کد خبر: ۸۱۸۹۳
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۱ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - 16 September 2016
بانكداري ايراني - شرکت آسان پرداخت یکی از محدود شرکت‌های است که در عرصه تکنولوژی رشد قابل توجهی داشته و توانسته پله‌های ترقی را آرام آرام طی کرده و به جایگاه رفیعی در تجارت و بانکداری الکترونیکی در ایران دست یابد.
 بانكداري ايراني - شرکت آسان پرداخت یکی از محدود شرکت‌های است که در عرصه تکنولوژی  رشد قابل توجهی داشته و توانسته پله‌های ترقی را آرام آرام طی کرده  و به جایگاه رفیعی در تجارت و بانکداری الکترونیکی در ایران دست یابد.

این شرکت در حال حاضر بزرگترین شارژکننده اپراتورهای کشور و همچنین دارنده بالاترین تراکنش موبایلی ایران است. همچنین  سهم بازار شرکت "آسان پرداخت"  از رقبای اصلی خود یعنی شرکت های "ایران کیش" و "تجارت الکتریک پارسیان" به مراتب بیشتر شده و این شرکت‌ها بازدهی بالاتری  را به آنها ثبت کرده است .

این شرکت 1000 میلیارد ریالی در حال حاضر مقدمات ورود به بورس را پشت سر گذاشته و در روزهای آتی وارد بازار سرمایه می شود. برای بررسی وضعیت و برنامه های آتی گفت‌وگویی با حامد منصوری، مدیر عامل شرکت "آسان‌پرداخت" انجام داده‌ایم که در ادامه می خوانید:
در ابتدا، از شروع فعالیت و تاریخچه تاسیس  شرکت آسان پرداخت برای ما توضیحاتی ارائه بفرمایید.

شرکت آسان پرداخت ، فعالیت خود را از سال 1388 با 20 نفر آغاز کرد. ابتدا به صورت خیلی ابتدایی و فقط در بخش فروش شارژ فعالیت داشتیم. از ابتدا قرار نبود که به عنوان یک مدل کسب و کار جدید کوچک و محدود بمانیم و برای تحقق اهداف متعالی شرکت به دنبال کسب مجوز از بانک مرکزی و پرداخت الکترونیک و عقد قرارداد با بانک مسکن رفتیم. می توان گفت اردیبهشت ماه سال 88 برای شرکت آسان پرداخت مهم ترین ماه و مهم ترین اتفاق باشد.

در مورد حضور شرکت آسان پرداخت در بازار بورس هم توضیح می دهید؟
شاید این موضوع برای ما خیلی طبیعی باشد ولی وقتی سالهاست خیلی شفاف و روشن در حال انجام فعالیت اقتصادی هستید و اتفاقا نوع فعالیت شما هم به گونه ای هست که با مردم و اعتماد و همراهی آنها سر و کار دارید، طبیعتا هیئت مدیره و سهامداران، این نیاز را احساس می کنند که می توانند در بورس و در دسترس همه مردم قرار بگیرند. این اقدام یعنی حضور در بورس به نوعی شفاف سازی عمومی است البته نباید فراموش کرد برند "آسان پرداخت" به نوعی یک برند ملی محسوب می شود. در این شرایط بهترین نوع فعالیت مشارکت مردم در سود شرکت است. یک بخشی از مسئولیت اجتماعی شرکت هم همین است در واقع اینکه مردم در کنار ما در سود و عواید سهیم باشند. ورود آسان پرداخت به بازار بورس نیز با این دیدگاه شکل گرفت.

برآورد میزان استقبال از سهام شرکت را تخمین زده اید؟ قیمت هر سهم را چطور؟اصلا چه میزان سهام در بازار بورس از شرکت آسان پرداخت ارائه خواهد شد.
طبیعتا ما چنین تجربه ای را در گام اول نداریم و این تجربه جدیدی برای شرکت آسان پرداخت است. تجربه حضور در بورس برای ما هم تجربه جدیدی است و هم تجربه ای متفاوت اما اینکه در حال حاضر بگویم میزان استقبال مردم چقدر خواهد بود واقعا پیش بینی سختی است هر چند با توجه به مقبولیت برند آسان پرداخت و همان بحثی که در ابتدا به آن اشاره کردم که برند آسان پرداخت به برند ملی تبدیل شده است برای خودمان گمانه زنی هایی داریم ولی اجازه بدهید که به این مسئله و دیدگاه های خودمان اشاره ای نداشته باشم.

در مورد قیمت سهم هم که طبیعتا شرکت و مدیریت آن تابع اتفاقاتی است که در بازار بورس اتفاق خواهد افتاد. در این مورد هم نمی توانم در حال حاضر اظهار نظر قطعی داشته باشم. شاید بهتر و صادقانه تر این باشد که بگوییم اجازه بدهید روز آغاز فروش سهام در بورس، قیمت ها برای همه مشخص خواهد شد.
در مورد میزان سهام ارائه شده در بورس هم باید اشاره کنم که تمام سهامداران و شرکا 10 درصد از سهم سهام خود را برای ارائه به بورس ارئه کرده اند و این در واقع یعنی اینکه 10 درصد از سهام شرکت آسان پرداخت جهت ارائه در بازار بورس در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

چرا بورس را انتخاب کردید؟ فرابورس که روند آسان تری برای حضور دارد.
بله حتما همینطور است. حتما حضور در فرابورس بسیار راحت تر است. شرکت ما با توجه به وسعت و حجم معاملات هم طبیعتا باید وارد بورس می شد کما اینکه اگر بنا بود وارد فرابورس شویم می توانستیم از دوسال پیش این اقدامات را انجام دهیم. ما به این دلیل بازار بورس را انتخاب کردیم که برای حضور در بورس شفافیت مالی و مشخص بودن صورت های مالی از موارد مهم و اساسی و لازمه آن است ما هم این موارد را از نخستین روز تاسیس رعایت کردیم پس بهتر دیدیم که از ابتدا کار درست را انجام بدهیم. نکته دوم هم اینکه سرمایه اولیه شرکت آسان پرداخت بسیار بیشتر از اندازه شرکت هایی است که در فرابورس حضور دارند طبیعتا حضور در فرابورس با این حجم سرمایه کار درستی نبود.

سرمایه اولیه شرکت شما چقدر است؟

در گام ابتدایی مبلغ 75 میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که در حال حاضر به 100 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

این روزها در مورد حال نا مساعد و البته خرابی بازار سرمایه حرف بسیار است. با توجه به این مسائل به نظر خودتان زمان مناسبی برای حضور در بورس انتخاب کرده اید؟ 
اتفاقا به همین دلیل زمان عرضه را تا مهرماه به تعویق انداختیم وگرنه قصد ما این بود که تا اوسط شهریور کار عرضه سهام در بورس را به صورت کامل پیش برده باشیم و سهام شرکت نیز عرضه شده باشد.

برنامه توسعه هم قطعا دارید، مختصری در مورد برنامه های توسعه ای شرکت هم توضیح می دهید؟

در واقع یکی از اصلی ترین اهداف همه شرکت هایی که وارد بورس می شوند توسعه فعالیت های آن شرکت است. ما هم برنامه توسعه برای شرکت در نظر گرفته ایم. در حال بررسی راهکارهای جدیدی برای حوزه پرداخت با تلفن همراه هستیم. طبیعتا راهکارهای جدیدی که روند اجرایی پرداخت را ساده تر کند. به طور قطع در پاییز امسال دو محصول جدید و دو خدمت جدید در حوزه پرداخت را رونمایی خواهیم کرد. در مورد دیگر نیز می توان به افزایش دویست هزار دستگاه پوز (کارتخوان) تا پایان امسال اشاره کرد و همچنین پلن VIP  برای پذیرندگان و البته برنامه های دیگری که حتما در ارزش سهم تاثیر خواهد داشت اجرایی می شود.

من برای روشن شدن این مورد یک مثال بزنم یکی از شرکت هایی که حوزه فعالیت مشترکی هم با ما دارد  اتفاقا در بازار بورس هم فعالیت می کند با اینکه سهم بازاری به مراتب کمتر از ما دارد پس از ورود به بورس ارزش سهامش سه برابر شد. دلیل این مسئله بسیار واضح است وقتی شما در بازار با رکود مواجه می شوید یا به قول شما حال و اوضاع بازار سرمایه کشور حال و اوضاع مناسب و خوبی نیست ورود شرکتهایی مثل آسان پرداخت در این بازار می تواند تعادل ایجاد کند و جذب سرمایه بوجود آورد. این جذب سرمایه رکود بازار را از بین می برد و در نهایت می توان به تغییر فضای بازار هم امیدوار بود. این امر نه تنها برای خود شرکت خوب است بلکه با سینرژی که ایجاد می کند می تواند به بهبود کلی فضای حاکم بر اقتصاد جامعه هم کمک کند.

در روند پذیرش بورس دچار مشکل نشدید؟

نه اصلا. واقعیت این است که مواردی که برای حضور در بورس حائز اهمیت است و معمولا شرکت ها در آنها دچار مشکل می شوند برای ما اصلا مشکل ساز نبود چرا که اساس شرکت آسان پرداخت بر همین موارد استوار است. ما شفافیت مالی برایمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به خاطر رعایت همین موارد بود که ما هیچ مشکلی برایمان پیش نیامد. در کل همکاری و تعامل بسیار خوبی داشتیم.

شما جز شرکت های PSP هستید و دستگاه های شما طبیعتا ساخت ایران نیست. این بحث واردات و تامین تجهیزات برای شرکت شما تهدید به حساب نمی آید؟
در این مورد چند مسئله قابل اشاره است. اول اینکه در زمانی که تحریم های بسیار زیادی علیه ایران اجرا می شد ما چنین مشکلی را نداشتیم و تمام سرویس های خود را به بهترین نحو در اختیار مشتریان و پذیرندگان خود قرار می دادیم و حتی هیچگاه از کیفیت محصولات و خدمات خود نیز خللی وارد نکردیم. در حال حاضر به این نکته توجه کنیم که دوران تحریم به اتمام رسیده و در حال حاضر در دوران پسابرجام به سر می بریم و نوع تجارت و دریافت خدمات ما از شرکت های خارجی تسهیل شده است و حتی هزینه برای ما به نوعی کاهش پیدا کرده است اما نکته قابل توجه این است که ما تهدید همان روزها را که شما اشاره کردید را به فرصتی برای خودمان تبدیل کردیم و اتفاقا جز مزیت های رقابتی ما هم همین موارد بود. البته هم این نکته موثر را نیز باید بگویم که این موارد تاثیری در روند فعالیت ما در بورس به هیچ وجه نخواهد داشت.

در مورد بحث کارمزدها هم توضیح می دهید؟ 

استراتژی شرکت آسان پرداخت کاملا مشخص ترسیم شده است. شاید این نکته برای شما و البته مردم که طی چند روز آینده سهامداران شرکت آسان پرداخت می شوند حائز اهمیت باشد. ما هیچ وقت در شرکت آسان پرداخت حیات و ممات خود را وابسته به کارمزدها نکرده ایم. باز هم برای اینکه این موضوع واضح تر شود مثالی می زنم. ما در این صنعت آموخته ایم که هیچگاه تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار ندهیم. مخصوصا اینکه در این شرایط جدید؛ مردم سهامداران ما هستند و با امید به سهیم شدن در سود این شرکت و با توجه به سابقه فعالیت شرکت آسان پرداخت کنار ما قرار دارند. 

پس طبیعتا نوع فعالیت ما کاملا متفاوت خواهد بود و البته استراتژی ما از روز نخست هم همین بوده است. ما وابسته به کارمزدهای دریافتی نیستیم و فعالیت های دیگر شرکت آسان پرداخت هم متمرکز بر این نوع فعالیت ها نیست. ما بخش عمده ای از فروش شارژ اپراتورهای تلفن همراه را داریم و... فعالیت های دیگری که ما را محدود به بحث کارمزد نخواهد کرد. البته نوید این موضوع را هم باید بدهم که نوع کارمزد و دریافت آن هم دارد به سمت تعرفه ها و قوانین جهانی می رود.
این موارد جز تهدیدات این صنعت هست اما اگر با دانش و اصولی به آن نگاه شود مثل موارد دیگری که در این صنعت وجود دارد تبدیل به فرصت می شود و اتفاقا فرصتی هم هست که استفاده از آن می تواند در سودآوری شرکت به شدت موثر باشد.

و سخن آخر....  ؟
بد نیست من در پایان به این نکته اشاره کنم سهم بازار شرکت "آسان پرداخت"  از شرکت های "ایران کیش" و "تجارت الکتریک پارسیان" که در بورس حضور دارند با اختلاف بالاتر است و تعداد تراکنش های آسان پرداخت هم طبق آمار رسمی "شاپرک" بالاتر است. این در حالی است که سهم ما از دستگاه های پوز (کارتخوان) کمتر است و باید دقت کنیم که هزینه شرکت آسان پرداخت نسبت به این شرکت ها به مراتب کمتر است و البته آن هم نه به دلیل تعداد پرسنل و مواردی از این دست، بلکه به خاطر سرانه تعداد تراکنش بر روی پوز (کارتخوان) بیشتر است. آسان پرداخت با داشتن 400 هزار پوز سهم بیشتری در مقابل مجموع بیش از یک میلیون شرکت های مشابه دارد. بر اساس این موارد است که می گویم هم هزینه آسان پرداخت از سایر شرکت های رقیب کمتر است و البته بازده بسیار بیشتری هم نسبت به سایر شرکت ها داریم.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: