کد خبر: ۲۰۰۶۹۴
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۱۸ دی ۱۴۰۰ - 08 January 2022
گزارش اختصاصی بانکدار ایرانی ؛
در حقیقت بانک‌های زیادی در این راستا تلاش نکرده و انتقادها را برانگیختند، در مقابل برخی از بانک‌ها مانند بانک دی تمام تلاش خود را گذاشته‌اند تا در اجرای بانکداری اسلامی اقدام کنند.

یکی از انتقادات مهمی که به بانک‌ها از سوی برخی از کارشناسان بانکی و علی‌الخصوص مذهبی صورت می‌گیرد، موضوع بانکداری اسلامی و غیر ربوی بون بانک‌هاست.

به گزارش بانکداری ایرانی، در حقیقت بانک‌های زیادی در این راستا تلاش نکرده و انتقادها را برانگیختند، در مقابل برخی از بانک‌ها مانند بانک دی تمام تلاش خود را گذاشته‌اند تا در اجرای بانکداری اسلامی اقدام کنند.

بر همین اساس بانک دی در حال حاضر بیش از 50 درصد از تسهیلات خود را از این محل پرداخت و درآمد کسب کرده است و به همین دلیل شاید یکی از مهم‌ترین بانک ایرانی باشد که در جهت بانکداری اسلامی گام می‌زند.

علاوه بر این بانک دی در چهار سال گذشته در درآمد از محل تسهیلات روند رو به رشدی را تجربه کرده است. این درامد در کنار دیگر درآمدهای بانک افزایش داشته است. بانک دی در 9 ماهه منتهی به 30 آذر ز محل تسهیلات، سپرده‌گذاری، اوراق بدهی سرمایه‌گذاری‌ها و کارمزد کسب درآمد خوبی داشته است.

درآمد بانک دی
بر اساس این گزارش، در سه‌ماهه سوم امسال 20 هزار و 946 میلیارد ریال از محل تسهیلات، از محل سپرده‌گذاری یک هزار و 245 میلیارد ریال ، اوراق بدهی 177 میلیارد ریال، سرمایه‌گذاری‌ها چهار هزار و 77 میلیارد ریال و از محل کارمزد یک هزار و 423 میلیارد ریال درآمد داشته است. درمجموع در این دوره بانک دی 27 هزار و 871 میلیارد ریال درآمد کسب کرده است که نسبت به دوره مشابه در سال قبل با رقم حدود 20 هزار میلیارد ریال حدود 47 درصد رشد داشته است.

بانک دی شرعی ترین بانک ایرانی

 

مانده تسهیلات در چهار سال گذشته
مانده تسهیلات بانک دی در آذر 1400 مبلغ 254 هزار و 134 میلیارد ریال بود. در کنار آن مانده سرمایه‌گذاری بانک 223 هزار و 576 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار چهار هزار و 110 میلیارد ریال ، و مبلغ سپرده نیز بانک‌ها نیز 36 هزار و 770 میلیارد ریال بود.

 

بانک دی شرعی ترین بانک ایرانی

 

مرابحه مهم‌ترین تسهیلات بانک دی
تسهیلات مرابحه در 9 ماه گذشته در بانک دی جهش داشته و بالاترین سهم را در بین دیگر تسهیلات بانک دی به خود اختصاص داده است. امسال تسهیلات مرابحه بانک دی بیشتر از سال گذشته رشد داشته و وضعیت بانک را دگرگون کرده است، هرچند که در سال‌های گذشته این سرفصل در صورت‌های مالی بانک ه نمایان بود اما با افشاگری‌های اخیر مشخص شد که کدام بانک بیشترین تلاش را در اعطای وام‌های شرعی داشته‌اند. بانک دی در این دوره 161 هزار و 624 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده که از آن محل 14 هزار و 150 میلیارد ریال درامد کسب کرده است. درامد از محل مرابحه نزدیک به 55 درصد از کل درامد بانک دی را در آذر سال جاری شکل می‌داد.

مرابحه چیست و چرا مهم است؟
کارت اعتباری مرابحه جدیدترین ابزار و راهکار شرعی طراحی‌شده جهت پاسخگویی به خلأ حاصل از حذف کارت‌های اعتباری متعارف در ایران و سایر کشور‌های اسلامی محسوب می‌شود. این راهکار به دلیل قابلیت‌های گسترده‌ای که جهت خرید تمام کالا‌ها و خدمات ایجاد می‌کند، به‌صورت گسترده در کشور‌های اسلامی مورداستفاده بانک‌های اسلامی قرار می‌گیرد. مرابحه یکی از زیرمجموعه‌های عقد بیع بوده و مقصود از آن بیعی است که فروشنده، قیمت تمام‌شده کالا اعم از قیمت خرید، هزینه‌های حمل‌ونقل، نگهداری و سایر هزینه‌ها را به اطلاع مشتری رسانده و سپس تقاضای مبلغ یا درصدی اضافی به‌عنوان سود می‌کند. در راستای اجرایی کردن عقد مرابحه متناسب با نیاز‌های جامعه و همگام با توسعه فناوری‌های نوین بانکداری الکترونیک، جذب منابع ارزان‌قیمت، حفظ مشتریان هدف بانک و ترغیب مشتریان جهت افتتاح حساب سپرده با دارا بودن شرایط لازم (مانند رسوب مناسب حساب، مدت‌زمان رسوب، خوش‌حسابی متقاضی و...) در بانک دستورالعمل اجرایی صدور و راهبری کارت اعتباری صادر شد. وام مرابحه ازجمله وام‌هایی است که کاربرد گسترده‌ای از صنایع گرفته تا امروز شخصی را در برمی‌گیرد. البته شرایط خاص این نوع از وام، باعث شده تا به‌جای محوریت پول، کالا محوریت و موضوعیت پیدا کند. به همین علت است که مرابحه بیشتر برای کسب‌وکارها مورداستفاده قرار می‌گیرد تا موارد جزئی و فرعی. البته برای برخی خریدها مثل خرید مسکن یا خرید زمین به‌صورت شخصی، که نوعی کالای سرمایه‌ای به‌حساب می‌آید نیز وام مرابحه کاربردهای خاص خود را پیدا می‌کند.

لیلا فریادرس
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: