کد خبر: ۱۰۷۷۴۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۱ - ۲۴ تير ۱۳۹۶ - 15 July 2017
معاون دفتر مبارزه با بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی اعلام کرد که تب کریمه کنگو بیماری ۴۰ ساله و بومی ایران در کشورهای این منطقه است که هیچ علائم بالینی در دام ندارد اما ویروس آن می‌تواند توسط کنه‌ها یا تماس مستقیم با دام، به انسان منتقل شود و در این زمینه آموزش و رعایت نکات بهداشتی می‌تواند بهترین راه مقابله با این بیماری و کاهش شدید میزان ابتلا و تلفات انسانی ناشی از آن باشد.

معاون دفتر مبارزه با بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی اعلام کرد که تب کریمه کنگو بیماری ۴۰ ساله و بومی ایران در کشورهای این منطقه است که هیچ علائم بالینی در دام ندارد اما ویروس آن می‌تواند توسط کنه‌ها یا تماس مستقیم با دام، به انسان منتقل شود و در این زمینه آموزش و رعایت نکات بهداشتی می‌تواند بهترین راه مقابله با این بیماری و کاهش شدید میزان ابتلا و تلفات انسانی ناشی از آن باشد.

کریم امیری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو تلفات دامی ندارد چرا که ویروس آن چند روز بیشتر مهمان دام‌ها نیست و می‌تواند از طریق کنه‌هایی که در فضای واحدهای دامپروری که روی بدن دام‌ها می نشینند و نیش می‌زنند به دیگر مناطق منتقل شوند و انسان‌ها یا دام‌های دیگر را آلوده کنند اما این بیماری فاقد علایم بالینی مشهود در دام است.

وی افزود: یکی دیگر از راه‌هایی که ممکن است انسان را به این بیماری مبتلا کند ذبح این دام در شرایط غیربهداشتی و توسط مردم است که از طریق خونی، اگر دست ذبح‌کننده بریده شود یا آنکه چاقویی که با آن ذبح را انجام می‌دهند مانند برخی از قصابان در دهان بگذارد این بیماری می‌تواند به انسان منتقل شود بنابراین از همه مردم به ویژه روستاییان و حتی دامداران تقاضا می‌کنیم که گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و مورد تایید سازمان دامپزشکی تهیه کنند یا آنکه دام‌های خود را به کشتارگاه‌های معتبر برای ذبح بهداشتی و شرعی ببرند.

تعداد تلفات تب کریمه کنگو به ۵ نفر رسید/ نگران مصرف گوشت نباشید

معاون دفتر مبارزه با بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت که در روزهای پایانی هفته گذشته اعلام شد، ۸۰ مورد ابتلا و پنج مورد تلفات انسانی مورد تایید قرار گرفت، گفت: امکان انتقال این بیماری از طریق مصرف گوشت مورد تایید سازمان دامپزشکی در قصابی‌ها وجود ندارد چرا که همه لاشه‌های دامی پس از کشتار به مدت ۲۴ ساعت در فضای به نام پیش‌سردخانه قرار می‌گیرند که دمایی حدود دو تا بیش از چهار درجه دارد و در این دما اگر ویروسی در لاشه کشتارشده وجود داشته باشد به دلیل اسیدی شدن PH آن، از بین خواهد رفت بنابراین مردم در صورت تهیه گوشت مورد نیاز از مراکز معتبر هیچ نگرانی از نظر انتقال بیماری تب کریمه کنگو نداشته باشند چرا که تنها راه انتقال ویروس این بیماری از طریق انتقال خونی به اثبات رسیده و وجود داشته است.

امیری ادامه داد: سازمان دامپزشکی در صورت وجود موارد ابتلا یا تلفات در هر منطقه‌ای اقدام به سمپاشی آن منطقه به شعاع ۳ کیلومتر تحت عنوان کانون بیماری می‌کند تا با از بین بردن کنه‌ها امکان انتقال این بیماری را به حداقل برساند که تاکنون نیز همین گونه بوده است اما بهترین راه مبارزه با این بیماری با توجه به نداشتن علایم بالینی در دام، آموزش است که در کشورهایی مانند ایران با توجه به بومی شدن ویروس این بیماری ضروری به نظر می‌رسد.

وی تصریح کرد: دامداران توجه داشته باشند که به هیچ وجه خود برای تامین گوشت مورد نیازشان اقدام به کشتار دام به صورت غیربهداشتی نکنند و در صورت اطلاع از شیوع این بیماری در مناطق اطراف خود ضمن انجام اقدامات لازم مانند سمپاشی به موقع برای کنترل جمعیت کنه‌ها تا سرد شدن هوا تماس نزدیک خود با دام‌هایشان را به شدت کاهش دهند. البته دامداران باید توجه داشته باشند که داشتن دام برای آنها یک منبع خطر آلودگی برای ابتلای به انواع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام تلقی می شود بنابراین باید همه جوانب احتیاط را در این زمینه به صورت مستمر و همیشگی رعایت کنند.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: