کد خبر: ۱۵۰۶۷۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۱۹ دی ۱۳۹۷ - 09 January 2019
روز گذشته هر دلار آمریکا ۱۰ تومان افت کرد و به قیمت ۱۰ هزار و ۹۹۰ تومان معامله شد. کنترل شیر عرضه توسط بازارساز و قیمت‌گذاری هدفمندانه از نوسان نرخ ارز طی معاملات دیروز جلوگیری کرد و باعث عقبگرد دلار از مرز روانی ۱۱ هزار تومانی شد. 

دیروز صرافی‌های عامل بانک مرکزی نرخ فروش دلار مندرج بر تابلوی خود را نسبت به دوشنبه افزایش دادند و فاصله نرخ فروش خود را به قیمت‌های کف بازار نزدیک کردند. با کم شدن این فاصله نوسان‌گیران نتوانستند دامنه تغییرات نرخ ارز را افزایش دهند و دلار را به کانال‌های بالاتر ببرند. 

شاخص ارزی کشور با تجربه روزی کم‌نوسان عموما زیر قیمت ۱۱ هزار تومان مبادله شد و به اصلاح قیمت پرداخت. عرضه مناسب بازارساز مطابق با نیاز جامعه نیز باعث کم شدن هیجان و حذف تقاضای احتیاطی دلار از سطح بازار ارزی کشور شده است.

روز آرام بازار سکه

بهای هر سکه طرح جدید ساعت 16 روز سه‌شنبه 10 هزار تومان کاهش یافت و به قیمت 3 میلیون و 750 هزار تومان معامله شد. در معاملات دیروز سکه در بازه محدود قیمتی نوسان کرد و سرانجام کاهش ارزش هر اونس طلای جهانی بهای سکه را نزولی کرد. دیروز در پی رشد شاخص دلار و مثبت اعلام شدن روند مذاکرات تجاری چین و آمریکا، قیمت طلا در بازارهای جهانی وارد فاز نزولی شد و فلز زرد نتوانست مرز ۱۳۰۰ دلاری را فتح کند. نبود روند افزایشی در بازار ارز کشور هم از عواملی بود که موجب عقب‌نشینی خریداران از بازار سکه شد. دیروز دلار تحت نظارت بازارساز روز آرامی را سپری کرد و با ثبت یکی از کم‌نوسان‌ترین روزهای کاری خود در مدت اخیر، تنها ۱۰ تومان کاهش یافت. حباب سکه نیز در پی کاهش بهای جهانی طلا و ثبات نرخ ارز، افزایش یافت.

فشار شاخص دلار بر قیمت طلا

هر اونس طلای جهانی ساعت 16 روز قبل 7/ 0 درصد افت کرد و به قیمت 1283 دلار به فروش رسید. روند مناسب گفت‌وگوی تجاری میان پکن و واشنگتن و رشد شاخص دلار باعث عقب‌نشینی بهای طلا شدند تا فلز زرد یک ‌بار دیگر از رسیدن به سطح ۱۳۰۰ دلاری ناکام بماند. 

در پی افزایش خوش‌بینی از نتیجه مذاکرات تجاری بین دو غول اقتصادی، سرمایه‌گذاری در بازارهای پر‌ریسک‌تر برای سرمایه‌داران جذاب‌تر شد و همین امر به کم شدن تقاضا و جریان نقدینگی در بازار طلا منجر شد. رشد شاخص دلار نیز قدرت خرید ارزهای غیر دلاری را محدود کرد و با انقباض کانال عرضه بر قیمت فلز زرد فشار وارد آورد. عملکرد نامناسب بخش صنعت آلمان برای سومین ماه متوالی باعث عقب‌نشینی یورو در مقابل دلار شد. تحولات پیش‌رو در زمینه برگزیت نیز به نزول ارزش پوند در برابر دلار انجامید.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: