جهان انرژی در 24 ساعت گذشته شاهد تحولات گوناگونی از جمله احتمال موافقت اوپک با تثبیت سطح تولید نفت ایران، اعلام موضع چند کشور عضو و غیر عضو اوپک در باره تمدید توافق کاهش تولید نفت، افت تولید نفت عربستان و کاهش رشد اقتصادی این کشور و اظهار نظر دبیرکل اوپک درباره توازن در بازار نفت بوده است.
به گزارش ایرنا و به نقل از بلومبرگ، «عصام المرزوق» وزیر نفت کویت در حاشیه برگزاری نشستی در ابوظبی از احتمال موافقت اوپک با تثبیت سطح تولید نفت ایران خبر داد و افزود: در صورت تمدید توافق کاهش عرضه نفت خام اوپک برای نیمه دوم سال 2017، احتمال می رود به ایران اجازه داده شود که سطح تولید خود را بدون تغییر حفظ کند.
المرزوق افزود: ایران، گرچه کاهش تولید نداشته اما در توافق اوپک همکاری خوبی داشته است و نسبت به توافق انجام شده، تولید خود را افزایش نداد.
بر اساس اعلام آژانس بین المللی انرژی، میانگین پایبندی اعضای اوپک به توافق یاد شده در سال ٢٠١٧ تاکنون ٩٩ درصد و در ماه مارس ١٠٤ درصد بوده است.
**صادرات نفت خام ایران در ماه مه به پایین ترین میزان در ١٤ ماه اخیر می رسد
به گزارش رویترز، یک منبع بین المللی آگاه از برنامه رفت و آمد نفت کشها در ایران اعلام کرد که صادرات نفت این کشور در ماه مه ٢٠١٧ میلادی به یک میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه در روز برسد که این رقم پایین ترین میزان در ١٤ ماه اخیر به شمار می رود.
این در حالی است که انتظار می رود این رقم برای ماه آوریل یک میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه در روز باشد.
علت کاهش صادرات این کشور، افت تقاضا به خصوص از سوی هند و ژاپن و تلاش ایران برای پر کردن سطح ذخایر این کشور به جای صادرات ذکر شد.
ایران قصد دارد در این مقطع روزانه ١٠٠ هزار بشکه نفت در مخازن خود ذخیره کند.
میزان صادرات نفت و میعانات گازی این کشور در ماه مارس دو میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه در روز بوده است.
**نشست اوپک و غیراوپک بر سر تمدید توافق کاهش تولید در یک روز برگزار خواهد شد
به گزارش رویترز، یک منبع آگاه گفت: نشست اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیر اوپک به طور همزمان در بیست و پنجم مه (چهاوم خرداد ماه) در وین برگزار خواهد شد تا درباره تمدید توافق کاهش تولید نفت در نیمه دوم سال ٢٠١٧ میلادی تصمیم گیری کنند.
به گفته منابع اوپک، برخی از کشورهای عضو این سازمان از جمله عربستان موافقت خود را با تمدید توافق کاهش تولید منوط به تعهد کشورهای غیر عضو از جمله روسیه به توافق یاد شده اعلام کرده اند.
**عراق ممکن است خود را از پیوستن به توافق اوپک مستثنی کند
به گزارش رویترز، «عمار الحکیم» رئیس ائتلاف ملی عراق گفت: این کشور برای افزایش تولید خود شاید به دنبال مستثنی شدن از توافق کاهش تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) باشد.
وی افزود: از آنجا که این کشور به درآمد نفتی خود برای جنگ با داعش نیاز دارد، ممکن است، از پیوستن به توافق اوپک مستثنی شود.
کشورهای عضو و غیرعضو این سازمان قرار است ٢٥ مه (چهارم خرداد ) گردهم آیند و درباره تمدید توافق کاهش تولید رایزنی کنند.
**عربستان و کویت از احتمال قوی تمدید توافق اوپک خبر دادند
به گزارش رویترز، عربستان و کویت به طور آشکار اعلام کردند که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) قصد دارد توافق کاهش تولید نفت را تمدید کند.
«خالد الفالح» وزیر انرژی عربستان در نشستی در امارات گفت: اعضای اوپک برای تمدید توافق کاهش تولید اتفاق نظر دارند و تعدادی از کشورهای عمده تولیدکننده نفت برای تمدید توافق به موافقت های اولیه رسیده اند، زیرا برخلاف سطح بالای پایبندی ها، ما هنوز به نتیجه دلخواه خود درباره سطح دخیره سازی ها نرسیده ایم.
«عصام المرزوق» وزیر نفت کویت نیز اعلام کرد که انتظار دارد توافق یادشده برای نیمه دوم سال جاری میلادی تمدید شود.
به گفته وزیر نفت کویت، روسیه به تعهد خود پایبند بوده است.
به گفته منابع اوپکی، در صورت تمدید نشدن این توافق، قیمت های ٣٠ و ٤٠ دلار برای هر بشکه نفت به بازار بر خواهد گشت.
**ابراز امیدواری روسیه به تمدید توافق اوپک
به گزارش رویترز، «الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه، اعلام کرد که بازار نفت در پی توافق کاهش تولید رو به بهبود بوده است و مازاد جهانی عرضه نفت در حال کاهش است. وی از تصمیم این کشور برای تمدید این توافق سخن نگفت.
وی گفت: تمدید توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بستگی به نشست بیست و پنجم مه (چهارم خرداد ماه) کشورهای عضو و غیر عضو این سازمان دارد و هم اکنون ما در حال تحلیل شرایط بازار هستیم تا بتوانیم به بک فرضیه برسیم.
نواک افزود: بازار از ابتدای مارس رو به بهبود بوده است، وضعیت روز به روز با ثبات تر می شود و میزان تزلزل در بازار کاهش یافته است.
**صادرات نفت عربستان به کمترین میزان خود از سال ٢٠١٥ رسید
به گزارش بلومبرگ، با توجه افزایش خوراک پالایشگاه های عربستان و پایبندی این کشور به توافق کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، صادرات نفت عربستان در ماه فوریه به کمترین میزان خود در ٢١ ماه گذشته یعنی ٦ میلیون و ٩٥٠ هزار بشکه در روز رسید. این میزان در مه ٢٠١٥ میلادی به کمینه هفت میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه در روز رسیده بود.
**کاهش برآورد صندوق بین المللی پول از رشد اقتصادی عربستان با توجه به توافق اوپک
به گزارش بلومبرگ، صندوق بین المللی پول «آی ام اف» انتظار خود را از رشد اقتصادی عربستان در سال ٢٠١٨ میلادی با توجه به توافق کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از ٢.٣ درصد پیش بینی شده در ماه ژانویه به ١.٣ درصد کاهش داد.
بر اساس اعلام این بانک، کاهش تولید نفت و مشکلات مالی عربستان سبب خواهد شد رشد اقتصادی این کشور در سال جاری میلادی ٤ دهم درصد باشد.
روند رشد اقتصادی این کشور از سال ٢٠١٤ میلادی و از زمان افت سقوط قیمت های نفت رو به کاهش گذاشت.
**محمد بارکیندو: بازار به توازن نزدیک تر می شود
به گزارش بلومبرگ، «محمد بارکیندو» دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، گفت: کشورهای تولیدکننده نفت به پایان دوره مازاد عرضه نفت و بازگشت توازن به بازار نزدیک می شوند و این سازمان ماه آینده درباره تمدید توافق کاهش تصمیم گیری خواهد کرد.
به اعتقاد بارکیندو، این اقدام گروهی اکنون اوپک را در مسیر درستی قرار داده و تاثیر مثبت آن ادامه خواهد داشت.
**شورون تاسیسات نفت و گاز خود در بریتیش کلمبیا را فروخت
به گزارش بلومبرگ، «جان واتسون» مدیرعامل شرکت شورون آمریکا اعلام کرد که این شرکت سهام پالایشگاه و جایگاه های سوخت گاز خود را در بریتیش کلمبیا به ارزش یک میلیون و ١٠٠ هزار دلار واگذار کرد.
این فروش بخشی از برنامه این شرکت برای فراهم آوردن ١٠ میلیارد دلار نقدینگی از فروش دارایی ها در سال ٢٠١٧ میلادی است.