بانكداري ايراني - یک کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم به ارائه برنامههای خود تحت عنوان «دولت مردم» پرداخت.
به گزارش ایسنا، محمد باقر قالیباف دیشب در گفتوگو تلویزیونی با مردم در برنامه با دوربین که از شبکه یک سیما پخش شد، گفت: من امروز قصد دارم درباره واقعیتها و مسائل و مشکلات جامعه سخن بگویم. میخواهم از واقعیتهایی سخن بگویم که شاید امروز برخی از مسئولان دولتی و بخشی از افراد تافته جدابافته از مردم که به تعبیر من کمتر از چهار درصد جامعه را تشکیل میدهند، امروز علاقهای به شنیدن این مسائل نداشته باشند.
وی ادامه داد: امروز میخواهم از واقعیتها سخن بگویم که مردم ما در رسیدگی به آسیبهای اجتماعی در حاشیه هستند و در حوزه مسائل سیاسی نیز اگر در صحنه هستند، به صورت مقطعی حضور دارند.
قالیباف با بیان این که «مردم ما را از گردونه مسائل اقتصادی اخراج کرده و از فرهنگ کنار زدهاند»، افزود: فرصت مناسب برای بروز استعدادها و استفاده از ظرفیت های مردم وجود ندارد. ۱۰ درصد جمعیت ما در فقر مطلق هستند و برای ابتداییترین موضوعات دچار چالش میشوند.
این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری تصریح کرد: ما کشور ثروتمندی هستیم که از ذخایر و ظرفیتهای زیادی برخوردار است. به عنوان نمونه، در انرژیهای فسیلی اعم از گاز و نفت رتبه اول در جهان را داریم. ما یک درصد جمعیت جهان را دارا هستیم اما بر اساس آمارها پنج درصد ظرفیتهای بزرگ را در کشور در اختیار داریم.
قالیباف خاطر نشان کرد: از سوی دیگر، کشوری جوان با نیروهای جوان فعال تحصیلکرده و بااراده هستیم و دیگر کشورها حسرت چنین ظرفیت بزرگی در منابع انسانی را دارند.
وی همچنین گفت: واقعیت تلخ آن است که با چنین منابع انسانی و مادی و با بهترین شرایط، مردمی کمدرآمد و فقیر داریم. اگر در دولت مردم قول حمایت از محرومان و فقرا را دادیم، به این خاطر است که آنها دوباره به زندگی خودشان برگردند. اگر به پرداخت یارانه برای بخشی از قشر کم درآمد قول دادیم، به خاطر این است که بتوانند حداقل زندگی خودشان را اداره کرده و شرمنده خانواده خودشان نباشند.
این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری تصریح کرد: اگر قول پنج میلیون شغل را دادیم، به این خاطر است که ما میدانیم ریشه همه این مشکلات اعم از فقر، اعتیاد، رکود و گرانی در نداشتن شغل از سوی جوانان است. آنهایی که قاچاقچی حرفهای هستند و دلالانی که زالوصفتانه بدون هیچ فعالیت و تلاشی بیشترین سهم و سود را از دست رنج کشاورزان و تولیدکنندگان صنعتی و کشاورزی میبرند و از منافع چهار-پنج برابری برخوردار هستند اما تولیدکنندگان اصلی مقروضان به بانکها هستند.
قالیباف ادامه داد: اگر امروز از واردکنندگانی که مزاحم تولید هستند، نام میبریم، آنها در حقیقت سرباز بیگانگان هستند و حتما علاقهمند نیستند این حرفها را بشنوند.
وی تصریح کرد: علت اصلی اختلاف طبقاتی آن است که چهار درصد اجازه فعالیت به ۹۶ درصد مردم را ندادهاند. ما قول دادیم که با ایجاد سامانه ملی کارانه بتوانیم به جوانانی که مشغول کار بودند اما به دلایل مختلف رکود و کاهش تولید و فعالیت بدون کار شدهاند، در حد ۲۵۰ هزار تومان در ماه به آنها کارانه داده شود تا زمانی که آنها بتوانند کار پیدا کنند و ما از طریق این سامانه آنها را به محیطهای کار معرفی کنیم؛ از این رو میتوانیم حداقل کمک را به این عزیزان انجام دهیم؛ چرا که این حق آنها است.
وی با تأکید بر تحول اساسی در مالیات گفت: ما مالیات را با سختی و دقت از ۹۶ درصد مردم می گیریم، حتی گاهی اوقات ناخواسته از تولیدکننده یا فروشندهای که درآمد کافی نداشته و از کسانی که حقوقبگیر دولت هستند، مالیات را در سرموعد میگیریم اما چهار درصدی که بیشترین سود و بهره را میبرند و از بیشترین رانت استفاده میکنند، نام و نشانی نیست. آنها بدون پرداخت هیچ مالیاتی بیشترین سود را میبرند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر قول می دهیم درآمد را افزایش دهیم به این دلیل است که آسایش و آرامش کشور را به صورت عمومی در بین کسانی که در روستاها و مرزها تا شهرها زندگی میکنند ایجاد کنیم تا هر ایرانی بتواند یک زندگی افتخارآمیز داشته باشد. دولت مردم وظیفه خودش میداند تبعیضی که بین بازنشستگان است، از میان بردارد و تعهدات خودش به فرهنگیان و معلمان را ادا کند.
شهردار تهران با اشاره به مشکلات زیستمحیطی از جمله آلودگی هوا و صوت، اظهار کرد: ریزگردها آسیب جدی به مردم رسانده و دولت مردم تلاش میکند برنامههای خودش را در این زمینه اجرا کند. مردم، شما میتوانید تصمیم بگیرید که در ۲۹ اردیبهشت همین وضعیت ادامه پیدا کند که به معنی ادامه بیکاری و رکورد و آسیب های اجتماعی است یا این که با حضور خود این تغییر را ایجاد کنید.
وی افزود: بعد از صحبت من درباره ۵ میلیون شغل اینگونه اظهار کردند که چنین چیزی امکانپذیر نیست. اگر نگاهی به روند جمعیتی کشور کنیم، در سال ۱۳۶۴ تعداد ۱۸۵۰ هزار نفر متولد شدهاند و این روند جمعیت تا سال ۱۳۷۴ ادامه داشته که متوسط جمعیت در این دهه حدود ۱۲۵۰ هزار نفر است. همه این افراد امروز در سن ۲۲ تا ۳۲ سالگی هستند و به شغل و ازدواج و مسکن نیاز دارند.
قالیباف ادامه داد: من از دولتمردان امروز متعجم که میگویند می خواهیم مشکلات را حل کنیم، بعد میگویند که ۵ میلیون شغل امکان ندارد. اگر همین ۵ میلیون شغل هم ایجاد نشود، به این معنی است که در چهار سال بعدی شما دولتمردان میخواهید شرایط فعلی مردم بدتر باشد.
وی خاطرنشان کرد: دولت مردم به مردم عزیز ایران متعهد است که ۵ میلیون شغل را با کمک شما مردم خصوصا کارآفرینان، جوانان و همه صنعتگران ایجاد کند. البته در برنامه ششم توسعه نیز بر این موضوع تاکید شده است.
این نامزد انتخاباتی با اشاره به بیش از ۲۰ میلیارد دلار قاچاق در کشور، گفت: اگر در همین یک مورد اقدام جدی ایجاد شود، چند صد هزار شغل ایجاد می شود. در صنایع پتروشیمی به ازای هر یک میلیون تن، ۲۰۰ هزار شغل به صورت مستقیم و ۴۰۰ هزار شغل غیر مستقیم ایجاد میشود. بنابراین قادر هستیم با سرمایهگذاری و تکنولوژی داخلی و سرمایهگذاری هایی که تاکنون صورت گرفته و به خاطر دخالت چهار درصد باعث شده است از این ظرفیت استفاده نشود، میتوانیم ۸ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی اضافه کرده یعنی ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار شغل مستقیم و بیش از ۳ میلیون شغل غیرمستقیم ایجاد کنیم.
قالیباف یادآور شد: دولت مردم مصمم است با این ۴ درصد مبارزه کرده و جلوی واردات غیرضروری را بگیرد. البته همیشه مدافع واردات تکونولوژی و مواد اولیه کارخانهها هستیم اما در کشوری که صنعتگران، اندیشمندان و حوزههای دانشگاهی میتوانند تکنولوژی گسترده ای داشته باشند و ماهواره را در مدار قرار دهند، چه ضرورتی بر واردات چوب بستنی است؟ در این شرایط دیگر تسبیح و مهر و سجاده را هم وارد میکنیم و این یعنی ظلم به ملت.
وی افزود: معنی این حرف را درک میکنم که وقتی میخواهیم با این ۴ درصد مبارزه کنیم آنها قدرت، پارتی و پول دارند و از حوزه نفوذ برخوردار هستند. همچنین آنها امنیت و رسانه دارند و اهل تهمت زدن هستند. آنها قدرت تخریب دارند و همان کسانی هستند که چند ماه قبل در رسانه ها دیدید عکس دخترخانمی را در مجلس عروسی با تجملات کذایی پخش کردند و گفتند مراسم عروسی دختر قالیباف است.
این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری تصریح کرد: روز اولی که پا به خدمت برای مردم گذاشتیم، جان خود را به دست گرفتیم و به میدان جنگ رفتیم. امروز هم اگر لازم باشد آبروی خود را می دهیم و در مقابل این ۴ درصد زالوصفت که خون ۹۶ درصد مردم را میمکند، با امید خدا و کمک مردم محکم میایستیم.
وی با تاکید بر رعایت عدالت مالیاتی گفت: ما جلوی فرار مالیاتی را میگیریم و به فضای کسب و کار رونق می دهیم. این در حالی است که وقتی با دولتمردان امروز صحبت می کنیم می گویند که نمی شود. میگوییم چرا نمی شود عادلانه فرصتها را در اختیار همه قرار دهیم؟
وی با اشاره به دوران تصدی خود بر نیروی انتظامی گفت: من در آن زمان از مردمی کردن امنیت صحبت کردم. گفتم که پلیس را به خدمت مردم در میآورم و نظارت بر پلیس را افزایش خواهیم داد اما به سخره گرفتند و کنایه زدند چون آن روز مردم حق داشتند این حرفها را به سختی باور کنند. وقتی به یک پاسگاه مراجعه میکردند و میگفتند حکم جلب داریم، می گفتند ماشین و نیرو نداریم. حتی وقتی دزد را می گرفتند، آنها حاضر نبودند دزد را تحویل بگیرند اما آن روز به مردم قول دادیم پلیس را به درب خانهها می آوریم و پلیس ۱۱۰ بعد از ۱۵ ماه ایجاد و همه چیز متحول شد؛ به نحوی که همه اعضای خانواده در هر کجای کشور با یک تلفن توانستند پلیس را به خدمت بگیرند. بنابراین از دولت مردان متعجب هستم که مرتب میگویند نمیشود.
قالیباف تصریح کرد: وقتی میگوییم میخواهیم به جوانان کمک کنیم، فریاد دولت بلند است که این ها نشدنی است و این حرف ها شبیه به معجزه است. فرق دولت مردم و دولت فعلی این است که ما میگوییم میشود و میتوانیم و این دولت میگوید نمیشود و نمیتوانیم.
شهردار تهران ادامه داد: ما میگوییم چطور میشود در حین این که همه تروریستها به دنبال ناامن کردن کشور هستند و با همه تلاش خود نتوانستند یک جلیقه انفجاری وارد کشور کنند و به این قدرت و زحمت افتخار کنیم، اما چگونه است بیش از ۲۰ میلیارد کالای قاچاق از بنادر وارد می شود، بر قطارها و کامیونها سوار می شود، از جادهها راهی می شود و در بازار توزیع می شود اما نمیتوانیم جلوی آن را بگیریم. آیا مردم می پذیرند؟
قالیباف خاطرنشان کرد: چرا از سال ۸۹ یارانه آن بخش از مردم که یارانه میگیرند و جز با یارانه زندگی نمیکنند، با وجود تورم و گرانی، افزایش پیدا نمیکند؟
این نامزد انتخاباتی تصریح کرد: در سال ۹۲، ۱۰۴ هزار میلیارد تومان هزینه جاری دولت بوده که در سال ۹۵ این رقم به ۳۳۰ هزار میلیارد تومان میرسد. یعنی هزینه دولت سه برابر می شود اما یارانه آن بخش از مردم نیازمد امکان سه برابر شدن ندارد. ما میگوییم مدیریت شما برگشته به ۶۰ سال قبل از مدیریت جهانی و با مدیریت نسل دومی نمیشود کشور را اداره کرد. با مدیریت نسل چهارمی و توجه به مدیریت روز دنیا میشود این کارها را انجام داد.
قالیباف یادآور شد: ما میگوییم به جای شعار باید کار کرد و به جای حرف باید عمل کرد اما شما میگویید با توجیه کردن و نصیحت مسائل حل می شود. آیا قاچاقچی کلهگنده، دلال زالوصفت و وارد کننده طرفدار بیگانه را با نصیحت و مذاکره میشود اصلاح کرد یا با کار و مدیریت و تلاش صحیح این کار میشود؟ پول هست اما در جایی که باید باشد نیست.
وی تاکید کرد: در ۲۹ اردیبهشت باید بین ادامه روند دولت فعلی و تغییر تصمیم بگیریم. دولت فعلی که میگوید نمی شود و نمیتوانیم و دولت مردم که میگوید داریم، میشود و میتوانیم.
قالیباف همچنین تصریح کرد: در شهر تهران با وجود تحریم جهانی و تحریم دولتها که حقوق مترو را پرداخت نکردند، در طول ۱۰ سال بیش از ۲۳۰ کیلومتر ساخته شد. این در حالی است که پیش از آن تنها بیست و اندی کیلومتر مترو ساخته شده بود. روزی که بزرگراه امام علی(ع) و تونلها را شروع کردیم همه گفتند که نمی شود اما دیدید که شد. روزی که تایمر گذاشتیم و به مردم گفتیم برج میلاد، فلان مسجد و مدرسه و فلان پروژه در رسیدگی به معلولان و محرومان ساخته می شود، دیدیم این کار انجام شد.
وی یادآور شد: راه آهن غرب کشور چندین سال است میخواهد کشیده شود و اتوبان تهران شمال بعد از دو دهه به پروژه مثال زدنی تبدیل شده است.
این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به آمار اعتیاد و طلاق و افسردگی و حاشیهنشینی شهرها، گفت: جمعیت ۳۰ درصد شهرهای بزرگ حاشیه نشین هستند و مهاجرت از شهرهای کوچک به بزرگ ادامه دارد. اینها بحران اقتصادی را با ضعف کارآمدی به حوزه اجتماعی سرایت میدهد که در صورت ادامه این روند غیر قابل جبران خواهد بود.
وی افزود: امروز خانوادهها در معرض فروپاشی هستند، دولتمردان بدانید که وقتی کانون خانواده آسیب دید، دولت شما، کشور و جامعه تضعیف خواهد شد و دین و ایمان آسیب خواهد دید. در کشوری که کلیهفروشی وسیله امرار معاش جامعه و خانواده ها شود، نمیشود جلوی دین فروشی را گرفت.
قالیباف اظهار کرد: در کشوری که جوان بیکار و ناامید باشد، جوان مومن و دیندار ساخته نمی شود اما در دولت مردم به وسیله خود مردم اقتصاد کشور را نجات خواهیم داد و این ظرفیت در کشور وجود دارد اما با این مدیریت های سنتی و بسته و رانتی امکان پذیر نیست.
این نامزد انتخاباتی ادامه داد: رئیس محترم دولت فرمودند که این مشکلات تا ۴۰ سال دیگر و بعضا تا ۱۰۰ سال دیگر هم حل نمی شود. جناب آقای روحانی این مردم نه صبر ایوب دارند و نه عمر حضرت نوح. نگاه کنیم دنیا چطور حرکت میکند و از ظرفیتها و قابلیت ها استفاده کنیم چراکه با مدیریت، تکنولوژی و روشهای جدید می توانیم اجرای پروژه ها در همه زمینه ها از جمله اشتغال، عمران و کشاورزی را با سرعت ۱۰ برابر به پیش ببریم.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: می توانیم ارزش افزوده را به سه برابر تبدیل کنیم، زمان بخریم، هزینه ها را کم کنیم و از کار مردم گره گشایی کنیم.
وی افزود: در دولت مردم برنامه ریزی کردیم اقتصاد را مردمی کنیم و جلوی رانت ها و آن ۴ درصد را بگیریم. مدیریت نسل جدیدی بیاوریم و از رویکردها و روش های جدید استفاده کنیم.
قالیباف با تاکید بر اجرا و عمل، گفت: باید با برنامه ریزی دقیق هم خوب کار کنیم و هم با خرد جمعی کار خوب کنیم. در دولت مردم مصمم هستیم قشر آسیب پذیری که امروز هیچ فرصتی برای ایستادن ندارد را مورد توجه قرار دهیم از این رو برای محرومان و مستضعفان در اولین قدم رسیدگی خواهیم کرد و به صورت اورژانسی مسایل و مشکلات آن ها را کاهش خواهیم داد و حتما یارانه آنها را اضافه میکنیم تا رکود و گرانی آن ها را از پا در نیاورد.
وی تاکید کرد: به جوانان از کار بازمانده، اخراج شده و افراد دارای مهارت ۲۵۰ هزار تومان کارانه خواهیم داد و آنها را به مراکز اشتغال معرفی خواهیم کرد.
قالیباف با اشاره به توجه ویژه به زنان سرپرست خانوار، تاکید کرد: در شهر تهران نیز با وجود آنکه مسئولیت مستقیم نداشتیم بر اساس وظیفه اسلامی و انسانی به این اقشار توجه و کمک کردیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: برجام موجود با همه انتقادات دلسوزان و متخصصیان یک سند و تعهد ملی است. ضمن تشکر از زحمات دولتمردان در این زمینه باید بگوییم که حرف مردم ما امروز خوب و بد بودن برجام نیست، حرف مردم این است که می گویند چرا موضوع دولت تنها برجام شده است. نتیجه برجام چه تاثیری در زندگی ما داشت. چرا ما تعهدات خود را اجرا کردیم اما آنها تعهداتشان را اجرا نکردند و دولت نتوانست حق ما را از آنها بگیرد؟
وی افزود: باید تلاش کنیم حق مردم را بگیریم و مردم بتوانند از فرصت از دست رفته استفاده کنند. مردم گله مند هستند که چرا دولت همه کارها را تعطیل کرد و موضوعش تنها برجام شد، چرا فرصت های برجام برای تولید داخلی نیست اما برجام فرصت بزرگی برای فروش کالاهای خارجی به ایران شد. البته دولت خودش قبول دارد به هر دلیلی به بخش عمده ای از وعده های خود نتوانست عمل کند اما توقع ما این نیست که گفته شود که ما توانستیم با برجام سایه جنگ را از این کشور دور کنیم.
قالیباف خاطر نشان کرد: این حرف منصفانه ای نیست، مردم عزیز ما می دانند و از این باب از سربازان و امیران و سرداران و قهرمانان خود متشکر هستند، از افرادی همچون سردار قاسم سلیمانی و شهدای دفاع و مدافعان حرم همچون شهید همدانی، نظری، غلامی و... که امروز آرامش و امنیت را در کشور برقرار کردند؛ در شرایطی که پرورش دهندگان تروریست در اروپا و کشورهای منطقه دچار نا امنی هستند. این حرف را نگویید که ماسایه جنگ را از سر کشور دور کردیم، مردم کشور باور دارند دشمن اصلی کشور فقر، بیکاری، رکود و گرانی است. اگر مرد هستیم بایستیم و به همت جوانان خود با این دشمن مبارزه کنیم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اگر سایه فقر و گرانی و بی رونقی را از سر کشور برداشتیم و کشور را عزت مند کردیم توانستیم مبارزه کنیم و امنیت، آسایش و آرامش را به کشور بیاوریم.
قالیباف همچنین با اشاره به مشکلات فرهنگی و اجتماعی، تاکید کرد: توجه به مسایل فرهنگی نیز از مسیر اقتصاد خواهد گذشت، در جامعه ای که هر روز فاصله فقیر و غنی زیاد شود از اخلاق، ایمان، آزادی، نشاط و شادی خبری نخواهد بود. ۲۹ اردیبهشت روز خداحافظی با کسانی است که می گویند نداریم، نمی شود و نمی توانیم و انشالله با انتخاب مردم و تشکیل دولت مردم، دولتی از مردم، با مردم و برای مردم که معتقد است هم داریم، هم می شود و هم می توانیم، تشکیل شود.
وی در پایان گفت: به امید یکایک شما مردم هستیم که همیشه گرهگشا بودید و شما بودید که همیشه برای ایران عزیز و اسلام افتخار آفریدید. همه دست به دست هم دهیم ایران مثل همیشه افتخار آفرین بدرخشد و ایرانی افتخار آفرین زندگی کند.