کد خبر: ۱۰۴۰۱۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۶ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ - 01 June 2017
هیجانات انتخابات ریاست جمهوری ذاتی، تا حد زیادی قابل قبول و مشارکت‌آفرین است و طبیعی است پس از پایان انتخابات باید به هیجانات پایان داد.
پایگاه خبری الف در یادداشتی نوشت: هیجانات انتخابات ریاست جمهوری ذاتی، تا حد زیادی قابل قبول و مشارکت‌آفرین است و طبیعی است پس از پایان انتخابات باید به هیجانات پایان داد.

در ادامه این یادداشت به قلم بیژن مقدم می خوانیم: جریان پیروز در انتخابات شاید علل پیروزی خود را به تحلیل بنشیند اما هرگز به ضعف‌ها و کاستی‌ها ورود نمی‌کند بالعکس جریان مقابل که موفق به کسب اکثریت آراء مردم نشده است باید با رویکردی متفاوت به تجزیه و تحلیل قوت‌ها و به‌ویژه ضعف‌های خود بپردازد.

متاسفانه پس از اعلام نتایج انتخابات شاهد تحلیل‌های هیجانی از سوی برخی دلسوزان و معتقدان به این راه و مرام بودیم که نه تنها به اصلاح و خودسازی این جریان کمک نمی‌کند بلکه جز تزریق یأس و سرخوردگی حاصل دیگری ندارد.

جریان اصولگرایی یک حقیقت است کما اینکه اصلاح‌طلبی اینگونه است و نمی‌توان هیچکدام را نادیده گرفت.

تجربه انتخابات پس از انقلاب حکایت از رویکرد و رویگردانی مردم در مقاطعی به هر یک از دو جریان دارد. مردم در دوره‌‌ای اصلاح طلبان را بر کرسی‌های شوراها، مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری نشانده‌اند و در مقطع بعدی با رای‌شان اصولگرایان را برگزیده‌اند.

پس نه شکست‌ها دائمی‌اند که ناامید شویم، نه پیروزی‌ها همیشگی‌اند که مغرور شویم. آنچه مهم است درس‌ها و عبرت‌هایی است که باید به رویش‌های دوباره، بازگشت مردم به سمت جریان مطبوعمان بیانجامد.

هر جریانی برای کسب رای نیازمند ارتباط با مردم است، آنهم ارتباطی دائمی و نه منحصر به زمان انتخابات.

هر جریانی برای موفقیت نیازمند شناخت مردم است. شناخت مطالبات، شناخت هیجانات، شناخت ذهن و شناخت زیرساخت‌های فکری در لایه‌های زیرین جامعه.

درست است که سیاستمداران نوک پنهان سیاست‌ورزی تلقی می‌شوند اما آنان بدون بهره‌گیری از جامعه‌شناسان و جامعه‌شناسی علمی هرگز نمی‌توانند به موفقیت برسند چرا که جامعه خود را نخواهند شناخت.

جریان اصولگرایی بدون افتادن در دام هیجانات تحلیلی باید به نقد درون‌گفتمانی بپردازد. جامعه را بهتر بشناسد. در روش‌های ارتباطی خود تجدید نظر کند و به چهره‌های نو و نواندیش بیاندیشد.

خودانتقادی اصلاح‌گرایانه راهی است که باید باب آن را گشود، فراخوان داد، تیم تشکیل داد، از ظرفیت‌های جبهه مردمی استفاده کرد، از کارشناسان و دست‌اندرکاران نظرسنجی‌های انتخاباتی بهره برد، دوباره به میان مردم رفت و دلایل رای آنها را پرسید و کارهای بسیاری که در این مجال نمی‌گنجد.
اگر این مسیر درست پیموده شود زنجیره پیروزی‌ها در انتظار خواهد بود. ان‌شاالله
*منبع: پایگاه خبری الف/8 خرداد 96
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: