کد خبر: ۱۰۱۰۷۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 30 April 2017
عبدالواحد موسوی‌لاری نیز در اظهارنظری عجیب گفت از میان روحانی و جهانگیری، یک نفر خواهد ماند! روزنامه‌های اصلاح‌طلب نیز که در حال استفاده از مواهب دولت حسن روحانی هستند، بعضا تیتر و عکس خود از مناظره روز جمعه را به اسحاق جهانگیری اختصاص دادند.

 نخستین مناظره زنده تلویزیونی 6 کاندیدای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری تا اندازه قابل قبولی آرایش انتخاباتی کاندیداها را مشخص کرده است.

 تیم روحانی و جهانگیری از یک سو و قالیباف و رئیسی از سوی دیگر در کنار ضلع سوم میرسلیم و هاشمی‌طبا مثلث انتخاباتی سال 96 را شکل داده اند. اگرچه تا قبل از مناظره اول تلویزیونی برآوردهایی درباره میزان موفقیت هر کدام از این اضلاع صورت می‌گرفت اما با توجه به اتفاقاتی که در نخستین مناظره تلویزیونی افتاد، به نظر می‌رسد باید مثلث مذکور را تبدیل به یک چند ضلعی جدید کرد. یک مربع جدید که ضلع تازه آن با شکست ضلع روحانی- جهانگیری ایجاد شده است.

 به گزارش «وطن امروز»، انتقادات و گزارشات صریح و جسورانه محمدباقر قالیباف از وضعیت نابسامان مدیریت اجرایی و همچنین انتقادات متین و ساختاری سیدابراهیم رئیسی از وضعیت  معیشتی کشور باعث شد در نخستین مناظره زنده تلویزیونی، حسن روحانی از جایگاه ویژه‌ای که به عنوان رئیس‌جمهور مستقر برای خود تصور می‌کرد خارج شود و در مقام یک فرد پاسخگو قرار گیرد. به گواه حامیان و منتقدان، روحانی نتوانست به انتقادات قالیباف و رئیسی درباره ضعف مدیریتی در ایجاد وضعیت نابسامان معیشتی و عدم تحقق مطالبات اقشار محروم پاسخ دهد. اما از دیگر سو آنچه به عنوان عامل نهایی در شکست ضلع روحانی- جهانگیری بود، رفتار منفعت‌طلبانه و شخصی جهانگیری در مناظره بود. در حالی که جهانگیری با موضع کاندیدای پوششی و مکمل روحانی وارد انتخابات شده بود اما در میانه مناظره به گونه‌ای دیگر رفتار کرد و با مواضع خود روحانی را در مقام ضعف و خودش را نیز در وضعیت یک کاندیدای جدی قرار داد. نتیجه آن شد که از همان دقایق ابتدایی پایان مناظره، اصلاح‌طلبان به تعریف و تمجید از جهانگیری پرداخته و از عملکرد ضعیف روحانی انتقاد کردند. کمی بعد نیز برخی منابع از احتمال تاسیس ستادهای جهانگیری خبر دادند.

 یکی از سران فتنه نیز در شبکه اجتماعی تلویحا دفاع از جهانگیری را تایید کرد. عبدالواحد موسوی‌لاری نیز در اظهارنظری عجیب گفت از میان روحانی و جهانگیری، یک نفر خواهد ماند! روزنامه‌های اصلاح‌طلب نیز که در حال استفاده از مواهب دولت حسن روحانی هستند، بعضا تیتر و عکس خود از مناظره روز جمعه را به اسحاق جهانگیری اختصاص دادند. در خارج از ایران نیز شبکه‌های ضد انقلاب حامی دولت، اقدام به تبلیغ جهانگیری کردند. برخی کارشناسان تلویزیون سلطنتی فارسی‌زبان انگلیس نیز در اقدامی عجیب جهانگیری را کاندیدای اول اصلاح‌طلبان در انتخابات دانسته و از موفقیت او در انتخابات گفتند! اما چه شد که روحانی به حاشیه رفت و جهانگیری برجسته شد؟

 یا به عبارت دقیق‌تر جهانگیری در مناظره چه کرد که روحانی به حاشیه رفت و خودش در متن قرار گرفت؟ به اعتقاد کارشناسان رفتار جهانگیری در نخستین مناظره زنده تلویزیونی یک رفتار مبتنی بر تقویت و تامین منافع جریان دولت نبود. برای توضیح این گزاره می‌توان به چند فراز مهم و کلیدی از رفتار جهانگیری در مناظره روز جمعه اشاره کرد. به اعتقاد کارشناسان، منفعت و مصلحت روحانی در مناظره‌ها ایجاد یک فضای آرام و بدون چالش بود. یعنی اینکه مخاطبان با یک وضعیت آرام و بدون فراز و فرود در مناظره‌ها مواجه شوند، چرا که آنها تصور می‌کردند دولت نباید به خاطر ناکارآمدی در تامین معیشت مطلوب جامعه مورد بازخواست قرار گیرد. یک ساعت اول مناظره هم به همین ترتیب گذشت اما در حالی که مناظره ریتم عادی و معمولی خود را طی می‌کرد، رفتار عجیب و پرخاشگری ناگهانی جهانگیری علیه قالیباف به بهانه دفاع از روحانی به نقطه عطف مناظره روز جمعه تبدیل شد و مناظره را جنجالی و چالشی کرد!

 قالیباف و روحانی در ماجرای وعده روحانی برای ایجاد 4 میلیون شغل یک مباحثه آرام داشتند اما زمانی که نوبت به جهانگیری رسید او ناگهان به قالیباف حمله کرد و ماجرای سفارت عربستان را پیش کشید و تلویحا قالیباف را تهدید به افشاگری کرد! این رفتار جهانگیری فضای آرام مناظره را تبدیل به چالش کرد و از اینجا بود که محمدباقر قالیباف بدون ملاحظه و جسورانه اقدامات دولت را به نقد کشید و روحانی را  مورد بازخواست قرار داد.

 این رفتار فردی جهانگیری در ادامه نیز مشاهده شد و او در مقاطع مختلف زمان خود را به حملات تند و شدید علیه قالیباف اختصاص داد. به گونه‌ای که می‌توان این اظهارات او را نوعی خودنمایی تلقی کرد. قالیباف نیز با شماتت جهانگیری به دلیل آنکه نقش کاندیدای پوششی را پذیرفته، تلاش کرد جهانگیری را برای خودنمایی بیشتر ترغیب کند البته این ترفند باعث آن نشد تا قالیباف نوک حملات خود را از روحانی به جهانگیری منتقل کند. نکته دوم درباره رفتار جهانگیری آنجا بود که او برخلاف ادعای دولت روحانی درباره ماهیت فراجناحی بودن دولت و نیز ادعای دولتی‌ها  مبنی بر پوششی بودن جهانگیری، خود را نماینده جریان اصلاحات دانست و به گونه‌ای از اصلاح‌طلبان گفت که تلاش او برای به‌دست آوردن اعتماد توده اصلاح‌طلب به خود کاملا مشهود بود.

   در واقع آنچه جهانگیری در مناظره اول انجام داد این بود که او برای عرضه خود، اقدام به تهدید و تحریک کاندیداهای منتقد دولت کرد. این اقدام او باعث شد به غیر از نقد صریح و جسورانه ناکارآمدی دولت در مدیریت کشور، برخی مسائل مانند ماجرای ادعای بابک زنجانی درباره کمک میلیاردی به ستاد انتخاباتی حسن روحانی در سال 92 و نیز اعطای لوح تقدیر به این مفسد اقتصادی توسط حسن روحانی مطرح شود! و این همان چیزی بود که روحانی بشدت تلاش داشت در مناظره‌ها اساسا به آن پرداخته نشود و شاید به همین دلیل دولتی‌ها تمایل داشتند مناظره‌ها به صورت غیر زنده پخش شود. با این حال اما رفتار جهانگیری چه عامدانه صورت گرفته باشد چه ناخودآگاه، منجر به  آن شد روحانی در مناظره اول بشدت آسیب ببیند و در مقابل، کاندیداتوری جهانگیری برجسته و جدی شود! این موضوع نشان می‌دهد رفتار جهانگیری در مناظره اول، هرچه بوده باشد رفتار یک کاندیدای پوششی نبوده است و او در مقام یک کاندیدای مستقل به سود خود موضع گرفته است. مواضعی که قطعا به زیان حسن روحانی تمام شده و خواهد شد.

تشویق اسحاق در میتینگ حسن!
دیروز شنبه در جریان سفر انتخاباتی حسن روحانی به کرمان جمعیت حاضر در خلال سخنرانی روحانی اقدام به تشویق اسحاق جهانگیری کردند. به گزارش تسنیم، حسن روحانی، کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری صبح دیروز شنبه 9 اردیبهشت برای سخنرانی به شهر کرمان رفت. نکته قابل تامل اینکه در خلال سخنرانی روحانی، جماعتی از حضار اقدام به تشویق اسحاق جهانگیری، دیگر کاندیدای حاضر در انتخابات ریاست‌جمهوری کردند. در این سخنرانی حضار با سر دادن شعار «اسحاق دوستت داریم» از جهانگیری اعلام حمایت کردند.  حسن روحانی نیز در این سخنرانی تلاش کرد شکست خود در مناظرات را تا حدودی جبران کند و تلویحا انتقادات صریح محمدباقر قالیباف به او در مناظره اول تلویزیونی را زیر سوال ببرد.

 او که در مناظره زنده مدعی شده بود اظهارات قالیباف درباره وعده ایجاد 4 میلیون شغل، کمک بابک زنجانی به ستاد روحانی و نیز اعطای لوح تقدیر به بابک زنجانی دروغ است (البته اسناد و شواهد اظهارات قالیباف هم در مناظره و هم در رسانه‌ها منتشر شده است) دیروز در کرمان نیز در باب دروغگویی گفت. روحانی اظهار داشت: ما از روز اول با هم تصمیم گرفتیم با راستگویی و شفافیت مسیر اعتلای کشور را ادامه دهیم. اگر روزی در این کشور دروغگویی رواج پیدا کند، پیشرفت از کشور رخت برمی‌بندد. ما سال‌ها آمار و حرف‌های دروغ را شنیدیم و رسیدن به لبه پرتگاه را دیدیم. امروز دیگر ملت ما آماده شنیدن دروغ جدید نیست.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: