کد خبر: ۱۸۹۱۵۰
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۵ - ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - 16 December 2020
اما نتیجه نهایی و رسمی انتخابات شامگاه دوشنبه به وقت آمریکا توسط ۵۳۸ رای کالج الکترال تایید شد. به‌نظر می‌رسد، ماراتن تایید ریاست‌جمهوری امسال، فشار بیشتری را بر رئیس‌جمهور منتخب وارد کرد؛ چراکه رئیس‌جمهور مستقر حاضر به تایید نتیجه انتخابات نبود و رای‌دهندگان الکترال را تحت فشار قرار داده بود که رای خود را به بایدن ندهند.

دنیای اقتصاد : نتیجه انتخابات در ایالات‌متحده عینا توسط مجمع رای‌دهندگان الکترال یا مجمع برگزینندگان تایید شد: ۳۰۶ رای الکترال بایدن و ۲۳۲ رای به ترامپ رسید. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، نمایندگان کالج انتخاباتی۵۰ ایالت آمریکا که روز دوشنبه برای انتخاب رئیس‌جمهور این کشور در ایالت‌های خود به پای صندوق‌های رای رفته بودند، رسما جو بایدن را به‌عنوان چهل و ششمین رئیس‌جمهور ایالات‌متحده برگزیدند.مردم آمریکا بیش از یک ماه پیش به رئیس‌جمهوری مورد نظرشان رای دادند، اما نتیجه نهایی و رسمی انتخابات شامگاه دوشنبه به وقت آمریکا توسط ۵۳۸ رای کالج الکترال تایید شد. به‌نظر می‌رسد، ماراتن تایید ریاست‌جمهوری امسال، فشار بیشتری را بر رئیس‌جمهور منتخب وارد کرد؛ چراکه رئیس‌جمهور مستقر حاضر به تایید نتیجه انتخابات نبود و رای‌دهندگان الکترال را تحت فشار قرار داده بود که رای خود را به بایدن ندهند.
 
مضاف بر اینکه تا زمان نشست مجمع برگزینندگان او ده‌ها پرونده علیه انتخابات باز کرد تا مانع پیروزی بایدن شود اما دوشنبه مهر پایانی زد به تمام تلاش‌های دونالد ترامپ که حاضر نیست بپذیرد انتخابات را واگذار کرده است. در رای‌گیری دوشنبه جو بایدن، رئیس‌جمهوری منتخب با عبور از حدنصاب ۲۷۰ رای الکترال، به‌عنوان چهل و ششمین رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شد. جو بایدن مطابق پیش‌بینی‌ها، در مجموع ۳۰۶ رای از آرای الکترال را ازآن خود کرد و دونالد ترامپ نیز با کسب ۲۳۲ رای الکترال، باید ۲۰ ژانویه کاخ سفید را ترک کند. به این ترتیب در عمل هیچ یک از نمایندگان کالج انتخاباتی بر خلاف آرای مردمی رای ندادند.انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز ۳ نوامبر برگزار شد و سه روز بعد رسانه‌های آمریکا اعلام کردند که جو بایدن حد نصاب ۲۷۰ رای کالج انتخاباتی را که برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری لازم است، کسب کرده است. دونالد ترامپ تاکنون از پذیرش شکست خودداری کرده و در چند ایالت روند چالش حقوقی نتایج انتخابات را دنبال کرده است. البته او وعده داده بود در صورت پیروزی بایدن در کالج انتخاباتی، آن را می‌پذیرد. بنیان‌گذاران آمریکا در زمان تدوین قانون اساسی به این می‌اندیشیدند که چگونه کشور جدیدشان باید رهبر خود را انتخاب کند و در نهایت سیستم کالج الکترال را مطرح کردند. این ترکیبی میان انتخاب یک رئیس‌جمهوری با آرای مردمی و ورود کنگره برای انتخاب رئیس‌جمهوری است.

براساس قانون اساسی، ایالت‌ها تعداد برگزینندگانی برابر با شمار کلی کرسی‌هایشان در کنگره دارند؛ دو سناتور به علاوه تعداد قانون‌گذاران آنها در مجلس نمایندگان آمریکا. به جز دو مورد استثنا که در مین و نبراسکاست، مابقی ایالت‌ها تمامی آرای کالج الکترال خودشان را به برنده آرای مردمی در ایالت خودشان اختصاص می‌دهند. کالج الکترال بیش از دو قرن است که هدف انتقاد قرار دارد. ممکن است شخصی برنده آرای مردمی ‌شود، اما در انتخابات ببازد. این اتفاق دو مرتبه در دو دهه گذشته رخ داده است؛ سال ۲۰۰۰ با انتخاب جورج بوش و سال ۲۰۱۶ زمانی که دونالد ترامپ در آرای مردمی با اختلاف حدود سه میلیون رای مقابل هیلاری کلینتون باخت. پس از اخذ آرای الکترال، این آرا به کنگره ارسال می‌شوند، جایی که دو مجلس در ششم ژانویه برای نشستی به ریاست مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا تشکیل جلسه می‌دهند. پاکت ‌نامه‌های هر ایالت و واشنگتن دی.سی در آنجا باز و آرا شمارش خواهند شد و معاون رئیس‌جمهور صورت جلسه این نشست را امضا خواهد کرد. بعد از طی این مراحل ، در تاریخ ۲۰ ژانویه جو بایدن مراسم سوگند و تحلیف را به‌عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا به جا می‌آورد. در این راستا جو بایدن در سخنانی بعد از تایید به‌عنوان رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا گفت: در این نبرد برای روح آمریکا، دموکراسی پیروز شد.

اکنون زمان آن است که ورق را برگردانیم، همان‌طور که در طول تاریخ انجام داده‌ایم؛ متحد شویم، مرهم یکدیگر شویم. جو بایدن ساعاتی پس از آنکه آرای الکترال ایالت به ایالت رسما او را به‌عنوان رئیس‌جمهوری آتی آمریکا مشخص کرد، از حملات دونالد ترامپ که مشروعیت پیروزی او را زیر سوال می‌برد، انتقاد کرد. رای‌گیری روز دوشنبه، با توجه به تلاش‌های ترامپ برای تغییر نتایج و طرح اتهاماتی درباره تقلب انتخاباتی در سوم نوامبر، اهمیت دوچندانی یافت. گام بعدی، مراسم تحلیف بایدن است که ۲۰ ژانویه انجام می‌شود. بایدن شامگاه دوشنبه به وقت آمریکا در سخنرانی ۱۳ دقیقه‌ای خود خواستار اتحاد شد و گفت که نهادهای دموکراتیک کشورش مقابل تلاش‌های ترامپ برای تغییر نتیجه این انتخابات ایستادند. او گفت: شعله دموکراسی مدت‌ها پیش در این کشور روشن شده است. اکنون می‌دانیم که حتی پاندمی کرونا یا سوءاستفاده از قدرت نمی‌تواند آن شعله را خاموش کند.

جو بایدن دموکرات تاکید کرد که ترامپ و متحدانش ده‌ها و ده‌ها چالش حقوقی به جریان انداختند که همگی ناکام ماند، از جمله شکایت تگزاس که از دیوان عالی می‌خواست تا نتایج در چهار ایالت را باطل اعلام کند. این دیوان که سه تن از قضات آن به دست ترامپ منصوب شده‌اند، این شکایت را رد کرد.رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا همچنین گفت ۳۰۶ رای الکترال او مقابل ۲۳۲ رای ترامپ، مشابه پیروزی ۲۰۱۶ ترامپ است که جمهوری‌خواهان آن را چشمگیر توصیف می‌کردند. در همین حال چندین سناتور ارشد جمهوری‌خواه دوشنبه پس از آنکه کالج الکترال پیروزی بایدن را تایید کردند، به پیروزی او اذعان کرده و ایده تغییر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در کنگره را رد کردند.

سناتور جان تون، جمهوری‌خواه شماره دو سنای آمریکا گفت: قانون‌گذاران حق دارند که آرای الکترال را به چالش بکشند. او اما همچنین گفت که زمان حرکت رو به جلو است و به محض اینکه بایدن از آستانه ۲۷۰ رای لازم در کالج الکترال بگذرد، به مقام رئیس‌جمهوری انتخاب شده است. از دیگر سناتورهای جمهوری‌خواهی که دوشنبه بایدن را به‌عنوان رئیس‌جمهوری منتخب به رسمیت شناختند، می‌توان به لیندسی گراهام، از نیروهای وفادار به ترامپ از کارولینای جنوبی، راب پورتمن از اوهایو، روی بلانت از میسوری که جمهوری‌خواه شماره چهار سنا است و شلی مور کاپیتو از ویرجینیای جنوبی اشاره کرد. سناتور جان تون همچنین گفت: «هرگونه تلاش برای تغییر این نتایج در زمانی که کنگره آرای کالج الکترال را در ششم ژانویه شمارش می‌کند، با حمایت اندکی مواجه خواهد شد.» او به خبرنگاران گفت: «این راه به جایی نمی‌برد.»سناتور جان کورنین، از دیگر جمهوری‌خواهان کارکشته هم گفت که به اعتقاد او چنین تلاشی اشتباه خواهد بود. او به خبرنگاران در کنگره گفت: «زمانی می‌رسد که شما باید به این درک برسید که با همه تلاش‌های شما، ناموفق بوده‌اید، این به نوعی ماهیت این‌گونه انتخابات‌ است. باید برنده‌ای باشد.

باید بازنده‌ای باشد.» او همچنین ابراز امیدواری کرد که یک گذار قدرت مسالمت‌آمیز از جانب ترامپ انجام شود؛ مقامی که تاکنون از پذیرش شکست مقابل بایدن امتناع کرده و ده‌ها شکایت حقوقی ناموفق برای تغییر باخت خودش مقابل بایدن به جریان انداخته است. این در حالی است که میچ مک‌کانل با پاسخ ندادن به پرسش خبرنگار نیویورک‌تایمز برای انتقال صلح‌آمیز قدرت، بر ابهامات شرایط موجود افزود. در حالی که گراهام و کورنین بر این باورند که ترامپ هنوز حق استفاده از چالش‌های قانونی‌اش را دارد اما بعید است که اتفاق خاصی در کاپیتول هیل رخ دهد. پیش از رای‌گیری طرفداران ترامپ بارها اعضای رای‌دهندگان الکترال را تهدید کرده بودند تا رای خود را در روز چهاردهم دسامبر به سود بایدن واریز نکنند. در این راستا طرفداران ترامپ در خارج از ساختمان‌های محلی کنگره‌ها تجمع کرده بودند و حتی در میشیگان برخی از طرفداران قصد ورود داشتند که توسط نیروهای محافظ به عقب رانده شدند. در آریزونا نیز از ترس حمله به رای‌دهندگان محل جلسه رای‌دهندگان اصلا فاش نشد. به‌رغم اینکه رئیس‌جمهور مستقر هم بارها تهدید به عدم همکاری در پروسه تایید بایدن کرده اما روز دوشنبه در نهایت مجمع برگزینندگان بایدن را چهل و ششمین رئیس‌جمهور این کشور خواندند. جلسه روز دوشنبه ساعت ۱۰ صبح در نیوهمپشایر در حالی آغاز شد که اتاق رای‌دهندگان با دکورهای سال نوی مسیحی تزئین شده بود و آنها تا ظهر دوشنبه هر ۴ رای خود را به بایدن دادند. این یک نشانه خوب برای سایر ایالت‌های چالشی و چرخشی بود و نشان داد که آنها نیز قصد ندارند رای خود را تغییر دهند. در حالی که شکایت‌های ترامپ در جورجیا، آریزونا و پنسیلوانیا بدون ثمر بود، رای‌دهندگان الکترال این چهار ایالت نیز رای خود را به جو بایدن دادند. در نیویورک نیز بیل و هیلاری کلینتون به همراه ۲۷ الکترال دیگر رای خود را به بایدن دادند. وقتی هم که ساعت پنج و نیم عصر کالیفرنیا هر ۵۵ رای الکترال خود را به سود بایدن اعلام کرد، پیروزی بایدن قطعی شد و او در این لحظه از ۲۷۰ رای لازم عبور کرد. در ادامه نیز با شمارش آرا، تعداد آرای الکترال به ۳۰۶ رسید و بایدن مانند ترامپ در سال ۲۰۱۶، صاحب همین تعداد رای الکترال شد. به‌دلیل حساسیت‌های بسیار بالای این نشست کالج الکترال، هر دوحزب در انتخاب نمایندگان خود سخت گیری‌های بسیار زیادی اعمال کردند و همین مساله باعث شد که در رای گیری امسال برخلاف چهار سال پیش هیچ یک از اعضای کالج الکترال به‌عنوان برگزینندگان غیر متعهد شناخته نشوند؛ در سال ۲۰۱۶ به تعداد ۱۰ نفر از برگزینندگان رای خود را به نفع نامزد حزب خود به صندوق نریختند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: