کد خبر: ۱۶۶۲۷۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - 05 October 2019
بررسی گزارش عملکرد سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی نشان می‌دهد در حالی کل فروش سازمان نسبت به مدت مشابه سال قبل دو برابر شده که کالاهای اعاده شده نیز رشد ۱۱۰ درصدی داشته است.

بررسی گزارش عملکرد سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی نشان می‌دهد در حالی کل فروش سازمان نسبت به مدت مشابه سال قبل دو برابر شده که کالاهای اعاده شده نیز رشد ۱۱۰ درصدی داشته است.

به گزارش  تسنیم، سازمان اموال تملیکی یک سازمان حاکمیتی (در قالب یک شرکت دولتی) است که بر اساس قانون، وظیفه تعیین تکلیف اموالی که به انحاء مختلف به تملک این سازمان درآمده را بر عهده دارد. این کالاها عبارتند از کالاهای متروکه، ضبطی گمرکی و قضایی و کالاهای قاچاق.

گفتنی است فروش اموال در این سازمان بر اساس احکام صادره از سوی مراجع قضایی انجام می‌شود. سید حسین میرمعینی معاون فروش سازمان اموال تملیکی طی گفتگویی تاکید کرد، پس از اخذ احکام قضایی مربوطه با توجه به شرایط و نوع کالا به صورت داخلی یا به شرط صادرات از طریق مزایده الکترونیکی کتبی و یا حضوری فروخته خواهد شد. بدیهی است مبالغ حاصل از فروش به خزانه واریز می شود. از سوی دیگر جلوگیری از ورود کالاهای فاسد و غیر استاندارد به بازار مصرف در راستای حفظ سلامت جامعه و محیط زیست در دستور کار سازمان اموال تملیکی قرار گرفته است.

وی در ادامه ضمن تشکر از همکاری قوه قضائیه، سازمان ملی استاندارد، تعزیرات حکومتی و دیگر سازمان های ذیربط خواستار همکاری های بیشتر در راستای تحقق کامل حقوق دولت و مردم شد و افزود: طی شش ماهه نخست سال جاری بیش از ۲۳ هزار پرونده اموال منقول در این سازمان تشکیل شده است که ۱۵ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می دهد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در ماه‌های  اخیر با پیوستن سازمان به سامانه جامع امور گمرکی و تبادل الکترونیکی اطلاعات، همچنین پایش و کنترل تصویری انبارها و استفاده از پلمپ الکترونیک در جابجایی کالا، فرایند تعیین تکلیف کالاهای متروکه را نیز شفاف‌تر کرده است.

بر اساس گزارش‌ها در انتهای سال ۹۷ با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دیگر ارگان‌های ذیصلاح، امکان فروش داخلی برخی کالاها که مشابه آن در داخل کشور تولید نمی شود جهت تعیین تکلیف بخشی از کالاهای دپو شده در انبارهای سازمان اموال تملیکی صادر شد که این امر می تواند به تخلیه بخشی از ظرفیت انبارهای این سازمان کمک شایانی کند.

 اموال تملیکی وظیفه تعیین تکلیف کالاهای منقول، غیر منقول، قاچاق، کالاهای امحا شده و کالاهای اعاده شده دارد و همچنین بر همین مبنا، عملکرد سازمان نشان می‌دهد، در مجموع فروش این سازمان در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریبا دو برابر شده است.

به گفته معاون فروش این سازمان، درآمدهای حاصل از فروش اموال منقول از طی شش ماهه نخست سال جاری، ۱۱۸ درصد رشد داشته که این درآمد مربوط  به بیش از ۱۱ هزار پرونده تعیین تکلیف شده است. همچنین چهار استان خوزستان، تهران، هرمزگان و اصفهان بیشترین سهم را از فروش اموال منقول تحت تملک سازمان  اموال تملیکی در اختیار داشته‌اند.

بر این ۱۰ قلم کالای پرفروش شش ماهه نخست سال جاری به ترتیب شامل، کالاهای سریع الفساد، لوازم برقی، طلا و جواهرات، وسایل ارتباطی، پوشاک، انواع ظروف، منسوجات، وسایل نقلیه، فلزات و لوازم ساختمانی بوده است.

گزارش عملکرد سازمان اموال تملیکی نشان می‌دهد، تعداد پرونده‌های تعیین تکلیف شده کالای  قاچاق نزدیک به ۱۰۱ هزار مورد بوده که  نسبت به مدت مشابه سال گذشته  ۱۳۲ درصد رشد داشته است.

بر اساس جزئیات این گزارش، قریب به ۸۰۰ تن انواع کالا به ارزش ۳۴ میلیارد تومان توسط این سازمان در نیمه نخست سال منهدم شد که این شاخص ۴۲ درصد کاهش داشته است و اغلب کالاهای انهدامی را مواد خوراکی و آشامیدنی، لوازم آرایشی و بهداشتی، دارو، البسه مستعمل و ... تشکیل داده‌اند.

یکی از نکات جالب در گزارش عملکرد شش ماه ابتدایی سازمان اموال تملیکی رقم سنگین و میزان قابل توجه اعاده کالاهای متروکه موجود در انبارهای سازمان در راستای صیانت از تولید داخلی به صاحبان کالاست. بر این اساس ۲۷۴ میلیار تومان انواع کالا به صاحبان آن بازگردانده شده که نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ رشد دو برابری داشته است. بر اساس قانون در صورتی که صاحب کالا بتواند رای برائت از قاچاق کالا به سازمان اموال تملیکی ارائه نماید هیچ گونه هزینه‌ای از جمله هزینه انبارداری پرداخت نخواهد کرد که بار مالی آن مجددا روی دوش دولت و سازمان اموال تملیکی خواهد بود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: