کد خبر: ۱۶۰۳۵۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - 09 June 2019
 بانکداری ایرانی  ـ هشت اولویت بخشش سود تسهیلات ناشی از اجرای تبصره ۳۵ قانون اصلاح قانون بودجه سال ۱۳۹۵ و تنفیذ آن طی قوانین بودجه سال های ۱۳۹۶، ۱۹۷ و ۱۳۹۸ اعلام شد.

به گزارش  تسنیم، بانک مرکزی برای اجرای بهینه ابلاغیه بخشش سود تسهیلات زیر 100 میلیون تومان در سال جاری 8 اولویت‌بندی را به بانک‌های کشور ابلاغ کرده است .

براساس جدول منتشر شده توسط مدیریت کل اعتبارات بانک مرکزی، اولویت نخست بخشش سود تسهیلات ناشی از اجرای تبصره 35 قانون اصلاح قانون بودجه سال 1395 و تنفیذ آن طی قوانین بودجه سال های 1396، 1397 و 1398 «تسهیلات اعطایی یارانه ای مورد حمایت دولت بابت حوادث غیرمترقبه و مسکن روستایی» است.

اولویت دوم این قانون، «مطالبات امهال شده آسیب دیدگان ناشی از حوادث غیرمترقبه که مشمول بندهای (د) تبصره 11 قانون بودجه سال های 1393 و 1394 و بند (و) تبصره 13 قانون بودجه سال 1395 (اعم از قبل از سال 1395 و طی سال 1395)» عنوان شده است.

اما سومین اولویت بخشش سود تسهیلات زیر 100 میلیون تومان مربوط به بانک کشاورزی می شود. براین اساس «طرح های دولت بابت پرورش دهندگان موز گلخانه ای، پرورش دهندگان میگو، شهرک های گلخانه ای، طرح های آب و خاک، اراضی باهوکلات و طرح های پرورش ماهیان گرم آبی استان های شمالی (که فاقد توجیه اقتصادی اولیه بوده و یارانه مربوطه تاکنون از سوی دولت پرداخت نشده) » نیز می توانند از در اولویت سوم از مزایای بخشش سود تسهیلات زیر 100 میلیون تومان استفاده کنند.

جدول منتشر شده در این زمینه نشان می‌دهد که «طرح های پرپروش میگو، صیادان و شیلات که به دلیل حوادث غیرمترقبه و بیماری نتوانسته اند نسبت به تسویه بدهی خود اقدام کنند» به تشخیص بانک عامل در اولویت چهارم بخشش سود تسهیلات زیر 100 میلیون تومان هستند.

همچنین «تسهیلات گیرندگان زیر یک میلیارد ریال که محکومیت آنها به دلیل عدم بازپرداخت اقساط قطعی شده و زندانی شده اند» در اولویت پنجم استفاده از این قانون هستند.

اولویت ششم مربوط به «آسیب دیدگان ناشی از زلزله شهرستان بم که قبل از وقوع زلزله تسهیلات دریافت کرده اند» می شود و اولویت هفتم نیز «پرونده هایی که از سوی بانک ها بر آنها اقدام حقوقی صورت گرفته و تا سقف 500 میلیون ریال بدهی بابت مانده اصل تسهیلات» دارند، اعلام شده است.

اولویت هشتم و آخر نیز شامل «تسهیلات اتحادیه مرکزی تعاونی های عشایری ایران و حداکثر تا سقف یک میلیارد ریال» است.

مدیریت کل اعتبارات بانک مرکزی همچنین اعلام کرده است که در صورت ابلاغ اولویت جدید در این زمینه آن را ابلاغ خواهد کرد. 

به گزارش تسنیم، مجلس شورای اسلامی در راستای تشویق تسهیلات گیرندگان و همچنین حمایت از تولید و فعالان صنعت از سال 95 نسبت به تعیین تکلیف بخشودگی جرائم دیرکرد وام های زیر 100 میلیون تومان اقدام کرده که این حکم از سال 95 تاکنون ادامه یافته و از سوی بانک مرکزی به سیستم بانکی ابلاغ شده است.

براساس تبصره 35 قانون بودجه، سود و جرایم دیرکرد تسهیلات‌گیرندگان زیر 100 میلیون تومان به هر میزانی که باشد، مورد بخشودگی قرار می‌گیرد و مشتریان تنها موظف به پرداخت و تسویه اصل تسهیلات دریافتی هستند.

تبصره 35 قانون بودجه سال 1395 در سال های 96، 97 و 98 نیز در قانون بودجه ذیل تبصره 16 آورده شد اما با این تفاوت که در سال 95 و 96 اجرایی و از سوی بانک مرکزی ابلاغ شد اما در سال 97 بانک مرکزی آیین نامه اجرایی را ابلاغ نکرد و عملاً این موضوع در سال 97 اجرایی نشد اما در سال 98 بانک مرکزی در اردیبهشت ماه جزئیات این تبصره را به بانک ها ابلاغ کرد و شبکه بانکی نیز شروع به اجرا کرده است.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: