کد خبر: ۹۴۲۳۲
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۶ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - 18 February 2017
سفر رییس جمهوری به عمان و کویت در شرایط خاص و حساس منطقه نشان از اراده مشترک این سه کشور برای توسعه روابط دوستانه است.
روزنامه مردم سالاری در گزارش صفحه سیاسی به بررسی نتایح سفر حسن روحانی به کشورهای عمان و کویت پرداخت و نوشت: سفر رییس جمهوری به عمان و کویت در شرایط خاص و حساس منطقه نشان از اراده مشترک این سه کشور برای توسعه روابط دوستانه است.

در ادامه این گزارش می خوانیم: دستگاه دیپلماسی بعد از حصول برجام حال گسترش روابط و تنش زدایی با کشورهای حوزه خلیج فارس را در اولویت‌های خود قرار داده است و با طبقه‌بندی‌های صورت گرفته در دکترین سیاسی کشور می‌توان گفت جمهوری اسلامی‌ایران با تکیه بر سیاست برد- برد و با رویکرد احترام متقابل به دنبال کنشگری در خاورمیانه است. از این رو دو کشور عمان و کویت در اولویت تهران قرار گرفته. همچنین این انتخاب از سوی شورای همکاری خلیج فارس نیز مورد قبول است‌. به طوری که در این شورا کویت مسئولیت میانجیگری برای کاهش تنش‌ها بین ایران و عربستان را به عهده گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی که صبح روز چهارشنبه با دعوت پادشاه عمان و امیر کویت به این کشورها سفر کرده بود، پس از رایزنی و گفت‌وگو با سلطان قابوس پادشاه عمان و شیخ صباح احمد جابر الصباح امیر کویت پیرامون مسایل مورد علاقه، وارد تهران شد. حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری پس از بازگشت از سفر یک روزه روحانی به عمان و کویت، اهم مسایل مورد توجه طرفین در این دو سفر را تبیین کرد.

وی در صفحه توئیتر خود موضوعات اساسی مورد مذاکره در دیدار رسمی ‌رئیس جمهوری و هیأت همراه ازعمان و کویت در دو سوی خلیج فارس را بدین شرح بیان کرده است: بررسی زمینه‌های توسعه روابط دوجانبه در ابعاد سیاسی و اقتصادی و فرهنگی با عمان و کویت؛ بررسی زمینه‌ها و ضرورت‌های توسعه روابط با کشورهای جنوب خلیج فارس در جهت توسعه و رفاه منطقه‌ای؛ بررسی تحولات اخیر روابط ایران وکشورهای جنوب خلیج فارس، ضرورت ایجاد امنیت وثبات، وتلاش یکپارچه برای مبارزه جمعی با تروریسم و افراط‌گرایی؛ ضرورت تغییرات اساسی درماهیت تعاملات منطقه‌ای، مقابله با بی‌ثباتی و ناامنی‌های ایجاد شده به عنوان عناصر اصلی این تغییر؛ گفت‌وگو درخصوص چگونگی و مکانیسم‌های ایجاد امینت جمعی و ثبات منطقه‌ای، برای حل و فصل مشکلات ایجاد شده در منطقه براساس حکمت وحسن نیت؛ بررسی اوضاع یمن، ضرورت خاتمه تجاوز و تسریع در کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم مظلوم آن کشوربه عنوان ویژه‌ترین موضوع نگرانی جمعی.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز در تشریح نتایج سفر رئیس‌جمهور به کشورهای عمان و کویت گفت: این سفرها در شرایط خاص و حساس منطقه نشان از اراده مشترک این سه کشور برای توسعه روابط دوستانه بین دو سوی آبراه استراتژیک خلیج فارس است.

بهرام قاسمی‌با اشاره به اینکه سفر رئیس جمهوری اسلامی ‌ایران به عمان و کویت به دعوت سران این دو کشور صورت گرفت، افزود: سلطان قابوس پادشاه عمان و شیخ صباح امیر کویت همواره خواستار روابطی گسترده با جمهوری اسلامی‌ایران بوده و فراتر از روابط دو جانبه، خواستار ایجاد یک سازوکار جمعی با مشارکت ایران و کشورهای منطقه برای گفت‌وگو درباره ثبات و امنیت منطقه و تهدیدات و نگرانی‌های مشترک از جمله مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی هستند.

وی ادامه داد: سفر روز چهارشنبه دکتر روحانی به عمان و کویت با استقبال فوق‌العاده مسئولان، مردم و رسانه‌های منطقه همراه بود، به ‌ویژه پس از آنکه برخی بازیگران فرامنطقه‌ای در هفته‌های اخیر تلاش کرده بودند در جهت منافع خود بین کشورهای اسلامی‌تفرقه بیفکنند. این سفر و استقبال گسترده از آن نشان داد که سیاست‌های تحریک‌آمیز قدرت‌های فرامنطقه‌ای، نتیجه عکس داشته و اراده مردم و دولت‌های دوراندیش، برای گسترش همکاری‌ها افزایش یافته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: در سفر آقای روحانی به مسقط که پس از دوره نقاهت و بهبودی پادشاه عمان، نخستین سفر رئیس یک کشور به عمان در دو سال گذشته بود، علاوه بر اطمینان از سلامتی سلطان قابوس، مذاکرات فشرده و مفیدی درمورد گسترش روابط اقتصادی، تجاری فرهنگی و مردمی‌دو کشور صورت گرفت و دوطرف دستور فوری را برای برداشتن موانع و تسریع همکاری‌ها به دستگاه‌های ذیربط در دو کشور صادر کردند. 

وی افزایش خطوط کشتیرانی بین بنادر دو کشور، تسهیل روادید جهانگردی و تجاری، همکاری‌های بانکی و اقتصادی، تاکید بر اهمیت تسریع درخط انتقال گاز بین دو کشور را از جمله توافقات رهبران دو کشور ایران و عمان در این سفر اعلام کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه، سفر رئیس‌جمهور به کویت را در پاسخ به سفر امیر کویت به تهران در خرداد سال ١٣٩٣ و بر اساس دعوت شیخ صباح اعلام کرد و گفت: در این سفر نیز علاوه بر گفت‌وگو در خصوص مناسبات دو جانبه، مذاکرات مفصل و دقیقی در خصوص شرایط منطقه‌ای و ساز و کار مناسب برای کاهش تنش در منطقه و همکاری‌های جمعی صورت گرفت.

وی ادامه داد: امیر کویت، اظهارات و دیدگاه‌های رئیس‌جمهور کشورمان را که برخاسته از روح اخوت اسلامی‌بود، با اهمیت دانست و از رویکرد سازنده کشورمان برای کاهش تنش بین کشورهای عربی همسایه ابراز رضایت و خشنودی کرد.

معاون وزیر خارجه کویت نیز در خصوص نتایج سفر حسن روحانی گفت: سفر رئیس جمهور ایران به کویت مثبت و موفقیت‌آمیز بود. به نقل از الکویتیه، خالد سلیمان الجارالله، معاون وزیر خارجه کویت در گفت‌وگو با روزنامه‌نگاران گفت: سفر حسن روحانی رئیس جمهور ایران به کویت پایه‌های گفت‌وگوی ایرانی- عربی که محتوای پیام امیر کویت جابر الصباح نیز هست را محکم‌تر می‌کند. 

وی افزود: سفر رئیس جمهور ایران به کویت توافق مشترک بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس را متبلور می‌کند و ما امیدواریم که این گفت‌وگو پایه امنیت و ثبات منطقه باشد.

*منبع: روزنامه مردم سالاری، 1395.11.30 
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: