کد خبر: ۱۶۳۶۱۱
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۹ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - 06 August 2019
بازار ارز که تا روز گذشته عمدتا گرایشاتی نزولی از خود نشان داده بود، تغییر مسیر نسبتا معناداری نشان داد. نرخ دلار در میانه هفته قبل برای دومین بار در سال جاری به کانال ۱۱ هزار تومانی عقب نشست و نوسانات کم‌دامنه‌ای را در این محدوده ثبت کرد. عقب‌نشینی بیش از ۵ درصدی نرخ‌ها از سقف سه هفته و شناسایی کف قیمتی سبب شد تا فضا برای ورود دوباره خریداران غیرتجاری فراهم شود و دلار را به کانالی بالاتر هدایت کند. ضمن اینکه خبر به تعویق افتادن آغاز به کار بازار متشکل ارزی هم یکی از عوامل تغییر مسیر دلار عنوان شد. این روند در حالی رقم خورد که خبرهای مساعدی از بهبود روابط سیاسی-تجاری ایران در بین فعالان ارزی دست به دست می‌شد و انتظار می‌رفت که قیمت‌ها انگیزه‌ای برای صعود نداشته باشند.
 

بازار سکه
حمایت دوجانبه از سکه
بازار سکه در معاملات سومین روز هفته از دو سو حمایت شد و در نتیجه قیمت هر سکه طرح جدید ساعت 16 دیروز با افزایش 72 هزار تومانی به سطح 4 میلیون و 220 هزار تومانی دست یافت. سکه با ثبت بیشترین رشد روزانه در هشت روز اخیر توانست در بالاترین ارتفاع خود طی 10 روز کاری گذشته بایستد. دو عامل را می‌توان در جهش 7/ 1 درصدی سکه موثر دانست. از یک طرف، ورود دوباره نرخ دلار بازار آزاد به کانال 12 هزار تومانی و از سوی دیگر، جهش قیمت طلای جهانی در بازگشایی هفتگی. اونس جهانی روز گذشته با تشدید اختلافات تجاری بین چین و آمریکا ۱۸ دلار دیگر رشد کرد و دست سکه را برای صعود قدرتمندتر گرفت. با وجود این، سکه نتوانست حباب منفی خود را که طی این مدت عمق پیدا کرده بود، پر کند.

بازار طلای جهانی
صعود اونس در تنش

طلای جهانی شروع پرفروغی را در اولین روز کاری هفته به نمایش گذاشت. هر اونس طلای جهانی ساعت 16 دیروز با رشد 2/ 1 درصدی به سطح 1458 دلاری دست یافت. اگرچه تا میانه هفته قبل کاهش 25/ 0 واحد درصدی نرخ بهره دلار مهم‌ترین محرک طلا به شمار می‌رفت اما در پایان این هفته و درست پس از نشست فدرال رزرو، رئیس‌جمهور آمریکا زمین بازی را با اعلام تعرفه‌های جدید کالاهای چینی تغییر داد. از طرف دیگر چینی‌ها نیز در اقدامی متقابل ارزش یوآن را در برابر دلار به کمترین سطح در یازده سال اخیر تنزل دادند. پایان قریب‌الوقوع آتش‌بس تجاری بار دیگر زنگ خطر را برای بازار جهانی به صدا درآورد و احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره دلار در سپتامبر را بالا برد. این دورنما با انتشار آمار ضعیف اشتغال بخش غیرکشاورزی آمریکا برای ژوئن قوت گرفت.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: