی دو کاندیدای مطرح جریان اصلاحات این تصمیم را گرفته‌اند که بر روی این محور در مناظره سوم کار کنند. دو پست پیاپی در صفحه توییتر اسحاق جهانگیری حکایت از این ماجرا دارد؛ جهاگیری در این توئیت‌ها گفته که هنوز تا انتخابات فرصت باقی است، هنوز در نیمه راه هستیم و خواهید دید که کدام فکر و جریان، برنامه و حرف برای گفتن دارد،‌ حوصله کنید تا انتخابات فرصت باقی است. باید دید روحانی و جهانگیری چگونه از حبابی که پوپولیست‌ها ساخته‌اند خارج خواهند شد و دست خالی آنها را رو می‌کنند.

**جریان رقیب برای به انحراف کشاندن مناظره‌ها برنامه دارد
مهدی شیخ در پاسخ به این سوال خبرنگار «ابتکار» که فضای مناظره‌ها و چینش سوالات و نحوه مواجهه رقبای دولت را چگونه می‌بیند و آیا این وضعیت توانسته دولت را در وضعیتی تدافعی قرار دهد به گونه‌ای که فرصت ارائه برنامه‌هایش را نداشته باشد، گفت: به اعتقاد من مناظره‌ها استعداد این را ندارد که نامزدها برنامه‌های خود را بیان کنند. هم از لحاظ ماهوی و هم از لحاظ شکلی و هم از لحاظ کسانی که در مناظره حضور دارند. از لحاظ ماهوی بالاخره برنامه‌ریزی‌ها و سوالات به گونه‌ای است که افراد فرصت این را ندارند که از یک سلسله مباحثی صحبت کنند. اینها باید به سمت بیان برنامه‌ها بروند در اوقاتی که اختصاص به خودشان دارد. از لحاظ شکلی هم که زمان کاندیداها کاملا پاره پاره است. افرادی هم وجود دارند که به دنبال این نیستند که به صورت اثباتی به بیان برنامه‌های برنامه‌های خود بپردازند. رقیب دولت همه حیات خود را در این مسئله دیده که دولت را بکوبد. دولت چهار سال در یک سطح وسیع حرکت‌های بزرگی انجام داده است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه این امکان وجود دارد که نقاط ضعفی هم وجود داشته باشد و این مسئله هم کاملاً طبیعی است، بیان کرد: حتی اگر نمره دولت در سطح عالی باشد به هر حال در این سطح وسیع امکان خطا و اشتباه هم وجود دارد. رقیب دولت فقط به دنبال کوبیدن دولت و یافتن نقطه ضعف است. ادامه حیات سیاسی خودش را در تخریب دولت می‌بیند.به گونه‌ای فضا را جلوه می‌دهند که وضعیت موجود بدترین شرایط است.

عضو فراکسیون امید مجلس دهم گفت: متآسفانه رقبا این تاکتیک را در پیش گرفته‌اند و مظلوم‌نمایی هم می‌کنند. در مناظره اول این اتهام را به دولت می‌زدند که شما دو نفرید، خود کاندیداهای رقیب که سه نفر هستند. هر سه نفر هم دولت را می‌کوبند و به دنبال سیاه‌نمایی هم هستند. در واقع مظلوم‌نمایی را چاشنی تاکتیک خود قرار داده‌اند... نباید به گونه‌ای حرف بزنند مردم را ناامید کنند یا به امنیت ملی کشور ضربه بزنند. در واقع عرصه مناظره را به چشم کارزاری می‌بینند که باید بر رقیب فائق شوند.

وی به پیش‌بینی فضای مناظره سوم و نحوه ورود نامزدهای دو قطب اصلاحات - اعتدال اشاره کرده و اظهار کرد: من به مناظره سوم دید روشنی دارم؛ جریان رقیب از ماه‌ها قبل در بوق و کرنا کرده که دولت به لحاظ اقتصادی ضعیف عمل کرده است. اتفاقاً به صورتی هماهنگ قصد دارند که قوی‌ترین نقطه دولت را ضعیف جلوه دهند. واقعا عملکرد دولت در حوزه اقتصاد در طول این چهار سال در سایه برجام قابل ارزش‌گذاری است. آثار تحریم در بعضی زمینه‌ها وجود دارد و امکان ماندن این تحریم‌ها سال‌های سال وجود دارد.

بالاخره ضربه‌ای که نظام و دولت در این زمینه خورده‌اند، به راحتی قابل جبران نیست و نخواهد بود. ادامه این وضعیت میراث کسانی که تحریم را ورق‌پاره می‌دانستند. جالب اینجاست که اگر در جاهایی که تمجید کرده‌اند، برای گرفتن رای بوده است. اتفاقاً نقطه قوت دولت در بحث اقتصادی است. دولت باید فضای مناظره را مدیریت کند و پیش‌بینی به انحراف کشاندن مناظره از سوی جریان رقیب را جدی بگیرد، به سادگی می‌توان برنامه‌های اقتصادی را بیان کرد و فضا را برای مردم بیش از پیش روشن کرد. فراموش نکنیم که رسانه‌های زیادی در اختیار مخالفان دولت است که از روز اول اساس کار خود را بر تخریب دولت گذاشته‌اند.

**مناظره هفته آینده، مناظره برنامه‌ها خواهد بود
از سویی مشاور فرهنگی این شائبه را مطرح کرده که روحانی در مناظره دوم نگران آرامش جامعه بوده و نمی‌خواهد اجازه دهد در اثر مناظره‌ها نگرانی و شوکی در جامعه وارد شود. حسام‌الدین آشنا در ارزیابی از دومین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرده که: مناظره امروز به روشن شدن صفوف و خطوط مناظره کمک بسیاری کرد.

وی با بیان اینکه در مناظره دوم روشن شد که در عمل شاهد دو جریان هستیم، خاطر نشان کرد: یک جریان کاملا و بدون برنامه منتقد دولت است و جریان دیگر جریان دولت است که با برنامه عمل می‌کند. مشاور فرهنگی روحانی گفت: نگرانی که وجود داشت این بود که کاندیداها بتوانند در سایه انتقاد از ارائه برنامه فرار کنند، اما با توجه به سازوکارهایی که پیش بینی شده است مناظره هفته آینده، مناظره برنامه‌ها خواهد بود. 

آشنا با اشاره به رویکرد حسن روحانی در مناظره دوم اظهار کرد: روحانی رویکردی آرام و متناسب با ظرفیت‌های جامعه داشت و آن طور که به نظر می‌آید ایشان نگران آرامش جامعه هستند و نمی‌خواهند که اجازه دهند در اثر مناظره‌ها نگرانی و شوکی به جامعه وارد شود. وی گفت: در مقابل برخی به دنبال سیاه‌نمایی دستاوردهای دولت و کسب آرای مردم بودند.

مشاور فرهنگی روحانی در پایان تاکید کرد: مردم در مناظره دوم کاندیداها اطلاع بیشتری از کیفیت ادعاهای نامزدهای انتخاباتی کسب کردند. راهبرد مخالفان دولت و رسانه‌های همسو که از زمان استقرار دولت اعتدال بر چاشنی تخریب و اتهام‌زنی‌های بدون وقفه استوار بوده، امروز به ذهن و زبان هر سه نامزد اصول‌گرایان رسوخ کرده است. در واقع آنچه کاندیداهای جریان رقیب در مناظره‌‌ها ـ با ذهنیت رای‌آوری از مردم اقشار پایین‌دست ـ مطرح‌ می‌کنند، ماحصل نزدیک به چهار سال تشکیل اتاق فکر‌های مداوم برای زمین‌گیر کردن دولت اعتدال است. 

*منبع: روزنامه ابتکار، 1396.2.17
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: