کد خبر: ۲۱۰۴۵۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 21 May 2023
تمام حواشی نگران‌کننده مذکور، صرفا، ناشی از عدم شفافیت آثار قرارداد یادشده بود که حتی موجبات بزرگ‌نمایی منفی آثار آن را فراهم کرد. در‌حالی‌که، مدیریت بانک آینده با قراردادی مواجه شد که در سال۱۳۹۷ و زمان عدم مالکیت بانک بر سهام شرکت توسعه بین‌الملل ایران‌مال، منعقد شده بود.

 سهام بانک آینده با نماد معاملاتی «وآیند»، به لحاظ ارزش ذاتی قابل توجه دارایی‌های آن و همزمانی مسائل مربوط به قرارداد موسوم به قرارداد بهره‌برداری ایران‌مال، حواشی و ابهاماتی را درخصوص سهم بهره‌بردار از ارزش افزوده مال مذکور، متوجه خود کرد؛ به‌طوری‌که، منجر به اظهارنظر مردود حسابرس مستقل، نسبت به صورت سود و زیان و تغییرات در حقوق مالکانه سال‌های ۱۳۹۹و۱۴۰۰ شرکت توسعه بین‌الملل ایران‌مال شد.

تمام حواشی نگران‌کننده مذکور، صرفا، ناشی از عدم شفافیت آثار قرارداد یادشده بود که حتی موجبات بزرگ‌نمایی منفی آثار آن را فراهم کرد. در‌حالی‌که، مدیریت بانک آینده با قراردادی مواجه شد که در سال۱۳۹۷ و زمان عدم مالکیت بانک بر سهام شرکت توسعه بین‌الملل ایران‌مال، منعقد شده بود.


از طرفی با توجه به تکالیف و عزم بانک آینده برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها، پیگیری مجدانه و مستمر مدیریت بانک، به‌ویژه در پایان سال۱۴۰۱ و ابتدای سال۱۴۰۲، معطوف به شفاف‌سازی و حل و فصل چالش فوق شد و گره آن با ارجاع فرآیند آخرین ارزش‌گذاری پروژه ایران‌مال و تعیین سهم ارزش‌افزوده آن به هیأت منتخب کارشناسان رسمی دادگستری باز و غول اغراق‌آمیز قرارداد بهره‌برداری ایران‌مال، تبدیل به یک افشای روشن و اطمینان‌بخش در روز ۲۷اردیبهشت سال جاری، در سامانه اطلاع‌رسانی کدال شد. با این وصف، می‌توان اولین اثر افشای مذکور را تغییر مثبت بند مردود ذکرشده حسابرس مستقل شرکت توسعه بین‌الملل ایران‌مال و بالطبع، بهبود وضعیت گزارش حسابرسی صورت‌های مالی بانک و متعاقب آن، با افزایش قابل توجه اطمینان‌بخشی ناشر به سهامداران، افزایش ارزش‌گذاری سهام بانک دانست.

به نوعی، مدیران بانک آینده، رویه‌ای تعامل‌گونه را در قالب زبان گزارشگری توسعه محور، با تمام ذی‌نفعان بانک، به‌ویژه سهامداران در پیش گرفته‌اند که آثار مثبت بی‌بدیلی را در‌سازو کار سهامداری بانک آینده بر جای می‌گذارد. حال، مدیران این بانک خصوصی کشور، در تکاپوی تعیین تکلیف پروژه عمرانی ارزنده ایران‌مال هستند. مجموعه ملی ارزنده‌ای که در ابعادی مختلفی چون فرهنگ، هنر، ورزش، گردشگری و...، در شأن و منزلت مردم عزیز ایران توسعه یافته و بستر جذب گردشگران خارجی را برای ارزآوری روزافزون فراهم کرده است؛ به‌طوری‌که، همچنان هم، مهم‌ترین مرکز چندمنظوره ایران‌ و یکی از مهم‌ترین سازه‌های عظیم منطقه و جهان است. به نظر می‌رسد با سرعت گرفتن روند تجهیز و بهره‌برداری از قسمت‌های مختلف آن، در آینده، نه تنها قلب تجارت منطقه، بلکه مرکز اصلی تحولات ورزشی، فرهنگی و هنری کشور خواهد بود. به اعتقاد مدیران این مجموعه ارزنده، مخاطب ایران‌مال در درجه اول، خانواده ایرانی است که می‌تواند با گستره وسیعی از اهداف، ایران‌مال را به‌عنوان مقصد خود انتخاب کند.

در ماموریت‌های کلان اقتصاد ملی، مشارکت هدفمند بانک‌ها در محورهای توسعه اقتصاد کشور، به‌طور فزاینده‌ای، رشد اقتصاد ملی را به ارمغان می‌آورد که بانک آینده در حوزه رونق گردشگری، تجاری، زیارتی و سیاحتی، نقش حائز اهمیتی را ایفا کرد؛ به‌طوری‌که، با وجود نشر شایعات و فضاسازی منفی در این خصوص، حتی منتقدان نیز بر فاخر بودن پروژه‌های عمرانی شرکت‌های تابعه این بانک اذعان کرده‌اند که در این خصوص، بالندگی جاذبه‌های گردشگری میهن عزیزمان، در مقابل مال‌های مشهور دنیا، در عرصه تقابل اقتصادی، از دید مدیران بانک آینده، نه فقط به سود ذی‌نفعان بانک که حتی یک وظیفه ملی میهنی است.

نگار کریمی
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: