کد خبر: ۶۱۱۰۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۷ - ۳۰ دی ۱۳۹۴ - 20 January 2016
معاون تسهیلات دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: 520 میلیارد تومان برای بهبود وضعیت خوابگاه‎های سراسر کشور نیاز است.
دکتر سید فردین تقی‎زاده در جلسه هیات رئیسه دانشگاه لرستان با بیان اینکه 4 میلیون و 600 دانشجو در کشور داریم که 600 هزار نفر آنها روزانه و 4 میلیون نفر شهریه‎پرداز هستند، اظهار کرد: آمار واقعی از تعداد متقاضیان وام صندوق رفاه دانشجویی وجود ندارد،زیرا اعتبارات صندوق براساس شاخص‎هایی نظیر دانشجوی روزانه، شبانه و مقاطع تحصیلی به دانشگاه‎ها میزان وام‎ها اعلام می‌شود.

وی از راه اندازی پرتالی برای ثبت نام دانشجویان و پرداخت وام دانشجویی از صندوق خبر داد و افزود:از طریق این پرتال و براساس اطلاعات ثبت شده به دانشجویانی که نیازمند هستند وام پرداخت می‌شود.

معاون تسهیلات دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با تاکید بر اینکه منابع دولتی نامحدود است،گفت: سال گذشته70 میلیارد تومان منابع وام شهریه بوده است که با توجه به مشکلات اقتصادی هیچ مبلغی از آن محقق نشد و هر چه وام شهریه در سال قبل پرداخت شد از منابع صندوق رفاه دانشجویی بوده است.

تقی‌زاده با بیان اینکه زیرساخت‎های صندوق مشکلات زیادی داشته است،افزود: این مشکلات مربوط به حوزه دانشجویی نبوده بلکه خارج از این حوزه است و این مهم وقت ما را گرفت. تقاضای نامه پوشش از طریق دانشگاه‎ها مورد بررسی قرار می‎گیرد.

وی در ادامه درمورد وام بنیاد علوی توضیح داد: این وام تحصیلی ویژه دانشجویان روزانه و شبانه مناطق کمتر توسعه‎یافته بوده و مبلغ ان برای دانشجویان مجرد 600 هزار تومان و برای متأهل 800 هزار تومان در نظر گرفته شده است. اعتبار تخصیص یافته به بنیاد علوی 8 میلیارد تومان بوده که بازپرداخت آن همانند وام‎های صندوق رفاه است که بعد از فراغت از تحصیل توسط دانشجو بازپرداخت خواهد شد.

معاون تسهیلات دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از عقد تفاهم‎نامه با صندوق کارآفرینی امید خبر داد و گفت: در راستای تامین ودیعه مسکن و ازدواج دانشجویی با این صندوق قراردادی بسته شده و قرار است معادل وامی که صندوق رفاه به دانشجویان پرداخت می‎کند صندوق کارآفرینی نیز این مبلغ را به دانشجویان متأهل پرداخت کند. میزان وام ودیعه مسکن به دانشجویان متأهل 5 میلون تومان بدون بهره است که با احتساب وامی که صندوق کارآفرینی امید پرداخت می‎کند این رقم به 10 میلیون می‎رسد.

تقی‎زاده در ادامه با بیان اینکه عمر خوابگاه‎ها در برخی دانشگاه‎ها به 40 سال می‎رسد، بیان کرد: 520 میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا خوابگاه‎های سراسر کشور به نحو مطلوب درآیند.همچنین 1200 میلیارد تومان اعتبار تغذیه لازم است تا تغذیه در دانشگاه‎های کشور وضعیت مطلوبی پیدا کند. این در حالی است که دولت 440 میلیون تومان آن را پرداخت کرده و 800 میلیون تومان در این حوزه کسری بودجه وجود دارد.

وی در پایان گفت: به منظور حل مشکل سنتی بودن سلف سرویس دانشگاه‎ها به ویژه دانشگاه لرستان باید با پیمانکاران جدید قراردادی مبنی بر اینکه یک سال اجاره سلف سرویس گرفته نمی‎شود بسته شود و در ازای آن وسایل سلف سرویس از سنتی به روز تبدیل شوند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: