کد خبر: ۱۵۲۴۹۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۹ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - 03 February 2019
هر دلار آمریکا ساعت ۱۶ روز گذشته نسبت به آخرین قیمت هفته قبل، ۵۷۰ تومان کاهش یافت و به بهای ۱۱ هزار و ۲۷۰ تومان رسید. اخبار مساعد سیاسی سنگین‌ترین ریزش روزانه شاخص ارزی کشور را در زمستان رقم زد (۹/ ۴ درصد). با راه‌اندازی سازوکار ویژه مالی بین ایران و اروپا «SPV»، بازار شایعات نوسان‌گیران کساد شد. 

هفته گذشته دلالان با تمسک به شایع‌پراکنی حول ناکارآمدی این طرح و تعویق چند‌باره شروع آن، به افزایش تقاضای احتیاطی ارز دامن زدند و باعث صعود دلار به بالای مرز ۱۲ هزار تومانی شدند. با  این خبر احتمال افزایش تصویب لوایح مربوط به «FATF» را در داخل کشور قوت گرفت و با کاهش نگرانی‌های اقتصادی از افت بیشتر دلار حمایت کرد. نظارت بازارساز بر قیمت‌گذاری و تحمیل زیان به دلالانی با خریدهای قیمت بالا، روند کنونی نوسانات ارز را رقم زد.

افت دو اهرمی سکه

هر سکه طرح جدید ساعت 16 روز شنبه ضمن ثبت افت 120 هزار تومانی به قیمت 4 میلیون و 30 هزار تومان مبادله شد. ریزش همزمان شاخص ارزی کشور و اونس طلا پس از تجربه صعودهای متوالی به سنگین‌ترین افت روزانه سکه در زمستان منجر شد. افزایش خوش‌بینی نسبت به آینده جنگ تجاری بین چین و آمریکا و آمار اقتصادی مناسب ایالات‌متحده در ماه ژانویه، بهای اونس طلا را کاهش داد. دلار نیز با تجربه صعودهای متوالی که به صعود این ارز به بالای مرز روانی ۱۲ هزار تومان انجامید، در روز پنج‌شنبه روند نزولی به خود گرفت و در معاملات روز شنبه این کاهش شدت گرفت و افت روزانه ۹/ ۴ درصدی را تجربه کرد. بر همین اساس سکه نیز که در اواخر هفته قبل به روند صعودی بازگشته بود، سرعت اصلاح قیمت خود را بیشتر کرد و شاهد افت ۹/ ۲ درصدی بود.

دومین رشد متوالی طلا در مقیاس هفته

هر اونس طلای جهانی طی آخرین معاملات بازار جهانی پیش از تعطیلی حدود 4 دلار افت کرد و به سطح 6/ 1317 دلار رسید. بهای طلا در طول هفته قبل 1/ 1 درصد افزایش یافت و در پنج‌شنبه به اوج 1324 دلار هم رسید، اما انتشار گزارش‌های مطلوب اقتصادی آمریکا در ژانویه باعث عقب‌نشینی بهای فلز زرد شد. جمعه گزارش شاخص مدیران خرید صنعتی آمریکا منتشر شد که بهتر از پیش‌بینی‌ها بود. تعداد حقوق‌های واریزی غیر‌کشاورزی در همین ماه دو‌برابر انتظارات بود. 

خبرهای مساعد از مذاکرات تجاری بین چین و ایالات‌متحده نیز خوش‌بینی‌های اقتصادی بالا رفته و به خروج جریان نقدینگی از بازارهای امن همچون طلا منجر شده است. توقف روند رشد نرخ بهره دلار توسط فدرال‌رزرو نیز به افزایش شاخص دلار کمک کرد و با تضعیف ارزهای غیر‌دلاری، ضمن کاهش تقاضای طلا باعث افت بهای این دارایی ارزشمند شد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: