کد خبر: ۱۰۰۹۸۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 29 April 2017
نتایج دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه اعلام شد و درپی آن امانوئل مکرون، نامزد مستقل و مارین لوپن، نامزد حزب راست افراطی جبهه ملی پیروز انتخابات شدند.
 روزنامه وقایع اتفاقیه در گزارشی می نویسد: نتایج دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه اعلام شد و درپی آن امانوئل مکرون، نامزد مستقل و مارین لوپن، نامزد حزب راست افراطی جبهه ملی پیروز انتخابات شدند.

در ادامه این گزارش آمده است: این‌بار نتایج انتخابات کسی را شوکه نکرد. تقریبا نتیجه انتخابات همان چیزی بود که قبل از برگزاری آن، نظرسنجی‌ها پیش‌بینی می‌کردند. نظرسنجی‌ها می‌گفتند که مکرون شگفتی‌ساز انتخابات خواهد شد و مارین لوپن با توجه به فضایی که تروریست‌ها در فرانسه رقم زده‌اند و باعث شده‌اند تا گرایش فرانسوی‌ها به جریان‌های دست راستی افراطی افزایش یابد، به دور دوم راه خواهد یافت. ساعاتی پس از برگزاری انتخابات روشن شد که نتیجه نظرسنجی‌ها درست بوده است. شاید بتوان گفت این نخستین‌بار در یک سال اخیر است که نظرسنجی‌ها صحیح از کار درمی‌آیند. 

در انتخابات برگزیت در تابستان سال گذشته و در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، نظرسنجی‌ها نتوانستند به‌درستی نتایج انتخابات را پیش‌بینی کنند و برای همین وقتی نتایج اعلام شد، همه شوکه شدند. نکته بارز در انتخابات فرانسه، ناکام‌ماندن راهیابی نامزدهای دو حزب سنتی فرانسه، یعنی راست میانه و سوسیالیست‌ها به دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری است. این برای نخستین‌بار طی 60 سال اخیر است که نامزدهای این دو حزب به دور دوم راه نمی‌یابند. نامزد حزب سوسیالیست، حداقل رأی را کسب کرد که نشان از جایگاه بسیار پایین این حزب در افکار عمومی دارد. 

سوسیالیست‌ها خودشان می‌دانستند که اقبال عمومی از آنها بسیار پایین است تا آنجا که تصمیم گرفتند از نامزدی فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهوری فعلی که از محبوبیت به شدت پایینی در افکار عمومی برخوردار است، خودداری کنند. نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه، نشان از پوست‌اندازی عرصه سیاسی در این کشور دارد و نشان می‌دهد که جامعه فرانسه دچار تحولی اساسی است که در آن جوانان نقشی مهم را ایفا می‌کنند.

امانوئل مکرون، 39 ساله، جوانی است که سابقه اجرایی چندانی ندارد. پیش‌تر بانکدار و سرمایه‌گذار بوده است. او که در دانشگاه پاریس غربی نانتر فلسفه خوانده، از سال 2006 تا 2009 عضو حزب سوسیالیست بود و در سال 2014 در کابینه دوم وال به‌عنوان وزیر اقتصاد، صنعت و امور دیجیتال منصوب شد. 

مکرون در 30 اوت 2016 به منظور رقابت به‌عنوان یک لیبرال اجتماعی در انتخابات ریاست‌جمهوری استعفا داد و در 16 نوامبر 2016، نامزدی خود را به‌عنوان نامزد حزب مستقل خود، «ان مارشه» در انتخابات اعلام کرد. اینکه در مدت چند ماه توانست رأی‌دهندگان فرانسوی را مجاب کند که به او رأی دهند تا به دور بعد راه یابد، از شگفت‌سازی‌های او است. رقیب مکرون در دور دوم، مارین لوپن، نامزد راست افراطی جبهه ملی است که در فکر خروج فرانسه از اتحادیه اروپا، محدودکردن تجارت آزاد، تجدیدنظر در همکاری‌های اقتصادی با اتحادیه اروپا، جلوگیری از استفاده از یورو به‌عنوان واحد پولی کشور، اعمال سیاست‌های سختگیرانه علیه مهاجران، بستن مرزهای کشور، بستن مساجد اسلام‌گرایان تندرو، برخورد شدیدتر با مسلمانان و پیاده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کردن اصول افراطی لائیسیته در کشور است. او که در انتخابات دور پیش، هولوکاست را بزرگ‌نمایی یهودی‌ها دانسته بود، از چهره‌های جنجالی فرانسه محسوب می‌شود. 

حالا که او توانسته با بهره‌برداری از فعالیت‌های تروریستی یک سال گذشته در کشور که تاکنون جان شهروندان بسیاری را گرفته به دور دوم راه یابد، همه نگرانند که مبادا بتواند در دور دوم گوی سبقت را برباید و رئیس‌جمهوری فرانسه شود. احزاب اصلی فرانسه همگی از طرفدارانشان خواسته‌اند که به رقیب او، یعنی مکرون رأی دهند تا او به کرسی ریاست‌جمهوری نرسد. 

این درحالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات‌متحده به صراحت گفته است که از او حمایت می‌کند و گفته می‌شود ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه نیز تمایلاتی به او دارد؛ البته دولت روسیه تاکنون تلاش کرده است که هیچ اظهار نظری درباره فرایند انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه نداشته باشد. 

** استعفای موقت لوپن
مارین لوپن، روز سه‌شنبه اعلام کرد به‌طور موقت از رهبری حزب جبهه ملی کنار می‌کشد. لوپن با انتقاد از مکرون، او را فردی ضعیف خواند که افرادی ضعیف دور او را گرفته‌اند. لوپن به تلویزیون فرانسه گفت که می‌خواهد جایگاهش فراتر از ملاحظات حزبی باشد. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که مکرون، امید قطعی پیروزی در دور دوم انتخابات است اما لوپن گفت: «ما می‌توانیم برنده شویم، ما برنده خواهیم شد.» لوپن گفت که تصمیمش بر این اعتقاد عمیق استوار است که رئیس‌جمهوری کشور باید همه مردم را متحد کند. او افزود: «برای همین از عصر امروز، من دیگر رئیس جبهه ملی نیستم. من نامزد ریاست‌جمهوری فرانسه هستم.»

لوپن با این کار می‌خواهد نظر رأی‌دهندگان نامزدهای شکست‌خورده در دور اول، به‌ویژه هواداران فرانسوا فیون از حزب جمهوری‌خواه را جلب کند. 

** حمله سایبری به مکرون
کمپین انتخاباتی امانوئل مکرون مورد هدف حمله سایبری ادعایی از سوی گروه مرتبط با برخی از کارشناسان آژانس اطلاعات ارتش روسیه قرار گرفته است. 

یکی از محققان شرکت امنیتی ترند میکرو، اعلام کرد که وی شواهدی مبنی‌بر جاسوسی از سایت کمپین انتخاباتی مکرون پیدا کرده است. وی ادامه داد: نشانه‌های اثر‌انگشت دیجیتالی حمله سایبری به سایت کمپین انتخابات مکرون با نشانه‌های موجود در حمله سایبری به کمیته ملی دموکراتیک کمپین هیلاری کلینتون، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا یکی است و تکنیک‌های آن با تکنیک‌های به کار رفته برای حمله سایبری به حزب آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز مشابه است. بااین‌حال، روسیه هرگونه دخالت در حمله سایبری در کمپین مکرون را رد کرد. یک سخنگوی آژانس امنیت سایبری دولت فرانسه (ANSSI)، حمله سایبری به کمپین انتخاباتی مکرون را تأیید کرد اما اعلام نکرد که این حمله با روسیه مرتبط است یا خیر؟ هنوز کمپین انتخاباتی مکرون دراین‌باره اظهارنظر نکرده است. این محقق شرکت امنیتی ترند میکرو اضافه کرد: «در این حمله سایبری از کامپیوترهایی در فرانسه، انگلیس و کشورهای دیگر استفاده شده است.»

*منبع: روزنامه وقایع اتفاقیه، 1396.2.9
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: