کد خبر: ۱۷۷۱۸۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 06 May 2020
دنیای‌اقتصاد : در چهارمین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی از مرز مقاومتی ۶ میلیون و ۵۰۰هزار تومانی عبور کرد و دلار در یک روز آرام به رشدی ۵ تومانی اکتفا کرد. روز سه شنبه، سکه امامی از همان ابتدای روز کار خود را در کانال ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی آغاز کرد و حدود ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۶ میلیون و ۵۲۵ هزار تومان به کار خود پایان داد که ۳۰ هزار تومان بیشتر از روز دوشنبه بود. این فلزگرانبها در روز سوم هفته نیز ۹۵ هزار تومان افزایش یافته بود. یکی از دلایل مهمی که منجر به کاهش سرعت رشد سکه شد، آرامش دلار در روز سه‌شنبه بود.

برخلاف روز دوشنبه که شاخص ارزی ۱۲۰ تومان افزایش را به ثبت رسانده بود، در روز چهارم هفته قوای زیادی برای رشد نداشت و در نهایت با ۵ تومان افزایش به بهای ۱۶ هزار و ۱۳۵ تومان رسید. در این روز نرخ حواله درهم نیز نوسان خاصی نداشت و عمدتا در حوالی سطح ۴هزار و ۴۵۰ تومان نوسانات خود را انجام داد. به گفته یکی از بازیگران ارزی، دلار در صورتی در بازار داخلی افزایشی می‌شد که نرخ حواله درهم با قدرت به سوی سطح ۴ هزار و ۵۰۰ تومانی گام برمی‌داشت. 

 دیروز در بازار رسمی نیز خبری از تغییرات قیمتی نبود و دلار صرافی ملی با همان قیمت ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومانی به فروش می‌رفت که روز دوشنبه با آن معامله می‌شد. در واقع به نظر می‌رسد تعادل قیمت‌های بازار حداقل در شرایط کنونی مورد قبول بازارساز است و به‌دنبال تغییر سطح قیمت‌های بازار، به سوی نرخ‌های بالاتر یا پایین‌تر نیست. روند بازار آزاد هم تا حدی این نگاه را تایید می‌کند؛ چراکه بازار در سال ۹۹ همان‌طور که در گزارش‌های پیشین اشاره شده است، در یک بازه مشخص زندانی شده  و توان خروج از آن را از خود نشان نداده است. دامنه مجاز دلار در سال جاری بین ۱۵ هزار و ۵۰۰ تا ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است و در هفته‌های اخیر به بازه ۱۶ تا ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومانی محدودتر شده است. از این زاویه دید نمی‌توان انتظار داشت که روند فعلی قیمت دلار طی روزهای آتی تغییر کند؛ خصوصا آنکه شاخص بازار سهام همچنان در فاز صعودی قرار دارد. البته اگر وضعیت بازار سهام تغییر کند، ممکن است شرایط بازار دلار نیز دچار تغییراتی شود و سمت تقاضا با ورود جدید نقدینگی مواجه شود. این در حالی است که عده دیگری از معامله‌گران باور دارند حتی اگر بازار سهام تغییر مسیر دهد، نقدینگی خارج شده از آن بازار به بازار ارز وارد نخواهد شد. 

از نظر این گروه، ارز در سال ۹۷ رشد زیادی را تجربه کرده و کمتر کسی حاضر است در قیمت‌های فعلی اقدام به خریدهای احتیاطی کند.  در حالی که توجه بسیاری از معامله‌گران به وضعیت بازار سهام دوخته شده است، برخی فعالان باور دارند سکه در روزهای آتی انتظارات را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از نظر این گروه، تقاضا در بازار سکه بالا رفته است و در صورتی که طلای جهانی رشد پیدا کند، افزایش قیمت سکه با قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت. همچنین تقویت ارزش سکه در معاملات فرابورس دیگر عاملی است که افزایشی‌های بازار فلزات گرانبها را به رشد قیمت امیدوار کرده است. آنچه مسلم است با نزدیک شدن به پایان ماه رمضان، تقاضا در بازار سکه و طلا افزایش پیدا می‌کند. با این حال، شماری از فعالان باور دارند، در صورتی که چنین اتفاقی رخ دهد، قیمت دلار در بازار داخلی تحت فشار قرار خواهد گرفت.

 از نظر آنها، برخی معامله‌گران برای بازگرداندن تعادل به بازار، اقدام به فروش دلار خواهند کرد تا قیمت سکه تحت تاثیر افزایش تقاضا و رشد بهای طلای جهانی چندان هم افزایش پیدا نکند. البته این عامل می‌تواند منجر به کاهش قیمت دلار شود. کاهش قیمت دلار در بازار آزاد در حالی مورد انتظار برخی معامله‌گران است که قیمت این ارز در سامانه تقریبا دیگر در کانال ۱۵ هزارتومانی تثبیت شده است. آخرین قیمت ثبت شده برای دلار در سامانه نیما، ۱۵ هزار و ۳۶۱ تومان بود که ۱۸۰ تومان بیشتر از قیمت پیشین بود. برخی از فعالان باور دارند که همین افزایش قیمت‌ها در سامانه نیما، انتظارات افزایشی سفته‌بازان را کمرنگ کرده است.
برچسب ها: دلار ، سکه
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: