کد خبر: ۲۴۹۳۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - 06 March 2015

 بررسی روند بازارها نشان می دهد که بازارهای مالی کشور در آستانه پایان سال به ثبات رسیده اند.

 طی یک هفته گذشته بازارهای مالی کشور بیشترین میزان واکنش را تنها به خبرهای پیرامون برنامه هسته ای کشور نشان داده اند. این اتفاق در شرایطی رخ می دهد که اخبار اقتصادی در مورد تورم صفر درصدی و رشد اقتصادی چندان برای بازارهای مالی معنای مشخصی به همراه نداشته است.

فعالان بازار براین باورند که اظهارنظرهای وزیرامور خارجه طی ده روز گذشته بیش از تمامی مسولان اقتصادی در فضای بازارهای کشور تاثیر گذار بوده است. گفته های ظریف نیز نشان می دهد که تا پایان فرودین ماه تحولات مثبتی در پرونده هسته ای کشور رخ می دهد. گفت و گوی خبرآنلاین با نظام مافی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئیس نیز نشان می داد که توافق هسته ای ایران به مراحله نهایی رسیده است.

برهمین اساس بازارسرمایه کشور سال آینده می تواند به روزهای خوش امیدوار باشند. به گفته برخی تحلیلگران اقتصادی قیمت دلار نیز پس از توافق هسته ای روی مرز ۳ هزار و ۲۰۰ تا ۳ هزار و ۳۰۰ تومان آرام می گیرد. با این وجود برخی تحلیل های بدبینانه نیز نشان می دهد که در صورت عدم دستیابی به توافق، امکان رشد قیمت دلار تا ۵ هزار تومان نیز وجود دارد.

برهمین اساس دلار آمریکا در آخرین روز هفته گذشته با قیمت ۳ هزار و ۴۳۳ تومان معامله می شد اما در روز پایانی این هفته به ۳ هزار و ۴۰۸ تومان رسید تا ۲۵ تومان کاهش قیمت را تجربه کرده باشد.

طبق این برآورد ارزش دلار در طول این هفته حدود ۰٫۷ درصد کاهش یافته است تا دارندگان دلار به این میزان سود کرده باشند.

با این حساب اگر ۱۰ میلیون سرمایه گذاری در این بازار صورت گرفته باشد در طول این هفته ۷۰ هزار تومان زیان به سرمایه‌گذار تحمیل شده است.

برخی تحلیل ها نشان می دهد همزمان با پایان سال و افزایش سفرهای خارجی، امکان رشد قیمت دلار به دلیل افزایش میزان تقاضا وجود دارد.

همچنین بازار جهانی طلا در طول هفته گذشته نوسانات زیادی را پشت سر گذاشت  و در نهایت با پیگیری روندی نزولی به زیر یک هزار و ۲۰۰ دلار رسید. در این شرایط قیمت سکه در ایران کاهش یافت. روز گذشته بهای سکه به ۹۷۹ هزار تومان رسید اما در روز پایانی هفته گذشته سکه ۹۹۳ هزار تومان قیمت گذاری شده بود تا ۱۴ هزار تومان از ارزش خود را ازدست داده باشد.

بر این اساس سکه این هفته با بازدهی منفی ۱٫۴ درصدی مواجه شد تا دارندگان سکه به ازای هر ۱۰ میلیون تومان سرمایه گذاری ۱۴۰ هزار تومان ضررکرده باشند. با این حساب در این هفته که سپری شد بازار سرمایه با ۰٫۰۶ درصد زیان مواجه شد. بازار ارز زیان ۰٫۷ درصدی را به همراه داشت و بازار سکه با بازدهی منفی ۱٫۴ درصدی مواجه شد تا زیان ده ترین با ار هفته باشد.

همچنین بررسی ها نشان می دهد در پایان معاملات هفته منتهی به ۱۳ اسفند ماه ۱۳۹۳، شاخص کل با ۳۷ واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم ۶۴ هزارو ۱۵ واحد رسید. شاخص بازار اول با ۸۱ واحد افزایش به رقم ۴۷ هزارو ۵۲۰ واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با ۷۸۵ واحد کاهش عدد ۱۲۳ هزارو ۵۱۰ واحد را تجربه کرد و به ترتیب با ۱۷ / ۰ درصد افزایش و ۶۳ / ۰ درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.

در ۵ روز کاری این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به ۵۵۲۳ میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل ۷ / ۲ درصد افزایش یافته است.

در ضمن تعداد ۲۹۶۲ میلیون سهم در ۱۹۹ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتیب ۶ / ۱۰ و ۶ / ۲  درصد افزایش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.

بر این اساس ۴۸۵۴۸۵ هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش ۴۸۸ میلیارد ریال معامله شد که به ترتیب ۱۶ درصد و۵ / ۱۵ درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته نشان می دهد.

در حال حاضر بانک ها با نرخ سود مشخص همچنان سودده ترین بازارهای پولی کشور به شمار می آیند. با توجه به رکود فراگیر بازار مسکن، نیز امکان سرمایه گذاری های جدید در این بازار وجود ندارد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: