کد خبر: ۱۲۰۵۰۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۲ - ۱۷ آذر ۱۳۹۶ - 08 December 2017
تکذیبیه دکتر محمدجواد ظریف درباره مجادله با عادل الجبیر، از این جهت صحیح است که ممکن است خود آقای ظریف وارد جدال کلامی با عادل الجبیر نشده باشد، اما شخصیت وزیر خارجه ماجراجوی عربستان، بارها اثبات کرده که وی از گزافه‌گویی و ایراد اتهامات ناروا نسبت به‌ ایران، هیچ امتناعی ندارد و بارها در خفا و علن، دست به چنین کاری زده است.
بانكداري ايراني - پایگاه خبری تدبیر24در یادداشتی نوشت: تکذیبیه دکتر محمدجواد ظریف درباره مجادله با عادل الجبیر، از این جهت صحیح است که ممکن است خود آقای ظریف وارد جدال کلامی با عادل الجبیر نشده باشد، اما شخصیت وزیر خارجه ماجراجوی عربستان، بارها اثبات کرده که وی از گزافه‌گویی و ایراد اتهامات ناروا نسبت به‌ ایران، هیچ امتناعی ندارد و بارها در خفا و علن، دست به چنین کاری زده است.

در ادامه این یادداشت به قلم فریدون مجلسی، می خوانیم: دست‌کم در خبرسازی‌ اخیر، نقش کاراکتر جبیر مشخص است و این امکان وجود دارد که وی به‌طور یکجانبه، ادعاهایی را علیه ‌ایران مطرح کرده باشد. البته ‌این امکان نیز وجود دارد که بی.بی.سی و فرانس‌پرس، سخنان عادی دکتر ظریف را در پاسخ به الجبیر ارزیابی کرده باشند.
به نظر می‌رسد سوءنیت رسانه‌های بازتاب‌ دهنده، با ناشی‌گری همراه بوده است، زیرا آقای ظریف با طرح بحث عدم‌ دیدار به کلی این سناریوسازی را منتفی ساخته است. این موارد البته کمکی به رفع حالت تشنج در رابطه میان ایران و برخی از کشورهای عربی نخواهد کرد، بلکه روزبه‌روز بر دامنه مخاصمات خواهد افزود. 
این نشان می‌دهد که عربستان به‌ واسطه حضور ترامپ در کاخ سفید، برای نیل به آرزوهای بلندپروازانه و البته گستاخانه خود در قبال ایران، دلگرمی یافته است. عربستان مایل به حل‌وفصل موضوعات میان تهران و ریاض نیست. درحالی که حفظ ثبات در منطقه خاورمیانه می‌تواند به ‌نفع عربستان باشد، اما عربستان می‌داند که جریاناتی در ایران خواهان تقویت مقاومت در قبال رژیم صهیونیستی هستند و عربستان به‌عنوان مدعی پدرخواندگی جهان عرب، خواهان بروز نزاع عربی-عبری نیست!
تمام مسائل خاورمیانه به ‌این برمی‌گردد که عربستان، مصر، امارات، اردن، بخش‌هایی در لبنان و البته معارضان دولت بشار اسد در سوریه، خواهان حل‌وفصل مسائل جهان عرب با رژیم صهیونیستی هستند، اما ایران و جریان مقاومت را در مسیر مواجهه با این رژیم می‌بینند. به نظر من ایران در این زمینه می‌تواند دو اقدام را در دستور کار قرار دهد تا شلوغ‌کاری‌های رسانه‌ای عربستان را تحت‌الشعاع خود قرار دهد:
1. با توجه به ‌اینکه وقایع یمن دستمایه جدیدی برای جریان‌سازی رسانه‌ای در اختیار عربستان قرار داده است، بهتر است که‌ ایران، حتی‌المقدور نسبت به اتهام‌‌پراکنی‌های عربستان سکوت در پیش گیرد و با این روش ادبیات تشنج‌آفرین عربستان را عقیم کند. 
2. نسبت به مسائل مرتبط با یمن، بحرین، فلسطین، قطر، عراق، سوریه و لبنان، قائل به یک نقش معادلاتی باشد. ایران باید با هوشمندی و البته خویشتنداری، تنور آتشین جنگ در خاورمیانه را از مرزهای خود دور نگه دارد و نگذارد که روابط ایران و بخش‌های مهم جهان عرب تیره‌ شود. ما باید مراقب باشیم تا در زمین تنش‌آمیز سیاست‌های منطقه‌ای عربستان بازی نکنیم. 
عربستان به پشتوانه دلارهای نفتی خود و همچنین حمایت‌های ترامپ و صهیونیست‌ها، زمان را برای عقده‌گشایی‌های تاریخی خود مناسب می‌بیند و ما نباید بهانه‌ای به دست کسی بدهیم.
*منبع: پایگاه خبری تدبیر24/ 14 آذر 96
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: